Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Gebruik Instagram om een menu te maken

Gebruik Instagram om een menu te maken

Het enige fotomenu dat zorgt voor een upgrade van je restaurant.

Foto’s in je menu. Ze doen meestal afbreuk aan het imago van je restaurant. Maar er is één manier waarop foto’s in je menu zorgen voor een upgrade. Gebruik daarvoor Instagram en Lightspeed’s kassasysteem. Wanneer je dit al eerder hebt getest op het Lightspeed Restaurant kassasysteem dan weet je hoe effectief dit is wanneer een klant een bestelling doet. “Het gegrilde kippetje, is dat groot of klein?” Bespaar jezelf een omslachtige uitleg. Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Laat zien hoe het gerecht eruit ziet!

Het inhuren van een fotograaf om jouw gerechten goed op beeld te krijgen? Dat is niet nodig. Maak gewoon gebruik van alle Instagram-foto’s die je gasten maken. User Generated Content noem je dat. Daarmee bespaar je tijd en geld en bovendien beloon je jouw gasten voor het promoten van jouw restaurant.

1) Op zoek naar het perfecte plaatje.

De eerste stap is op zoek gaan naar de perfecte foto. Om dit te doen adviseren wij te kijken op de locatiepagina van jouw bedrijf. In deze blog nemen wij Café Lennep – een rotisserie uit Amsterdam – als voorbeeld.

Cafe Lennep op Instagram

 

2) Zoek en bewaar.

Nu je op de locatiepagina van jouw bedrijf bent, zie je alle foto’s die gemaakt zijn in jouw restaurant of café. Scroll door de foto’s en kies je favoriet. Ga voor degene die jouw gerecht het beste weergeeft.

Kies een instagram foto voor je lightspeed menu

Wanneer je die hebt gevonden heb je twee opties. Of je maakt een printscreen van het plaatje. Of je gaat voor het origineel. De eerste optie is gaat gemakkelijker, maar de tweede optie geeft een betere kwaliteit. Bovendien is het een kleine moeite om aan de foto te komen. Volg dit stappenplan:

a) Klik op de afbeelding (rechtermuisklik) en kies de optie “view page source”

View page source Instagram

b) Typ Command+F (CTRL+F op een PC) en zoek voor “jpg.” Selecteer het eerste resultaat en open de link in een nieuwe tab.

Select the link

c) Sleep de afbeelding naar je bureaublad of klik rechtermuisknop en bewaar de foto.

Save image for your Lightspeed menu

3) Vraag om toestemming.

Voordat je een foto gebruikt is het belangrijk dat je de klant, die de foto heeft gemaakt, om toestemming vraagt. Een vriendelijk bericht is meestal genoeg.

Leave a comment

4) Bewaren en uploaden.

Wanneer je toestemming hebt van de Instagram-er, log dan in op Lightspeed Restaurant. In je dashboard kun je foto’s uploaden bij het gerecht. Of maak een nieuwe aan.

Voeg een foto toe in Lightspeed

 

En klaar! Op deze manier maak je super gemakkelijk een gallery aan zonder geld uit te geven aan fotografiekosten.

Lightspeed iPad kassa voor de horeca

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen