Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Cadeauverpakking beschikbaar in uw webwinkel

De feestdagen komen eraan en uiteraard wilt u uw webwinkel daar goed op voorbereiden. Afgelopen dinsdag gaven we al enkele tips hiervoor tijdens onze maandelijkse webinar en daarin noemden we ook de mogelijkheid om cadeauverpakking aan te bieden. Deze functie is nu beschikbaar in uw webwinkel!

Instellen van cadeauverpakking in uw backoffice

Maak in uw backoffice een of meerdere producten aan met daarin de term verpakking. U kunt op deze manier Kerstverpakkingen aanbieden, maar ook cadeauverpakkingen voor verjaardagen, verschillende kleuren verpakkingen etc. U doet dit onder CATALOGUS > Producten en vult hier alles in wat u normaal gesproken invult voor een product. U kunt er dus ook voor kiezen om klanten te laten betalen voor de verpakking.

U heeft nu de verschillende verpakkingen aangemaakt. Nu wilt u dat deze op de juiste plek zichtbaar worden in uw webwinkel. Ga hiervoor in uw backoffice naar INSTELLINGEN > Gift wrapping. Vink bij Status Actief aan en geef een naam aan de verpakking (bijvoorbeeld ‘cadeauverpakking’). Dit moet een vrij algemene naam zijn, aangezien het een categorienaam voor alle soorten verpakkingen is. Wanneer u nu op het tabblad Producten klikt, kunt u de verschillende verpakkingen die u in de vorige stap als product heeft aangemaakt activeren in uw webwinkel.

producten-upsell

Cadeauverpakking in uw webwinkel

Wanneer uw klant nu een product in zijn winkelwagen plaatst, worden de verpakkingen automatisch als optie aangeboden. Klanten kunnen de verpakking toevoegen tijdens het checkout-proces.

cadeauverpakking-webshop

Als u ervoor wilt zorgen dat de cadeauverpakking alleen wordt getoond tijdens het checkout-proces, en niet op andere plekken, dan dient u ervoor te zorgen dat de verpakking (dat u als product heeft aangemaakt) niet wordt toegevoegd aan een categorie.

Andere toepassingen

Wanneer u geen cadeauverpakking wilt aanbieden, maar deze functie bijvoorbeeld als cross-sell mogelijkheid wilt gebruiken, dan kan dat ook. In plaats van verpakkingen kunt u bijvoorbeeld een cadeau als product aanmaken.

Onder INSTELLINGEN > Upsells geeft u dan niet de naam ‘cadeauverpakking’ op, maar bijvoorbeeld ‘Cadeaus voor u’ of ‘Interessante producten voor u’.

Heeft u zelf een creatieve toepassingen gevonden? Dan horen we dat hier graag!

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen