Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Update: kortingscodes en toegang voor partners aangepast

Zoals u van ons gewend bent, vindt er 2x per maand een (tussentijdse) update plaats waarin nieuwe functies worden toegevoegd en/of bestaande functies worden verbeterd. In deze blogpost leest u wat er ditmaal is aangepast.

Logica kortingscodes aangepast

Stel, u heeft een kortingscodes aangemaakt met een minimale orderwaarde van 100 euro. Wanneer de klant Testproduct 98 koopt voor een totaalbedrag van 98 euro, geldt de kortingscodes dus niet. Maar stel nu dat de klant daarnaast ook Testproduct 99 koopt voor een totaalbedrag van 99 euro. Ook dan geldt de kortingscodes niet, hoewel de klant nu twee producten heeft gekocht voor een totale waarde van 197 euro.

Dat hebben we nu veranderd, zodat er wordt gekeken naar het totaalbedrag van de gehele order.

Kortingscode product

Om u te helpen om deze ‘probleemgevoelige’ kortingscodes te ontdekken in uw eigen webshop, hebben we een uitroepteken geplaatst in uw backoffice bij deze kortingscodes.

kortingscodes met uitroepteken

Toegangsmogelijkheden voor partners aangepast

Wanneer een webshop werd toegevoegd aan een partneraccount kregen alle beheerders van de account direct toegang tot de webshop. Dat was niet altijd wenselijk en daarom is dit nu aangepast. Vanaf nu heeft een partner gebruikerslevel toegang van een webshop nodig, zelfs als het onder een partneraccount is geplaatst. U kunt deze gebruikerslevels zelf beheren.

SEOshop-klanten hebben nu dus de mogelijkheid om een partner toegang te geven tot hun webshop. Dat kan via de backoffice via ALGEMEEN > Instellingen > Gebruikers. Als webwinkelier kunt u hier verzoeken goedkeuren (of afkeuren), zien welke partners toegang hebben, einddata vaststellen en toegangsniveaus van partnergebruikers beheren.

Speciaal voor partners

De volgende mogelijkheden zijn voor partners toegevoegd:

 • Toegangsverzoeken – via ‘MIJN ACCOUNT > Profiel > tabblad Mijn winkels’ kunt u nu toegang tot een webshop aanvragen. Klik hiervoor op de groene plusknop. Type vervolgens het shopnummer in en dien uw verzoek in. De webwinkelier moet vervolgens het verzoek goedkeuren.
 • Nieuwe webshop aanmaken – u kunt nu een nieuwe webshop aanmaken – inclusief een gebruiker – door op de groene plusknop te klikken naast ‘Shop’ links onderaan de pagina in uw backoffice. Wanneer u een nieuwe webshop maakt, kunt u direct een nieuwe hoofdgebruiker toevoegen. Maakt u deze niet aan, dan wordt u automatisch zelf als hoofdgebruiker toegevoegd. U kunt later gebruikers toevoegen of aanpassen via de gebruikelijke weg: ALGEMEEN > Instellingen > Gebruikers.

partnertoegang

De volgende mogelijkheden zijn voor partners verwijderd:

 • Gebruikers partner shops – u kon via het partner portal alle gebruikers van uw partner shops bekijken. Dat is nu niet meer mogelijk. U kunt nu gebruikers aan een webshop toevoegen door een verzoek voor toegang in te dienen, of – als u nog steeds de hoofdgebruiker bent – via ALGEMEEN > Instellingen > Gebruikers.
 • Dashboard en facturen – het factuuroverzicht is verwijderd uit onze backoffice. Partnerfacturen zijn nog steeds beschikbaar in uw externe partner dashboard, samen met alle statistieken die u nodig heeft.

partnertoegang2

Nieuwe apps in de App Store

Deze apps zijn afgelopen maand toegevoegd aan onze App Store:

 • Automatic Watermarks – voorkom misbruik van uw unieke productfoto’s en bespaar tijd door automatisch digitale watermerken toe te voegen met de Automatic Watermarks app. Dit is een “plug & play” integratie waarmee al uw productfoto’s binnen enkele minuten zijn voorzien van een gepersonaliseerd watermerk.
 • Visual Website Optimizer – met Visual Website Optimizer maak u “heatmaps” en “clickmaps” van uw webwinkel. Gebruik deze data voor A/B testen en personaliseer uw webwinkel voor om conversie te optimaliseren.
 • Simply Translate – Simply Translate biedt u een uitgebreide oplossing voor het vertalen van uw webshop naar iedere gewenste taal. De tekst van uw webshop wordt automatisch ingeladen in deze tool. Daarna wordt de tekst vertaald door een professionele, echte vertaler.
 • MyDigitalSales – dankzij de MyDigitalSales app is het nu mogelijk om digitale producten te verkopen via SEOshop webwinkel. U kunt bijvoorbeeld uw muziek or video’s verkopen maar ook automatisch een digitale handleiding versturen van het verkochte product.
 • BBL – is uw webwinkel succesvol en heeft u niet genoeg uren in een dag? Besteed dan uw fulfilment uit met Black Box Logistics Warehousing. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken om uw verzendingen en kunt u zich focussen op het vergroten van uw e-commerce succes.
 • iDEAL – De iDEAL status add-on app toont tijdens het afrekenproces de actuele beschikbaarheid van iDEAL bij de diverse banken. Uw klanten zien dus direct bij welke bank er op dat moment met iDEAL kan worden betaald. Hierdoor biedt u een extra stukje service aan uw klanten en kunnen ze bij een storing, kiezen voor een alternatieve betaaloptie.
 • Hexspoor – optimaliseer de logistieke processen van uw webwinkel door deze uit te besteden aan Hexspoor E-fulfilment. U bent dan gegarandeerd van een snelle en professionele afhandeling van al uw orders.
 • Deverzendservice.nl – bent u op zoek naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke online verzendoplossing? Met deverzendservice.nl kunt u vandaag nog beginnen met voordelig verzenden via de netwerken van PostNL, DHL, DPD en UPS.

Tenslotte..

 • Belfius – Belfius is als betaalmethode toegevoegd aan SEOshop Payments.
 • PostNL – Monaco is toegevoegd aan de instellingen van PostNL EU-Pack.
 • Wachtwoord opnieuw instellen – de sleutel [[password]] bestaat niet meer in de standaard e-mails. Deze sleutel kunt u vervangen door [[reset_link]] in de e-mail ‘Account wachtwoord’ en dient verwijderd te worden in de andere standaard e-mails.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen