Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Maak jouw restaurant startklaar voor de Pride week

Maak jouw restaurant startklaar voor de Pride week

De eerste week van augustus wapperen de regenboogvlaggen door heel Nederland, want de Pride week staat weer voor de deur. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor gelijke mensenrechten en acceptatie van de LGBTQ community. Voor jou als horecaondernemer is dit een goed moment om te laten zien dat jouw restaurant de Pride gedachte steunt. De volgende tips zorgen ervoor dat jouw restaurant startklaar is voor Pride 2019.

Zet een Pride-gerecht op de kaart

Tijdens de Pride week kan de kok zijn creativiteit de vrije loop laten, want een origineel Pride-gerecht kan niet op je kaart ontbreken. Pizzabakkers kunnen bijvoorbeeld hartvormige pizza’s bakken en hamburgerrestaurants kunnen in plaats van bruine hamburgers, roze burgers grillen. Salades en toetjes lenen zich nog beter om te spelen met kleur. Verzin een pakkende naam voor je nieuwe gerecht en het is klaar om op de kaart gezet te worden.

Pride pannenkoek

Drankjes vol kleur

Bij lekker eten horen natuurlijk ook lekkere drankjes. Tijdens de Pride week kun je de mooiste kleurrijke creaties op tafel zetten. Cocktails vallen zeker in de smaak. Sla daarom genoeg – verschillende soorten drank en sapjes in voor een heerlijke regenboogcocktail. Liever iets zonder alcohol? Zorg dan voor een goed gevulde fruitmand om regenboog-smoothies te maken.

Pride cocktails

Delivery tot op de boot

Er worden veel Pride evenementen georganiseerd waar je als delivery restaurant op in kunt haken. Maak bijvoorbeeld speciale Pride promo’s om te boosten op delivery platforms zoals UberEats en Deliveroo – toepasselijk ‘Deloveroo’ genaamd tijdens de Pride week. Zij zorgen ervoor dat jouw maaltijden bij elk evenement bezorgd worden.

Wil jij ook delivery aanbieden?

Integreer direct alle maaltijdbezorgers met Lightspeed delivery

Laat met Pride decoratie je restaurantinrichting shinen

Decoreer je restaurant met Pride vlaggen of pak het grootser aan met gekleurde lampen. Dit kan zowel buiten als binnen. Het Muiderslot was bijvoorbeeld geheel roze gekleurd na de Pride Opera, mede-georganiseerd door Pride Amsterdam.

Donuts

Zet Instagram in voor de beste regenboog content

Kleurrijke foto’s doen het goed op Instagram. Foto’s van speciale Pride-gerechten kunnen daarom zorgen voor meer traffic naar je restaurant. Met de extra features van Instagram kun je je post een extra Pride tintje geven. Gebruik bijvoorbeeld regenboogkleurige hashtags zoals #pride2019, #equalitymatters en #lgbtq om je story ring in de vlagkleuren te laten verschijnen.

Lees hier nog meer tips om gasten te trekken via Instagram en Facebook.

Pride

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen