Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

9 dingen die je nog niet wist over Lightspeed eCom

9 dingen die je nog niet wist over Lightspeed eCom

Het Lightspeed eCom platform kent veel functionaliteiten. Jouw webshop heeft alle benodigde basisfuncties om een goede online business te runnen. Echter heeft elke webshop zijn eigen specifieke behoeftes. Ook al lijken die behoeftes nog zo ingewikkeld, de oplossing is wellicht dichter bij huis dan je denkt. Lees hieronder over de 10 dingen die je wellicht nog niet wist over Lightspeed eCom, maar die toch mogelijk zijn door integraties en apps van onze partners. Van de verkoop van digitale producten tot het vertalen van je webshop, allemaal direct uitvoerbaar.

1. Je eigen Facebook Store

Facebook kan een belangrijk medium zijn voor je exposure, merkbeleving en verkoop. Een Facebookpagina kan erg waardevol zijn, maar helaas zal een groot deel van de bezoekers je webshop nooit bereiken. Deze mensen zoeken niet buiten Facebook. Daarom biedt Lightspeed eCom je de mogelijkheid om bezoekers direct te laten afrekenen binnen je Facebook-pagina. Met één druk op de knop laadt Facebook al je producten in je Facebook-store.

Facebook Store - Lightspeed

De checkout vindt op de achtergrond nog steeds volledig plaats binnen de omgeving van Lightspeed, met al jouw ingestelde betaalmethoden en verzendopties. Maar de bezoeker zelf blijft binnen de Facebook Store-omgeving. Je converteert dus sneller bezoekers in klanten zonder ze onnodig door te sturen.

2. Verkoop digitale producten

Het Lightspeed eCom platform biedt je de mogelijkheid om niet alleen fysieke, maar ook digitale producten te verkopen zoals e-books, foto’s of software. Via de plug-in MyDigitalSales verkoop je eenvoudig en volledig geautomatiseerd digitale producten. Je kunt ook fysieke producten in combinatie met digitale producten verkopen. Zodra een bezoeker een digitaal product aanschaft, stuurt MyDigitalSales automatisch een email met daarin een link naar zijn of haar persoonlijke download pagina.

Verkoop digitale producten

3. Automatische verkoop via Bol.com en Amazon

Bol.com en Amazon zijn twee platformen waar dagelijks miljoenen mensen zoeken naar jouw producten. Via de plug-in EffectConnect verkoop je automatisch al je producten via Bol.com en Amazon. EffectConnect helpt je met het opzetten van de set-up, en jij kiest vervolgens welke producten je wel of niet wilt aanbieden. Na de eenmalige configuratie wordt productinformatie elk uur ververst en kan je de prestaties monitoren via het online dashboard. Naast Bol.com en Amazon zijn ook de kanalen Beslist.nl en eBay beschikbaar.

Verhoog je omzet door geautomatiseerde verkoop op Bol.com, Beslist.nl, Amazon en eBay

4. Je webshop vertalen en verkopen in het buitenland

Wil je uitbreiden naar het buitenland, maar heb je geen tijd of kennis om je hele webshop te vertalen naar bijvoorbeeld het Duits of Engels? Lightspeed eCom is gekoppeld aan de plug-in van Simply Translate, een professioneel vertaalbureau met honderden native vertalers. Via de tool selecteer je eenvoudig welke product-, tekst- of categoriepagina je wilt vertalen. Simply Translate is 40% sneller dan de traditionele vertaler en kost 7 eurocent per woord.

Breidt uit naar het buitenland en laat je webshop vertalen

 

5. Dropshipping

Geen zin in logistieke zorgen en het handmatig toevoegen van duizenden producten? Met Lightspeed eCom kan je sinds kort dropshippen met meerdere dropship-leveranciers. Dropshipping is een verzendmethode waarbij webwinkeliers producten verkopen zonder deze zelf op voorraad te hebben. Bij een aankoop van een consument “koopt” de webwinkelier het product van een derde partij die het product direct naar de consument verzendt.

Start vandaag met dropshipping

Lightspeed heeft een breed scala aan producten beschikbaar voor dropshipping. Van meubels tot electronica. Prijzen en voorraadniveaus worden automatisch bijgewerkt in je webshop door een real-time koppeling met je dropship-leverancier.

Meer informatie: Lightspeed Dropshipping
Download het gratis whitepaper: Dropshipping voor beginners

6. Abonnementsverkoop

Subscription commerce, ofwel het aanbieden van je producten of diensten in abonnementsvorm, wint steeds meer terrein in Nederland. Bedrijven als HelloFresh en BOLDKING krijgen maandelijks honderden nieuwe abonnees. Door de koppeling met Mempay is het nu mogelijk om via Lightspeed eCom je klanten abonnementen te verkopen. De mogelijkheden zijn eindeloos; van wijn en verzorgingsmiddelen tot onderhoudsovereenkomsten.

Subscription commerce door Mempay

 

7. Eigen affiliate programma

Affiliate marketing kan erg effectief zijn om je traffic te verhogen. Echter heb je vaak geen controle over de affiliate locaties waar jouw banners verschijnen. Via de plug-in van Tapfiliate zet je gemakkelijk een eigen affiliate campagne op, waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor het vinden van affiliaties. Dit bespaart je niet alleen opstartkosten en netwerkcommissies bij de traditionele affiliate-netwerken, maar zorgt ervoor dat je de kwaliteit waarborgt van jouw merkambassadeurs.

Affiliate marketing

 

8. Automatische AdWords Campagnes

Als je een uitgebreid assortiment hebt met veel verschillende merken en producten, is het lastig om het maximale uit je Google Adwords campagnes te halen. Daarnaast kost het enorm veel tijd om elke campagne te optimaliseren. De app AdWords Robot ontwikkeld door technisch marketing bureau AdWords Robot neemt het gehele AdWords traject uit handen. Zelfs wanneer er nieuwe producten bijkomen of verdwijnen uit het assortiment, wordt dit automatisch bijgewerkt in de Google Adwords en Google Shopping advertenties.

AdWords Robot

 

9. Je Instagram wall op je webshop

Heb je een Instagram account dat je bijhoudt voor je online business? Plaats dan nu een Instagram wall op je webshop en verhoog je merkbeleving. Met de app Socialphotos kan je een Instagram wall plaatsen op je homepage of zelfs per productpagina. Je stelt zelf in welke foto’s hij laadt door een bepaalde hashtag (#) in te voeren, bijvoorbeeld #lightspeed. De app laadt dan automatisch alle Instagram foto’s met die hashtag.

Je eigen Instagram wall op je webshop

We hopen dat je een aantal dingen ontdekt hebt over het Lightspeed eCom platform die je nog niet wist. Doe er je voordeel mee om jouw online business te laten groeien! Mocht je vragen hebben, laat ze hieronder achter.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.