Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Het WK stappenplan voor bars en cafés

Het WK stappenplan voor bars en cafés

Binnen 13 dagen begint het wereldkampioenschap voetbal weer! Hoewel we Nederland tijdens het WK helaas niet zullen zien, zullen bars en cafés naar verwachting druk bezocht worden door vele voetbalfans (in het WK Café bijvoorbeeld). De zomer is sowieso een drukke periode, maar tijdens het WK kunnen horecazaken, net als tijdens het vorige WK seizoen, rekenen op drukte in de kroeg. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens deze voetbalmaand jouw omzet aanzienlijk kan doen stijgen? Met deze tips ben je helemaal voorbereid!

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Piekmomenten en drukke dagen hoeven geen uitdaging te zijn, zolang je maar bent voorbereid. Het enige wat je moet doen is zorgen dat voetbalfans weten dat ze bij jou de match kunnen komen kijken, en jouw bar of café tot de ultieme voetbal-hub omtoveren.

1. De klant kiest

Ken jouw klant en vraag wat zij willen zien. Soms zijn er meerdere WK matches tegelijk. Dan kun je kijken welke teams jouw klanten het meeste bekijken. Het spreekt voor zich om alle wedstrijden minstens één keer te tonen. Maar is jouw café toevallig gelegen in een buurt met veel Duitse expats? Zorg er dan voor dat je ook de wedstrijden toont waarin het Duitse team speelt.

2. Zet social media in

Het is altijd een goed idee om jouw social media presence voor de aanvang van een groot sportevenement te ontwikkelen. Communiceer met jouw volgers dat jij dé ideale plek bent om de wedstrijden te kijken (vergeet niet duidelijk de dagen en uren te vermelden) en plaats eventueel foto’s van je set-up of speciale menu items of acties.

3. Extra personeel

Extra personeel aannemen is één van de meest essentiële onderdelen van de voorbereiding. Zorg ervoor dat je op match days extra personeel kan inzetten om een goede service te kunnen bieden, ook als het heel druk is. Deze extra werkkracht kun je op voorhand al inwerken, zodat ze alle systemen en workflows in jouw restaurant kennen. Aangezien het WK zich tijdens de zomer afspeelt, kun je part-time studenten inzetten. Jouw kassasysteem en eventuele integraties helpen je met de personeelsplanning.

4. Plan jouw menu

Je kunt een speciaal menu creëren voor tijdens de wedstrijden, met hamburgers, nachos en andere fingerfood. Grote glazen bier, biermeters en ice buckets met flessen zijn ook altijd erg populair tijdens zulke evenementen. Indien het event zich buiten plaatsvindt, is het misschien handig om drank in plastic bekers te serveren. Wanneer je gewone glazen gebruikt, zorg er dan voor dat deze regelmatig opgehaald worden.

 

Game day

1. De WK look

Het WK biedt een mooie kans om jouw bar of café aan te kleden met Belgische vlaggen en andere merchandise. Ten eerste maakt dit duidelijk voor voorbijgangers dat je wedstrijden toont in jouw horecazaak. Ten tweede verstrek je het groepsgevoel dat gepaard gaat met grote sportevenementen. Als jouw bar of café in een toeristische buurt gelegen is kun je de vlaggen van alle deelnemende landen uithangen. Ook kun je speciale WK cocktails of snacks aanbieden.

2. Promoties

Om nog meer klanten aan te trekken tijdens de wedstrijden kun je speciale promoties inzetten. Je kunt gemakkelijk specials en promoties in je kassasysteem ingeven, voor of zelfs tijdens een grote wedstrijd. Bijvoorbeeld, als je ervoor kiest de zuiderburen te steunen kun je telkens als België scoort een pils voor een half uur aanbieden met 50 procent korting. Afhankelijk van jouw voorraad kun je bepaalde producten in promotie zetten (bv. een speciaal Belgisch bier of een happy hour). Je voert simpelweg de promotie in het kassasysteem, en informeert het personeel voor hun shift.

3. Self-Order Menu

Is er iets vervelender voor gasten dan een goal te missen omdat ze naar de bar moesten gaan voor nieuwe drankjes? Het Self-Order Menu biedt de ideale oplossing: gasten plaatsen hun eigen bestelling aan tafel en hoeven niets van de wedstrijd te missen. De interactieve technologie vermindert de wachttijden voor gasten en verhoogt zo uiteindelijk de verkoop. Gasten hoeven niet langer aan de bar wachten om geholpen te worden en je hebt tevens minder personeel nodig om de gasten aan tafel te bedienen.

Een beetje extra planning en voorbereiding kan ervoor zorgen dat je scoort op game day. Als je de bovenstaande tips implementeert, samen met een robuust kassasysteem, ga je een succesvol en winstgevend WK seizoen tegemoet.

Lightspeed ondersteunt bars en cafés tijdens het WK

Lees hier meer.

 

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.