Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Bieromzet Koningsdag 2016

Bieromzet Koningsdag 2016

“Op Koningsdag 2016 is gemiddeld 55% meer bier gedronken dan op een doorgaanse vrijdagavond.”, blijkt uit onderzoek van Lightspeed POS, aanbieder van kassasystemen voor de horeca. Op onze nationale feestdag is er anderhalf keer zoveel bieromzet gegenereerd dan op een normale vrijdag. En dat ondanks het koude weer. 

De zaterdagavond ligt betreft bierverkoop minder ver van Koningsdag af, met -33% verschil in bieromzet. Ook op gebied van eten was er meer omzet dan op een gemiddelde dag, namelijk 36% verhoogde verkoop. En warme dranken werden 20% meer verkocht dan elke andere dag in 2016. Al met al heeft Koningsdag gezorgd voor een piek in de horeca-omzet.

Bieromzet_Koningsdag-Lightspeed

Wil je ook precies weten hoeveel bier er is omgezet in jouw horecagelegenheid? Of wil je weten welke werknemer zorgt voor de meeste omzet? Welk gerecht het populairste is? En op welke momenten jouw café, restaurant of lunchroom wel extra mankracht kan gebruiken?

Vraag dan een gratis demo of offerte aan voor Lightspeed’s iPad kassa en draai op elk moment de gewenste statistieken uit.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen