Gault&Millau winnaars: de beste restaurants van Nederland 2020

Gault&Millau winnaars: de beste restaurants van Nederland 2020

Afgelopen maandag – 2 december – vond de jaarlijkse Gault&Millau-ceremonie plaats ter gelegenheid van de lancering van de culinaire restaurantgids 2020. Tijdens deze ceremonie werden de winnaars van de 17 Gault&Millau Awards 2020 bekendgemaakt. De awards zijn voor chefs, horecagelegenheden en gerechten die het afgelopen jaar indruk hebben gemaakt. Het is Gault&Millau’s missie om een lijst samen te stellen van de beste restaurants in Nederland, om mensen de Nederlandse gastronomie te laten ontdekken, en talent en creativiteit te belonen. De lijst bestaat uit maar liefst 800 restaurants met onder andere 180 nieuwe adresjes, de beste cocktailbars en de award winnaars. 

Ontdek hieronder de winnaars: de beste restaurants van Nederland van 2020.

 

De award winnaars van 2020

De award voor Jonge Topchef van het jaar gaat naar Lightspeed-klant Thijs Meliefste van Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk. “Door Thijs Meliefste te bekronen tot Jonge Topchef van het Jaar, kiezen we voor een chef met veel maturiteit voor zijn leeftijd en dat vertaalt zich in zijn gerechten die hij het liefst opbouwt tot een evenwichtig menu en waaruit ook zijn visie en gulheid blijken”, aldus Gault&Millau.

Thijs Meliefste schitterde tijdens het eerste seizoen van Meet The Chef op het doek, een serie die gewijd is aan de Nederlandse gastronomie. Ontdek het verhaal van Thijs in deze aflevering:

 

De andere grote winnaars zijn:

  • Chef van het jaar: Soenil Bahadoer (De Lindehof – Nuenen)
  • Gastheer van het jaar: Sascha Speckemeier (Spectrum – Amsterdam)
  • Ontdekking van het jaar: Zoë Jonker (Sal do Mar – Rhenen)
  • Prijs-Plezier van het jaar: Zoldering (Amsterdam)
  • Aziatisch restaurant van het jaar: Nayolie (Voorschoten)
  • Wijnkaart van het jaar: Zarzo (Eindhoven)
  • Sommelier van het jaar: Yoshiko Takayama (Rotterdam)
  • Dessert van het jaar: Kaagman & Kortekaas (Amsterdam)
  • Groentegerecht van het jaar: De Nieuwe winkel (Nijmegen)
  • Ambachtsman van het jaar: Dick Soek (Den Ham)
  • Hoogste binnenkomer van het jaar: Codium (Goes) en De Nieuwe Winkel (Nijmegen)
  • Bistronoom van het jaar: Auberge Jean & Marie (Amsterdam)
  • Terras van het jaar: De Steenen Tafel (Arnhem)
  • Lifetime Achievement Award: Toine Hermsen
  • Cocktailbar van het jaar: Pulitzer’s Bar (Amsterdam)
  • POP of the Year: Simones aan de Haven (Scheveningen)

We feliciteren alle award winnaars met hun prijs!

Hoe run je een restaurant op het hoogste niveau?

Krijg alle exclusieve tips van experts uit de gastronomie