Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Lightspeed SSL - Maak je webshop nú veilig

Lightspeed SSL - Maak je webshop nú veilig

Lightspeed biedt voor de gebruikers van de nieuwe backoffice al enige tijd SSL aan. We willen in deze blogpost nogmaals benadrukken waarom dit voor jou en jouw klanten zo belangrijk is. Bij Lightspeed zien wij veilige webshops als de nieuwe standaard en wij leggen graag uit waarom.

Wat is SSL precies?

Je kunt een veilige pagina met een SSL-certificaat aan het slotje in de browserbalk en de ‘s’ van de https:// herkennen. Maar wat gebeurt er achter de schermen?

Een SSL-certificaat beveiligt de verbinding tussen jouw webshop en de server van Lightspeed. Omdat je als webshop beheerder vaak met betalingen en persoonlijke gegevens van je klanten te maken hebt, gaat veel gevoelige informatie over deze lijn. Een SSL protocol beveiligt deze lijn en waarborgt de privacy van jou en je klanten. Dit gebeurt middels de sterke 256-bit encryptie. Bij Lightspeed gebruiken we de SHA-256 certificaten, welke behoren tot de veiligste van dit moment. Emerce maakte er onlangs nog melding van, dat er teveel websites zijn die nog steeds gebruik maken van verouderde en onveilige SHA-1 certificaten. Klik hier voor meer informatie daarover.

Waarom heb ik dit nodig?

Voor webwinkeliers biedt SSL een aantal voordelen. De drie belangrijkste op een rijtje:

  • SSL biedt een beveiligde verbinding die ervoor zorgt dat de data die verstuurd wordt niet kan worden uitgelezen door bijvoorbeeld kwaadwillende hackers, omdat deze is versleuteld met een 256 bit encryptie.
  • Betere ranking in de zoekmachines. Veiligheid staat bij Google – net als bij Lightspeed – altijd voorop. Daarom heeft Google ervoor gekozen dat websites die via een SSL-verbinding communiceren, een betere ranking krijgen dan websites zonder https.
  • Vertrouwen scheppen. De bezoeker van je webshop weet dat zijn persoonlijke en financiële informatie tijdens een aankoop op jouw webshop veilig is.

Welke soorten SSL zijn er?

Er zijn twee soorten SSL-certificaten, basic en extended. Bij Lightspeed bieden wij beide varianten aan.  Zowel het basis certificaat als ook de extended versie bieden dezelfde veilige verbinding. Het verschil ligt in hetgeen wat er in de browserbalk voor de bezoeker van de webshop zichtbaar is. Het Extended SSL certificaat is inclusief organisatienaam. Dat betekent dat er zoals in dit voorbeeld van ons eigen Lightspeed domein, naast het slotje nog een groene balk met het bedrijfsnaam te zien is:

SSL

Dit is de garantie ervoor dat dit een écht bedrijf met een geregistreerd KVK-nummer is. Veel consumenten letten hierop om zeker te zijn dat achter de webshop waar zij hun gegevens en geld naartoe sturen ook daadwerkelijk een geregistreerd bedrijf zit.

De twee varianten kort  samengevat:

  • Basic SSL (Gratis)
  • Extended SSL (€ 12,50 per maand, inclusief organisatienaam in het certificaat)

Hoe kan ik mijn SSL-certificaat installeren?

Installeren gaat eenvoudig met enkele klikken in de Lightspeed backoffice. De stappen hiervoor staan uitgebreid beschreven in onze handleiding, inclusief een ‘troubleshooter’ met veelvoorkomende problemen.

Wij zijn van mening dat je een SSL-certificaat anno 2016 niet meer kan negeren, zeker niet omdat browsers steeds vaker een waarschuwing geven wanneer een website onveilig is. Daardoor haken bezoekers af en kopen zij toch bij de veilige concurrent. Wacht dus niet langer en biedt je klanten vandaag nog de mogelijkheid om veilig te winkelen.

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen