Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Deze Lightspeed e-tailers wonnen de Shopping Awards Publieksprijs XS 2018

Deze Lightspeed e-tailers wonnen de Shopping Awards Publieksprijs XS 2018

Vorige week vond de uitreiking van de Shopping Awards Publieksprijzen XS plaats! Online ondernemers die door klanten als beste waren beoordeeld in hun categorie mogen nu o.a. het Shopping Awards winnaars-logo gratis op hun website en genieten van een flinke SEO-boost. Van de 16 winnaars gebruiken er drie het webwinkel platform van Lightspeed eCommerce. Hier lees je meer over deze top-ondernemers.

Bushcraftshop.nl – Categorie Sportswear & Sportartikelen

Ga je binnenkort op survivaltocht? Vergeet dan niet eerst een bezoekje te brengen aan Bushcraftshop.nl, dé webwinkel voor bushcraft, survival en outdoor. De webshop is winnaar binnen categorie Sportswear & Sportartikelen. Zo kun je hier terecht voor outdoorkledij die bescherming biedt onder alle (weers)omstandigheden en uitrusting die je verblijf in de wildernis makkelijker maakt. Lees hier meer over de ondernemer achter het winnende concept: Erik van ‘t Padje.

Wat is uw definitie van een succesvolle ondernemer?
Als je met passie en plezier een mooi bedrijf hebt opgebouwd en hier nog steeds met veel passie en plezier aan werkt. En wanneer je niet vergeet om altijd voor de klant klaar te staan.

Wat is uw grootste prestatie sinds u met Bushcraftshop.nl gestart bent?
Het behalen van de Shopping XS award, zo’n publieksprijs is fijn om samen met personeel dankzij onze klanten te ontvangen. Ook ben ik trots op het complete assortiment dat wij bieden aan onze klanten. We worden steeds groter waardoor we klanten steeds beter kunnen bedienen.

Mijn grootste uitdaging als e-tailer was …
Om je eigen plan te blijven volgen en niet altijd mee te gaan met alle hypes. Ik vind het belangrijk om gewoon sterk in mijn schoenen te staan en eigen keuzes te blijven maken, maar dat is niet altijd makkelijk.

Deze tools helpen mij naar succes …
De overstap naar Lightspeed heeft gezorgd voor een webshop met een meer professionele uitstraling. Daarnaast ook de tools binnen het platform: we werken heel graag met Picqer. Dat scheelt enorm in alle logistieke handelingen.

Waar wilt u met Bushcraftshop.nl in 2018 naartoe gaan?
Misschien gaan we in het buitenland verkopen – de buitenlandse klant kan ons namelijk steeds beter vinden. Ook willen we het assortiment uitbreiden. En eind 2018 hopen we nog beter georganiseerd te zijn!

Wat voor advies zou u aspirant mede-ondernemers willen geven?
Probeer jezelf te blijven. Strak in je schoenen staan. Volg je hart en laat je niet afleiden. Vergeet daarbij je klanten en medewerkers niet uit het oog. Zij bepalen je succes.

Puur Mieke – Categorie Eten & Drinken

© BBP Media / Dwain Olsem

© BBP Media / Dwain Olsem

De tweede winnaar die wij in de spotlight zetten is Mieke Hendriks van Puur Mieke. Dit is de winnende webshop binnen Shopping Awards categorie Eten & Drinken, en dat heeft een reden! Hier vindt je o.a. eerlijke, betrouwbare en pure voeding die je helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Mieke vertelde ons meer over haar ervaringen als webshop ondernemer:

Wat is uw definitie van een succesvolle ondernemer?
Ik ben iemand die vanuit mijn passie een bedrijf heeft opgezet. En als je daarmee je brood kan verdienen, vind ik dat succesvol.

Wat is uw grootste prestatie sinds u met Puur Mieke gestart bent?
Het winnen van de Shopping Awards! En dat ik 5 jaar geleden vanuit een tuinhuisje ben begonnen en steeds verder bleef groeien. Nu heb ik een magazijn voor mijn voorraad en werk ik met een heel leuk team.

Mijn grootste uitdaging als e-tailer was …
Het kost veel tijd om je onderneming te laten groeien; daar denkt men vaak te licht over. Ik had geluk dat ik de eerste maand al 100 bestellingen kreeg, maar daarbij komt verzamelen, inpakken en verzenden. Het was moeilijk te combineren met de kapsalon die ik destijds runde, dus moest ik stoppen. Daarnaast heb je als ondernemer te maken met meer uitdagingen: hoe ga je je tijd verdelen, hoe kan ik de beste klantenservice bieden en wanneer huur je een magazijnpand.

