Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Company

Lightspeed Talks Tech

Lightspeed Talks Tech

Het runnen van een succesvol bedrijf is tegenwoordig sterk gekoppeld aan het optimaal kunnen gebruiken van systemen en technologie, evenals het begrijpen van de dagelijkse data binnen een bedrijf. Complexe en krachtige systemen zijn toegankelijker en betaalbaarder dan ooit, ongeacht de grootte van een bedrijf. Er bestaat echter een duidelijke discrepantie tussen correct gebruik en het begrip van deze systemen. Hoe ontwikkelen software bedrijven hun producten en met welk doel coderen development afdelingen hun code? Wat maakt software toekomstbestendig en met welk soort beslissingen wordt een productteam geconfronteerd?

De missie van Lightspeed is het om geavanceerde en toch gebruiksvriendelijke technologie beschikbaar te stellen voor winkeliers en restaurateurs in het MKB. Software die helpt met het beheer en groei van de bedrijfsactiviteiten. Op deze manier willen wij het dynamische ondernemerschap wat het MKB naar steden brengt aanmoedigen. Onze product- en ontwikkelingsteams vormen de kern van ons bedrijf en we zijn dankbaar dat we in het middelpunt van zo’n krachtige technologische community mogen staan. Met deze reeks blogs willen wij iets teruggeven aan deze community en een levendige discussie over verschillende actuele onderwerpen binnen het domein van softwareontwikkeling en toekomstbestendige technologie aanwakkeren.

Wie spreekt er?

Mijn naam is John Vandermay en ik ben CTO van Lightspeed. Ik ben verantwoordelijk voor de technologische ontwikkeling van al onze producten. Ik heb de eer leiding te geven aan 140 toonaangevende ontwikkelaars en 25 productspecialisten, en vorm te geven aan de technologische toekomst van ons bedrijf, met een team dat steeds verder groeit. Ik heb deze blogreeks opgestart en zal onderdeel uitmaken de contentcreatie. Echter, afgezien van deze inleidende aftrap is de blogreeks een gezamenlijke inspanning van onze ontwikkelaars, productspecialisten en mijzelf. Met dit blog willen we de lezers levendige discussies laten voeren en onze mening over interessante onderwerpen delen. Wij hopen ook de wereld van softwareontwikkeling aan onze klanten te kunnen laten zien en ze enthousiast te maken over actuele onderwerpen in de industrie. Wij zijn van mening dat net als bij andere talen begrip van de basics van programmeercode een nieuwe wereld voor ons allemaal opent en ons in staat stelt het meeste uit onze systemen te halen.

 

“[…] het begrijpen van de eenvoudige principes van code opent een nieuwe wereld voor ons allemaal en stelt ons in staat om systemen optimaal te gebruiken en te begrijpen. “

 

Laten we beginnen!

Wat komt eraan? Wij willen onze kijk op een aantal interessante onderwerpen met jou delen en bovenal willen we een dialoog met onze klanten, ontwikkelaars en enthousiastelingen over de hele wereld tot stand brengen.

De komende weken en maanden willen we met jou praten over technical debt en hoe wij denken dat die zou kunnen worden aangepakt, naast de rol van refactoring in het algemeen – en vooral in verband met het omgaan met technical debt. We willen het hebben over de mogelijkheid dat beslissingen theoretisch juist, maar praktisch fout zijn en hoe het toch nog steeds de juiste zakelijke beslissing kan blijken om een compromis te sluiten op het vlak van theoretische correctheid.

Focussen op de technische behoefte versus zakelijke behoefte (en de mogelijke afwegingen bij dit dilemma) is een bijna filosofische kwestie waar softwarebedrijven vrijwel dagelijks mee te maken krijgen. Een ander onderwerp dat we nader willen bekijken, is de opkomst van kunstmatige intelligentie in de retailsector. Hoe zullen winkelen en verkopen er in de toekomst uitzien? We willen ook praten over zaken die ons na aan het hart liggen, zoals technologie-educatie, met name wat betreft educatie over coderen en het verbeteren van technische vaardigheden voor iedereen. Moeten we dit niet op dezelfde manier aanpakken als het onderwijs in talen? Of wiskunde? We zijn niet allemaal auteurs van geweldige boeken, maar de meesten van ons kunnen wel lezen en schrijven. Denk maar aan de mogelijkheden wanneer meer mensen meer begrip en kennis zouden krijgen over het maken van code, laat staan het schrijven van code als beroep.

 

“De permanente evaluatie en verbetering van onze producten en de code waar ze op zijn gebouwd, ligt aan de kern van onze missie voor het maken van toekomstbestendige software.”

 

Als techbedrijf hebben we veel gehad aan deze indrukwekkende ontwikkelaars-community en zijn we erin geslaagd om buitengewone producten te maken. Dit proces is echter niet volledig afgerond en zal dat ook nooit zijn. De permanente productevaluatie en -verbetering en de code waarop onze producten zijn gebouwd liggen aan de basis van onze missie om fantastische, toekomstbestendige softwareoplossingen te ontwikkelen. Ik hoop dat je enthousiast raakt en dit blog blijft volgen. Ik ben het zeker!

Hartelijke groet

John Vandermay

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Meer van dit onderwerp:
Technologie

Bekijk meer onderwerpen