Go Green: 3 tips om je restaurant duurzamer te maken

Go Green: 3 tips om je restaurant duurzamer te maken

#BuyLocal, #FarmToTable, #GoGreen — je ziet deze hashtags de laatste jaren steeds vaker voorbij komen. Duurzaamheid is geen trend meer; het is wat klanten verlangen en verwachten van restaurants.

Uit recent onderzoek bleek het volgende:

  • 68% van de millennials heeft in het afgelopen jaar een product gekocht dat bijdroeg aan een betere wereld of een beter milieu.
  • 87% van de consumenten heeft een positiever beeld van bedrijven die zich inzetten voor de wereld of het milieu.

Met andere woorden: mensen willen duurzaamheid, en het is slim om hierop in te spelen. Consumenten voelen zich 88% meer verbonden met bedrijven die duurzaam ondernemen

Je kunt je restaurant op tal van manieren duurzamer maken. Begin met kleine, haalbare doelen en spoor je werknemers aan om die doelen te bereiken.

Kies voor biologische en lokale producten

Steeds meer mensen kiezen bewust voor biologische, lokale ingrediënten, en dit heeft effect op wat ze willen eten in een restaurant. Het heeft voornamelijk te maken met de vele voordelen van biologische producten: ze zijn gezonder, milieuvriendelijker en lekkerder.

  • Ruim 82% van de Amerikaanse gezinnen koopt biologische producten
  • Van meer dan 75% van alle productsoorten in de supermarkt is een biologische variant te vinden.

Lokaal inkopen doen heeft ook andere voordelen:

  • Minder vervuiling door transport
  • De producten zijn verser en hebben meer smaak
  • Je kunt je gasten precies vertellen waar je producten vandaan komen
  • Je steunt lokale boeren en telers

duurzaamheid

Ga op zoek naar telers en boerenmarkten in je omgeving. Weeg de kosten van biologisch af tegen die van lokaal, tenzij je natuurlijk een product met beide eigenschappen vindt. Biologische producten zijn geliefd door consumenten, maar voor je bedrijf is het wellicht niet de meest betaalbare optie; geografie, seizoensafhankelijkheid en andere factoren die buiten je macht liggen kunnen van invloed zijn op de prijs.

Wil je aan de slag met lokale producten? Met een seizoensmenu creëer je enthousiasme voor de lokale ingrediënten in jouw gerechten en kun je meteen een of meer lokale leveranciers uitproberen. Wie weet levert het een vruchtbare samenwerking op voor de lange termijn!

Investeer in groene energie en groene materialen

Met energiezuinige verlichting en herbruikbare materialen voor je afhaalmaaltijden kun je je restaurant al een beetje milieuvriendelijker maken. Ga eens om de tafel zitten met je medewerkers en maak een lijst met #GreenGoals voor de korte en lange termijn.

Ideeën nodig? ?

  • Gebruik milieuvriendelijk toiletpapier, automatische handdrogers en biologisch afbreekbare zeep.
  • Als je een afhaal- of bezorgdienst hebt, kun je bij elke maaltijd bestek, servetten en verpakkingen van biologisch afbreekbaar of gerecycled materiaal meegeven.

En vergeet groene energie niet. Daarmee bespaar je ook nog eens op je elektriciteitsrekening. Met energiezuinige verlichting en bewegingsdetectoren valt zonder al te veel moeite veel winst te behalen. Zorg ook dat je koelsystemen goed sluiten, zodat ze niet extra hard hoeven te werken om je producten koel te houden. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je je kassasysteem en ovens na gebruik uitschakelen.

Met deze kleine veranderingen laat je je gasten duidelijk zien dat jouw restaurant waarde hecht aan duurzaamheid.

Weg met papier: update je technologie

In elk restaurant, maar vooral in restaurants met een hoge omloopsnelheid zoals een quick-service restaurant, kan het aantal bonnen per dienst snel oplopen.

Met een Kitchen Display System hoef je bestellingen niet meer te printen of op te schrijven en verlaag je dus je ecologische voetafdruk. Dankzij deze cloud technologie kunnen je bedieningsmedewerkers bestellingen meteen doorsturen naar je keuken, zonder rommelige briefjes. Bovendien zorgen een kassasysteem en Kitchen Display System in de cloud dat bestellingen sneller worden opgenomen en dat er minder fouten worden gemaakt.

Self Order Menu’s zijn ook een slim stukje technologie waarmee je afval bespaart en je de efficiëntie in je restaurant verhoogt. Ze maken een bezoek bovendien leuker voor je gasten: ze mogen nu zelf bestellen, via een tablet op hun tafel of een bestelzuil in je restaurant.

Hier zie je hoe hotel Zoku het Self Order Menu gebruikt om gasten een unieke ervaring te bieden.

Als ondernemer sta je midden in de samenleving en kun je duurzaamheid stimuleren. Zet vandaag nog je eerste stappen op weg naar een duurzamer restaurant!

Laat ons je helpen bij het verduurzamen van jouw restaurant

Ontdek Lightspeed Restaurant