Deze marketing en eCommerce tools helpen mij naar succes …
Ik werk binnen Lightspeed met verschillende apps: AdWords Robot, Stock Notifier en de JMango App. Ik ben nu nog aan het kijken naar een goede zoekfunctie en iets voor mijn blog.

Waar wilt u met Puur Mieke in 2018 naartoe gaan?
We willen grote sprongen maken met naamsbekendheid in onze niche. De gezonde Bol.com worden. Ook willen we onze omzet laten groeien.

Wat voor advies zou u aspirant mede-ondernemers willen geven?
Besteed niet te snel dingen uit. Kijk ook uit voor organisaties die veel beloven maar niets kunnen leveren – kijk wat het beste bij jou past en ga geen lange contracten aan. Blijf ontwikkelen en ga mee met de tijd. Houd marges goed in de gaten. Maar vooral: doe alles met passie en straal dat uit naar je klanten. Die passie, dat voelen mensen.

Kofferstunter.nl – Categorie Sieraden & Modeaccessoires

© BBP Media / Dwain Olsem

© BBP Media / Dwain Olsem

Webwinkel Kofferstunter.nl, winnaar binnen categorie Sieraden en Modeaccessoires, biedt ongezouten kwaliteit zonder frills. Zo probeert eigenaar Raymond Koper altijd realistisch te blijven tegenover de klant. Gaat er iets mis, dan doet Kofferstunter er alles aan om het weer goed te maken. Raymond: ‘’Zo zijn we wel eens naar een klant toe gereden om een koffer persoonlijk af te leveren, omdat ze dezelfde avond nog op vakantie ging. Er was een grote storing geweest bij PostNL en wij hadden deze klant beloofd dat ze de koffers op tijd zou ontvangen. Toen het voor de tweede keer mis ging bij PostNL zijn we zelf in de auto gestapt.’’ Lees hier meer over de online ondernemer:

Wat is uw definitie van een succesvolle ondernemer?
Iemand met een duidelijke visie en die kan leven van z’n business door op een eerlijke manier zaken te doen.

Wat is uw grootste prestatie sinds u met Kofferstunter.nl gestart bent?
Onze klanttevredenheid is een indicatie of we goed bezig zijn – deze laat een stabiel stijgende lijn zien. Het winnen van de Shopping Awards Publieksprijs is een duidelijke bevestiging dat we op een hoog niveau zitten.

Mijn grootste uitdaging als e-tailer is …
Ik merk dat het lastiger wordt om mij te onderscheiden, met name op het gebied van prijs. Ik wil graag marktconforme prijzen bieden, maar we moeten wel iets blijven verdienen! Je moet sterk in de schoenen blijven staan – wel kijken naar de prijs – maar niet ten koste van alles mee met de (dalende) trends willen gaan. We mogen best op enkele artikelen 10% duurder zijn, als we maar een uniek assortiment en betere service bieden

Deze marketing en eCommerce tools helpen mij naar succes …
De nieuwsbrieven van o.a. Thuiswinkel.org en Lightspeed. Hiermee vind ik trend blogs die mij helpen up-to-date te blijven. Het voordeel is dat ik veel verschillende nieuwsbrieven/blogs lees. Hierdoor zie je vanzelf de trend. Ik bepaal dan of de trend past bij mijn waarden en op basis daarvan bepaal ik mijn koers.

Waar wilt u met Kofferstunter.nl in 2018 naartoe gaan?
We willen groeien, maar niet te snel. We gaan vooral investeren in gebruiksgemak om zo (potentiële) klanten beter te bedienen en zo meer te verkopen. Meer productvideo’s, een gebruiksvriendelijke (mobiele) website en meer verkopen met cross selling, aldus relevante producten aanbieden bij de checkout. Je verkoopt zo meer en biedt een meer completere service voor de klant.

Wat voor advies zou u aspirant mede-ondernemers willen geven?
Wees eerlijk en investeer in kwaliteit. Probeer je niet te onderscheiden op prijs en laat je niet leiden door de gekte van de markt. Kies (soms) bewust een andere koers; door creatief te zijn is het mogelijk om met een kleine webwinkel je brood te verdienen als kostwinner!

Op zoek naar een winnende webshopplatform?

Ontdek de mogelijkheden van Lightspeed eCommerce!

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen