Kassa-hulp bij boekhouding, belasting en administratie

Kassa-hulp bij boekhouding, belasting en administratie

Ondernemen is een prachtig avontuur. Maar helaas komt er bij iedere onderneming ook iets minder spannends kijken: administratie, en vooral het bijhouden ervan. Ondernemers die cijfermatig niet zo sterk zijn besteden boekhouding en administratie veelal uit. Maar wist je dat jouw kassasysteem hier ook bij kan helpen? Lees hier hoe .

Eenvoudig boekhouden, zonder accountant

Als je net begonnen bent met ondernemen, kan het te duur zijn om je boekhouding uit te besteden. Daarom kun je bij het Lightspeed Retail en Restaurant kassasysteem gebruik maken van verschillende boekhoud integraties (die vind je op de Lightspeed Integratiepagina).

Wat zijn de voordelen van deze Apps?

Lightspeed Apps zijn naadloos geïntegreerd in je kassasysteem. Hierdoor wordt elke transactie automatisch doorgezet naar een digitaal kasboek (gesynchroniseerd met de cloud). Nooit meer handmatig transacties opschrijven of overtikken. Daarmee:

  • Bespaar je tijd;
  • Voorkom je fouten;
  • Heb je altijd en op elke locatie duidelijk overzicht op de cijfers.

Welke Lightspeed boekhoud apps kun je gebruiken?

Boekhoudtips voor retailers

In onze whitepaper vind je alles wat je moet weten over boekhouding.

Belastingaangifte – makkelijk en snel

Dankzij de boekhoud mogelijkheden bij Lightspeed kun je nóg sneller inkomstenbelasting aangeven (dat kan nog tot en met 1 mei). Maar ook helpt het kassasysteem bij omzetbelasting (btw-aangifte), vennootschapsbelasting, dividendbelasting en loonbelasting/premie volksverzekeringen.

Hoe helpt ons kassasysteem bij belastingaangifte? Allereerst beschikt het over het keurmerk ‘Het betrouwbare afrekensysteem’. Dit keurmerk garandeert dat transacties goed worden vastgelegd en bewaard. Bovendien bevordert het het vertrouwen van banken en de Belastingdienst in je gegevens. Wanneer het tijd is om aangifte te doen kun je met een paar kliks:

  • Cijfers voor de winst- en verliesrekening ophalen en exporteren (bijv. Opbrengsten en Inkoopkosten);
  • Cijfers voor de balans ophalen en exporteren (bijv. Voorraad)

Belastingaangifte doen voor je horecazaak?

Ontdek de best practices in onze whitepaper.

Altijd een overzichtelijke administratie

Aan het einde van de dag wil je gewoon grip op je administratie hebben, heel het jaar door. Begin daarom meteen goed en gebruik een kassasysteem dat het administratieproces niet alleen vereenvoudigt maar ook efficiënter maakt. Het Lightspeed kassasysteem is een keurmerk kassa die met je meegroeit. Zelfs wanneer je nieuwe vestigingen opent, meer personeel aanneemt, je menu elk seizoen verandert en met meer leveranciers werkt – je administratie blijft goed georganiseerd.

Je kassa is het hart van je onderneming. Meer weten over de mogelijkheden van je kassa bij boekhouding en administratie?

Horeca Startersgids whitepaperRetail Startersgids whitepaper