Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

De horeca boosdoener: miscommunicatie

De horeca boosdoener: miscommunicatie

Het meest voorkomende probleem in de horeca: miscommunicatie. De bediening stuurt de verkeerde bestellingen door naar de keuken, de verkeerde wijnen worden aanbevolen of tafels worden vergeten. Op zich zijn fouten menselijk. Maar wanneer deze situatie zich regelmatig voordoet, kan het best duur uitpakken voor de zaak. Misschien eet een gast zijn steak alleen maar roze, maar werd dit verkeerd gecommuniceerd waardoor hij een flink doorgekookte steak geserveerd kreeg. Jammer, die moet in de prullenbak! En dat kost onnodig veel centjes. Naast dat de gast geïrriteerd de deur uitloopt.

Miscommunicatie dus. Het liefst wil je dit probleem uit je zaak verbannen. Horeca eigenaren weten: Hoe meer tafels, hoe meer personeel, hoe meer miscommunicatie. Zeker tijdens de piekuren is de kans groot dat bestellingen kwijtraken en belangrijke details onderling te weinig gecommuniceerd worden. Niet alleen leidt dat tot frustratie bij jou en jouw personeel, maar ook jouw gasten zullen hier de dupe van worden.

Een goede horecazaak streeft ernaar om gasten keer op keer een kwalitatieve ervaring te bieden. Jouw medewerkers zijn echter geen robots en kunnen fouten maken tijdens het communiceren van bestellingen en details. Maar gelukkig zijn er manieren waarmee je minder fouten maakt en onnodige miscommunicatie kan voorkomen. Als je je zorgen maakt dat miscommunicatie jouw restaurant of café een slechte naam geeft, kun je overwegen om te investeren in een alles-in-één horeca kassasysteem.

 

Hoe werkt het?

Een horeca kassasysteem is niet alleen een tool om bestellingen op te nemen en af te handelen. Als je voor de juiste oplossing kiest kan het het kloppende hart van je onderneming zijn. Echte grip op je data kan je meest waardevolle toevoeging aan je zaak zijn.
Een iPad of iPhone kassa zijn het meest handig. Hiermee kun je op elke plek in jouw horecazaak bestellingen opnemen. Heel handig, want je hebt dus altijd en overal een draagbare mobiele kassa bij je: bij de balie, de bar of aan tafel. Doordat bestellingen automatisch van tafel naar de keuken of bar verzonden kunnen worden, verminder je het risico van bestellingsfouten en vermijd je miscommunicatie. Met een kassasysteem kun je de communicatie tussen keuken en bediening in één klap verbeteren.

Ook zorgt een restaurant kassasysteem dat je met verhoogde efficiëntie jouw zaak kunt runnen. De bediening kunnen bestellingen rechtstreeks in de kassa invoeren en doorsturen naar de kassa. Heel handig, want zo voorkom je dat personeel één voor één bestellingen in de kassa invoeren en verkort je de wachttijden van jouw gasten aanzienlijk.

Meer weten?

Onze experts helpen graag.

Alles-in-één

Met een goed kassasysteem in jouw zaak hoef jij je in ieder geval geen zorgen meer te maken over miscommunicatie op de werkvloer. Zo kun je jouw energie besteden aan belangrijkere dingen. Zo kan een kassasysteem je rol als restauranteigenaar een stuk eenvoudiger maken:

Altijd op de hoogte dankzij de cloud
Als je de omzets- en personeelsgegevens door wilt nemen, hoef je geen aparte programma’s meer te gebruiken. In ons iPad kassasysteem worden gegevens gesynced naar de cloud. Zo kun je altijd vanuit overal je data op één plek inzien.

Houd een oogje op jouw personeel
Weet waar je medewerkers zich mee bezighouden. Met een kassasysteem kun je makkelijk jouw personeel managen. Het systeem houdt bij hoeveel uren elke medewerker draait. Ook kun je zien wanneer werknemers in- en uitklokken.
Daarnaast kun je ook de prestatie van jouw personeelsleden meten. Het systeem is in staat om werk rapportages te genereren. Hiermee zie jij duidelijk wie jouw beste mankrachten zijn.

Maak slimme beslissingen
Naast werk rapportages kan een kassasysteem ook andere rapporten opstellen. Dit gebeurt bijna automatisch. Met één druk op de knop heb jij meer inzicht in jouw voorraad, weet je welke dranken en gerechten het beste verkopen en kun je zo slimmere inkoopbeslissingen maken.

Wil je weten wat een kassasysteem nog meer voor jouw horecazaak kan betekenen? Check het hier.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.