Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

Lightspeed introduceert: het Negatieve Voorraad-Rapport

Lightspeed introduceert: het Negatieve Voorraad-Rapport

Een van de vlakken waarop Lightspeed zich onderscheidt als kassasysteem is voorraadbeheer. Of het nou gaat om het het volgen van transfers en terugbetalingen of het managen van negatieve voorraad; Lightspeed geeft retailers inzicht in hoe het écht met hun onderneming gaat. 

Vanaf nu is het mogelijk om verschillen in je voorraad snel terug te vinden en te corrigeren, zodat je voorraadrapporten correcte data blijven weergeven. Voordat we meer vertellen over wat het negatieve voorraad-rapport precies inhoudt, gaan we eerst kijken naar:

  1. Wat houdt de negatieve voorraad-functie in?
  2. Wat zijn de voornaamste oorzaken van negatieve voorraad?
  3. Waarom is het van belang om op de hoogte te blijven van je negatieve voorraad?

Negatieve voorraad? Geen probleem. 

Negatieve voorraad is een positief iets. Waarom? Omdat het betekent dat je voorraad nauwkeurig wordt bijgehouden. Het betekent ook dat je een verkoop hebt voltooid terwijl je systeem zei dat je niets meer op voorraad had. Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde telling van je voorraad, omdat je minder items hebt ontvangen dan je verwachtte of omdat je geen tijd hebt gehad om de producten daadwerkelijk te ontvangen, maar ze toch verkoopt. Winkels zijn een drukke werkplek, en in het bijzonder gedurende de zomer en rond de feestdagen kunnen dit soort fouten iedereen overkomen. 

De negatieve voorraad-functie laat je direct zien dat er iets niet klopt aan je voorraad. Het zorgt er ook voor dat je weet waar je extra aandacht moet besteden aan je voorraadbeheer zonder dat je hier veel tijd aan kwijt bent. 

Om de negatieve voorraad-functie in te schakelen ga je naar je instellingen en schakel je onder optionele modules de optie negatieve voorraad in. Dit zorgt ervoor dat je tot in negatieve niveaus kunt verkopen en geeft je toegang tot het nieuwe Negatieve Voorraad-Rapport

Spoor het op, los het op – snel. 

negatieve voorraad

Nu weet je wat de taak is van de negatieve voorraad-functie, maar wat heb je daaraan als je niet kunt zien waar het mis is gegaan? 

Hier wordt het Negatieve Voorraad-Rapport van belang:

  • Vind snel de verschillen in je voorraad
  • Volg inkomende voorraad via inkooporders en transfers
  • Houd een beter overzicht op alle ins en outs van jouw voorraad

Dit rapport maakt het mogelijk om binnen enkele seconden te ontdekken waar de nummers niet kloppen, zodat je snel de juiste aanpassingen kunt maken die ervoor zorgen dat de hoeveelheid voorraad correct wordt weergegeven. Gebruik het rapport om voorraad-inconsistenties op te sporen voordat het voorraadproblemen worden. 

Hoe helpt het Negatieve Voorraad-Rapport Theresa van Bodacious Bustlines?

Bodacious Bustlines is een lingeriezaak in Saskatchewan. Ze specialiseren zich in persoonlijke fittings en hebben als doel om voor iedere vrouw de best mogelijke bh te vinden. Verdeeld over twee locaties hebben ze meer dan 68.000 SKU’s. Afgelopen april zijn ze overgestapt van automatisch toevoegen naar de negatieve voorraad-functie om betere controle te houden over hun voorraad. 

Theresa genereert drie keer per week een negatief voorraad-rapport om zo op de hoogte te blijven van welke producten te veel verkocht zijn, welke nog ingevoerd moeten worden in het systeem, en welke nog verstuurd moeten worden. Doordat ze makkelijk toegang heeft tot deze gegevens kan Theresa snel eventuele negatieve waarden corrigeren en kan ze zien waar deze inconsistentie vandaan komt. Zo kan ze ervoor zorgen dat vergelijkbare fouten in de toekomst voorkomen kunnen worden. 

“De negatieve voorraad-functie van Lightspeed heeft het behouden van het overzicht in mijn voorraad zo veel makkelijker gemaakt!”

Negatieve voorraad online? Lori van West Michigan Whitecaps heeft het onder controle

Maak je gebruik van zowel Lightspeed Retail als eCom en vraag je je af hoe de negatieve voorraad-functie je kan helpen bij je online verkopen? Schakel zoals Lori backorders per variant in in je eCom product. Vanaf dat moment kun je tot in negatieve niveaus verkopen met je Retail kassasysteem. Zodra het item besteld is via een inkooporder, of een nieuwe voorraad wordt handmatig ingevoerd in het systeem, wordt het voorraadniveau weer op 0 gezet. 

“Door de negatieve voorraad-functie hebben we een veel beter overzicht van onze eCom backorders. Sinds dat we het gebruiken, hebben we geen enkel probleem meer gehad!”

Alle backorder producten die via eCom zijn binnengekomen verschijnen op het Negatieve Voorraad-Rapport, in de eCom order kolom.

“Mijn nummers zijn heilig voor me. De voorraad en de marges erop moeten gewoon kloppen. Met behulp van het Negatieve Voorraad-Rapport kan ik snel zien waar mijn negatieve voorraad vandaan komt.”

Voorraadbeheer waar je op kunt bouwen

Een moderne onderneming heeft optimaal voorraadbeheer nodig. Lightspeed zorgt ervoor dat je toegang hebt tot inzichten die je kunt vertrouwen. 

Probeer nu het Negatieve Voorraad-Rapport, verkrijgbaar op alle nieuwe en bestaande retail accounts. Om het te activeren ga je naar je instellingen en schakel je onder optionele modules de optie negatieve voorraad in.

Let op: er komt meer nieuws aan

We hebben meer nieuwe features en updates op de planning staan! Zo komen er onder andere een nieuwe iOS versie van de Lightspeed Retail App aan, en we zouden graag jouw feedback ontvangen voordat deze live gaat. Heb je interesse om als eerste nieuwe Lightspeed Retail features en updates te proberen? Schrijf je hier in. Niet alleen heb je dan als eerste toegang tot de nieuwste updates, maar jouw feedback wordt gebruikt om het product verder vorm te geven! 

Laat ons weten wat je van dit nieuwe rapport vindt, en zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van al het nieuws wat eraan komt voor Lightspeed Retail!

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen