Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

16.8% extra orders door mobiele app | PocketShop Infographic

“We zagen dat onze trouwe fashionistas niet alleen modetrends volgen, maar ook winkeltrends, zoals shoppen met mobiele apps op smartphones.” SEOshop webshop Welovemusthaves had de behoefte aan een extra verkoopkanaal en nam de expertise van PocketShop onder de arm. Melanie van Welovemusthaves sprak met ons over de samenwerking met PocketShop en de keuze om een mobiele app te laten maken. Na 6 maanden genereerde de iOS app o.a. 16.8% extra orders en 8.721 terugkerende bezoekers. De resultaten zijn hieronder weergegeven in de infographic.

Welovemusthaves (WLM) biedt de laatste trends in damesmode. Het assortiment bevat kleding, accessoires, schoenen, boeken en artikelen voor het huis. De winkel maakt optimaal gebruik van social media en trendy off- en online verkoopkanalen. Mobiele shopping apps voor smartphones horen daar ook bij, aldus WLM.

Behoefte aan extra verkoopkanaal

WLM zag het percentage mobiel verkeer van de webshop met de maand stijgen en sprong in op de kans van dit extra verkoopkanaal. “Wij vroegen ons af waar we een app konden laten bouwen tegen niet al te hoge kosten. Daarnaast moest de app ook actueel zijn, gelijk aan het aanbod van de webshop. Daar kwam PocketShop in beeld, aangeboden in de App Store. Als echte trendsetters wilden we een app aanbieden, niet alleen als extra service maar ook om de omzet, loyaliteit, traffic en conversie te verhogen. Goed voor ons en goed voor onze klanten dus.”

Binnen 14 dagen klaar

“PocketShop zorgt voor de apps, Welovemusthaves voor de winkel. Binnen 14 dagen was de iOS app klaar en aangemeld in de App Store. Lage kosten zijn mogelijk doordat de apps gemaakt zijn op basis van in de praktijk geteste templates. De templates worden steeds opnieuw gemoderniseerd en geupdated op basis van klantervaringen. PocketShop verzorgt het design van de apps in de webshop huisstijl en meldt ze aan bij de Apple en Google Store. Zo hadden we binnen een handomdraai een extra rendabel verkoopkanaal.”

Nooit behoefte gehad aan support

“De apps werken altijd goed, we hebben nooit behoefte gehad aan support. Wij promoten de apps, PocketShop regelt verder alles. Zo begonnen we met een iPhone app en kregen er later van PocketShop een Android app bij. Nog meer nieuwe kansen en service, zonder extra moeite of kosten.”

Resultaten

Na 6 maanden genereerde de mobiele iOS app 16.8% extra orders, 8.76% extra traffic en 8.721 terugkerende app bezoekers. Daarnaast bereikte de iOS app een conversiepercentage van 9.82%.

PocketShop

Een mobiele app kan een boost geven aan uw verkoopcijfers. Bekijk de mogelijkheden op de app pagina van PocketShop. Er geldt op dit moment een actie m.b.t. de opstartkosten: bestelt u voor 1 februari 2016, dan bedragen de opstartkosten € 999 i.p.v. € 1450.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen