Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Kunstplatform accessART bouwt op Lightspeed eCommerce

Kunstplatform accessART bouwt op Lightspeed eCommerce

Voormalige consultant Sabrina Bos was helemaal klaar met massaal geproduceerde print art en IKEA ‘’kunstwerken’’. Daarom richtte ze accessART op, een online platform waar kunstenaars en kopers elkaar kunnen vinden. De website is opgezet met Lightspeed eCommerce. Hiermee verbindt ze wereldwijd kunstenaars met potentiële klanten. Originele en betaalbare kunst gaat direct van het atelier naar jouw voordeur!

Online schakelpunt tussen kunstenaar en klant

‘’accessART is er voor mensen die op zoek zijn naar iets origineels én betaalbaars,’’ vertelt Sabrina, ‘’Ik ergerde me aan mensen die alleen IKEA prints hadden.’’ Een veelvoorkomend argument hiervoor: originele kunst van echte kunstenaars vindt men moeilijk te vinden of simpelweg te duur.

Daar had Sabrina genoeg van. In januari 2016 besloot ze haar carrière in consultancy op te geven en haar droom als ondernemer na te jagen – accessART was geboren! Niet alleen kunnen consumenten hier terecht voor betaalbare kunstwerken, maar Sabrina biedt kunstenaars ook een platform om hun werk te tonen en te verkopen. Oftewel, een online marktplaats waar mensen kunst kunnen inkopen en verkopen!

Kunstplatform accessART bouwt op Lightspeed eCommerce

Internationale marktplaats met Lightspeed eCommerce

Om het kunstplatform op te zetten, had Sabrina een online marktplaats nodig voor meerdere kopers en verkopers. Een platform waar kunstenaars uit alle hoeken van de wereld zelf hun kunst kunnen plaatsen en waar klanten zelf in contact kunnen komen met de kunstenaar. Geen eenvoudige klus, want op de markt bestaat hier vrijwel geen goede of betaalbare software voor. ‘’Ik begon met een simpele WordPress-website die ik zelf bouwde. Maar deze begon al snel te rammelen toen we groeiden. Onze co-founder en developer heeft toen zelf een platform opgezet,’’ vertelt Sabrina. Het platform werkte goed, maar vergde veel tijd en geld toen accessART wilde uitbouwen.

Als oplossing werd de site in tweeën gesplitst: een applicatie voor kunstenaars en een webshop dat draait op Lightspeed eCommerce. Via een API-connectie met de kunstenaars-applicatie kunnen producten nu eenvoudig op de webshop worden ingeladen. Sabrina: ‘’Lightspeed eCommerce biedt ons een stabiele, volwassen webshop met veel functionaliteit. Omdat ik me hier geen zorgen meer over hoef te maken, kunnen wij als onze tijd in de kunstenaars-applicatie steken! Als ik dit eerder had geweten, was ik al jonge start-up zonder veel financiële middelen gelijk deze weg ingeslagen!”

Ook werken met Lightspeed eCommerce?

Neem contact op en probeer het gratis uit

Toekomstvisie van een Wereldverbeteraar

Sabrina hoopt in de toekomst het grootste online kunstplatform van Europa te worden. ‘’Ik wil consumenten laten zien dat ze iets echt en origineel kunnen krijgen voor niet al te veel geld. Iets van een echte kunstenaar in plaats van een print. Dat ondersteunt de creatieve sector en kan echt het verschil maken in iemands leven!’’

Top-ideeën maken de wereld beter. Het is dan ook geen verrassing dat Sabrina met accessART genomineerd is voor de VIVA400-award categorie Wereldverbeteraar! Dit award gaat naar vrouwen die een bijzondere baan hebben, een belangrijke prijs hebben gewonnen of iets opvallends deden. Vind jij dat Sabrina dit award dubbel en dwars verdient? Je kunt tot en met 31 oktober 2017 je stem uitbrengen. Klik hier voor de categorieën.

Sabrina accessART

 

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen