Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

Efficiënter kassasysteem, efficiënter personeel

Efficiënter kassasysteem, efficiënter personeel

Investeren in een goed kassasysteem kan een groot verschil maken. Van voorraadbeheer tot verkooprapporten, klantenloyaliteit en meer; een kassasysteem organiseert je werkzaamheden en verhoogt je efficiëntie.

Ben je op zoek naar een efficiënter kassasysteem? Denk bij je vooronderzoek niet alleen aan wat het voor jou kan betekenen, maar ook aan de impact die het kan hebben op de prestaties van je personeel. Wanneer zij zich meester voelen van het systeem dat ze gebruiken, zullen ze niet alleen productiever werken, maar hun werk ook liever doen. Hier lees je hoe het juiste retail kassasysteem je personeel verder kan helpen.

Op zoek naar een nieuwe kassa?

Ontdek alle tips in de Kassa Koopgids voor retailers

1. Gepersonaliseerde service

Je personeel kan een meer persoonlijke ervaring aan klanten bieden wanneer zij meer informatie hebben over wie ze bedienen. 60% van de consumenten is bereid om meer te betalen voor een betere ervaring. De volgende functies van een kassasysteem kunnen je personeel helpen bij het aanbieden van die persoonlijke service:

  • Bestelgeschiedenis: heb je een nieuwe voorraad ontvangen van een merk waarvan je weet dat een aantal klanten dit vaker kopen? Nu kunnen je medewerkers hen informeren over de nieuwe collectie.
  • Klantgroepen: deze helpen je personeel bij het identificeren van specifieke groepen in je klantenbestand: klanten die vaak kopen, vips, friends & family, studenten, etc. Zo kan er gepaste service geboden worden.
  • Klantbeoordelingen: zelfs als het druk is, kan je personeel snel een persoonlijke ervaring bieden door de opmerkingen te bekijken die aan het profiel van een klant zijn toegevoegd. Dingen als de juiste uitspraak van een naam, de naam van een huisdier (als je een dierenwinkel runt), hun favoriete kleur, etc. kunnen een extra persoonlijke touch geven.

Efficiënter personeel kassasysteem

2. Beter voorraadbeheer

Of het nu gaat om voorraadtellingen, of om het zoeken van een ​​item voor een klant: je kassasysteem moet beschikken over krachtige mogelijkheden voor voorraadbeheer. Je wilt dat je werknemers het naar hun zin hebben op hun werk. Een manier om dat te realiseren is om na te denken over functies die ondankbare taken veel makkelijker maken om uit te voeren.

  • Mobiele app: zo hoeft je personeel nooit een klant te laten wachten terwijl ze achter in de voorraad naar een artikel moeten zoeken. Met een paar tikken op een scherm is de hele voorraad doorzocht. Daarnaast is voorraadtelling eenvoudiger wanneer je met een tablet door je winkel kunt lopen en het gaandeweg in kunt voeren.
  • Werkorders: werkorders moeten eenvoudig vindbaar en duidelijk herkenbaar zijn in je systeem. Als een klant komt betalen voor een reparatie of andere service, wil je niet dat hij moet wachten totdat je personeel klaar is met het papierwerk waar op staat waarvoor hij of zij is gekomen. Je medewerkers weten zo ook altijd welke items beschikbaar zijn voor verkoop, en welke gereserveerd zijn voor andere klanten.

3. Het afrekenproces versnellen

Tijdens drukke periodes staat je personeel onder grote druk om verkopen snel te verwerken. Klanten hebben een hekel aan wachtrijen, maar met behulp van flexibele betalingsopties hoeft niemand in paniek te raken.

  • Mobiele betalingen: een mobiel cloud-based kassasysteem is niet alleen handig voor voorraadbeheer, maar ook voor betalingen! Een tablet is een slimme manier om wachttijden tijdens piekperioden te verminderen. Laat je klanten vanuit overal in de winkel voor hun aankoop betalen met behulp van iPad kassa’s en draadloze betaalterminals.
  • Geïntegreerde betalingen: als je betaalmethodes niet-geïntegreerd zijn, moeten je medewerkers elke betalingen handmatig intypen. Daardoor verloopt de transactie trager, en is er meer ruimte voor menselijke fouten. Het tellen van de kassa op het einde van de dag duurt ook langer. Geïntegreerde betalingen versnellen het afrekenproces én zijn veel efficiënter.

Efficiënter personeel kassasysteem

4. Werknemers evalueren

Erkenning is belangrijk, maar is lastig als je geen cijfers hebt die eventuele feedback ondersteunen. De personeelsrapporten in je kassa helpen je te zien wie het beste performen, zodat je hun harde werk kunt erkennen en belonen. De rapporten maken het ook makkelijker om de leden van je team te identificeren die meer training of aanmoediging nodig hebben. Stel persoonlijke KPI’s op voor je personeel en beloon ze met extra’s of bonussen.

5. Intuïtief en gemakkelijk in gebruik

Of het nu gaat om managers, fulltime werknemers of tijdelijke studenten; je wilt dat iedereen het kassasysteem snel en goed beheerst. Kies daarom voor een intuïtief en makkelijk systeem, die uitgebreide functionaliteiten heeft en alle benodigde inzichten biedt. Daarnaast is het prettig om een systeem te hebben dat 24 uur per dag, 7 dagen per week technische ondersteuning biedt.

Denk bij het zoeken van een kassasysteem aan je dagelijkse werkzaamheden. Praat met je werknemers over hun taken, wensen en frustraties als het gaat over kassasystemen. Of nog beter, profiteer van een gratis proefperiode, zodat ze het zelf kunnen proberen.

Probeer 14 dagen ons kassasysteem, zonder verplichtingen

Lightspeed Retail, het kassasysteem voor retailers

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen