Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Boekhouden in je webwinkel: bespaar tijd met Exact Online

Boekhouden in je webwinkel: bespaar tijd met Exact Online

Heb je een webshop? Dan is de kans groot dat je met een eCommerce platform zoals Lightspeed werkt. Alle tools die je nodig hebt voor het maken van een webwinkel heb je dan gewoon bij de hand. Wist je dat je bij Lightspeed ook eenvoudig je boekhouding aan je webwinkel kunt koppelen? Maar hoe doe je dat precies en welke koppeling past dan het beste bij je? Het team van iWebDevelopment koppelt al sinds 2012 Lightspeed aan Exact Online: ”Wij draaien onze hand dan ook niet om voor een mooi stukje programmeerwerk, dat volledig is afgestemd op jouw situatie.”

Maar je kunt ook kiezen voor een standaard koppeling van iWebDevelopment. Met de koppeling bespaar je tijd want je boekhouding wordt op deze manier continu bijgewerkt. Je hebt geen ingewikkelde exports meer nodig en de tijdrovende klus van gegevens intypen behoort ook tot het verleden. Wil je direct met de koppeling aan de slag? Je kunt die nu 14 dagen vrijblijvend uitproberen zodat je direct alle voordelen ziet.

Waarom koppelt iWebDevelopment alleen met Exact Online?

Exact Online wordt ook wel het ERP-pakket (Enterprise Resource Planning voor het automatiseren van processen en het maximaliseren van efficiëntie) van de toekomst genoemd. Exact Online loopt ver voor in de markt als het gaat om API-integraties. Een speciaal team van experts en deskundigen houdt zich elke dag bezig met het verbeteren en optimaliseren van je webservices. Online boekhouden maakt het verwerken van je administratie een stuk makkelijker en efficiënter. Alle gegevens zijn bijvoorbeeld met één druk op de knop beschikbaar. Zo zie je direct hoe je er financieel voor staat. Omdat je voortaan altijd inzicht hebt, krijg je meer grip op de zaak en neem je keer op keer goed onderbouwde beslissingen. Zelfs onderweg kun je je gegevens gemakkelijk inzien. Zo ben je altijd mobiel en kun je perfect online werken.

De voordelen van de koppeling

Het koppelen van je Lightspeed webshop aan je Exact Online administratie levert je een aantal voordelen op:

  1. Realtime synchronisatie (+/- 5 min);
  2. Je hoeft zelf minder administratieve handelingen te verrichten;
  3. Daardoor heb je meer tijd voor ondernemen. Je boekhouding is altijd up-to-date!

Bepaal welk pakket het beste bij je past

Exact Online maakt gebruik van verschillende licenties op basis van Verkoopboeking (Basis), Verkoopfactuur (Premium) en Verkooporder (Handel). Het is natuurlijk altijd slim om even met Exact Online en je accountant af te stemmen wat het beste bij je past. De koppelingen van iWebDevelopment synchroniseren standaard vanuit de webwinkel naar Exact Online op basis van klanten, artikelen en verkopen. In de meest uitgebreide variant bestaat de mogelijkheid om ook de voorraadposities te synchroniseren (Handel). Voor de Lightspeed koppeling kun je ook kiezen voor de Handel ERP-functie. Hierin is de synchronisatie van artikelen vanuit Exact Online leidend.

Vergeet de checklist niet!

Voordat je aan de slag gaat met de koppeling, is het verstandig om eerst goed al je wensen in kaart te brengen. Maak daarbij gebruik van de vragen uit onderstaande checklist:

  • Welk pakket van Exact Online gebruik je op dit moment?
  • Welk systeem is leidend voor jou: je webwinkel of juist je Exact Online administratie?
  • Beschik je over voldoende boekhoudkennis om de koppelingen zelf te installeren?
  • Is je Exact Online administratie al volledig ingericht?

En wat vooral van belang is: denk goed na over welke gegevens je precies wenst te synchroniseren en zorg ervoor dat de werking van de koppeling duidelijk is voor jou. Het is daarbij altijd slim om de handleiding er even bij te pakken.

Ga ook aan de slag met de koppeling!

Overtuigd van de voordelen? Installeer dan direct de koppeling! Via de Appstore van Lightspeed schaf je de koppeling heel makkelijk aan. Je doorloopt dan op zelfstandige basis de installatie-wizard, vult de juiste gegevens in en vervolgens is de koppeling actief. Wil je de installatie liever uit handen geven, kies dan voor de installatie-service. Hiervoor worden wel eenmalige kosten berekend.

Test en probeer de koppeling 14 dagen vrijblijvend en ontdek zelf alle voordelen ervan! Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen