Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Dierenliefhebber? Ontdek Max&Luna, de community voor de allerbeste baasjes

Dierenliefhebber? Ontdek Max&Luna, de community voor de allerbeste baasjes

Trappelende viervoeters, lieve snoetjes… wie houdt daar nou niet van? In Nederland zijn we er in ieder geval dol op: volgens dit rapport zijn er ongeveer 2,6 miljoen katten en 1,5 miljoen honden in huishoudens aanwezig. Stefan van den Berg en Juriaan de Wit zagen kansen en besloten daarom een uniek online platform te creëren: Max&Luna.

Alles om het beste baasje te zijn

Max&Luna is het allereerste lifestyle platform voor alle honden- en kattenliefhebbers van Nederland. Geen gewone dierenwinkel dus, daar hebben Stefan en Juriaan expres voor gekozen. Juriaan: ‘’Wij zagen veel potentie voor marktgroei. Als je kijkt naar grote spelers als Zooplus, zie je dat hun naamsbekendheid laag is, omdat ze zich alleen op de webshop richten en niet op de lifestyle.’’ Max&Luna is dus meer dan een winkel: het is een community van ‘baasjes’ die hun liefde voor honden en katten willen delen.

Dierenliefhebbers kunnen ‘vrienden’ worden met Max&Luna (oftewel zich gratis inschrijven) om dagelijks interessante artikelen en filmpjes te zien via de website en nieuwsbrief en leuke prijzen te winnen. Het platform werkt samen met dierenartsen en experts waarbij Max&Luna vrienden gratis medisch advies voor hun hond of kat kunnen inwinnen. Ook biedt het platform meer informatie over de populairste uitlaatgebieden, huisdierenverzekeringen en persoonlijk advies over je hond of kat. De webshop zelf heeft een ruim assortiment bestaande uit trendy en duurzame speeltjes en meubels, gezonde voeding en verzorgingsproducten. Ten slotte kun je je aansluiten bij de groeiende community. Juriaan: ‘’Iedereen die een hond of kat verzorgt heeft eigen vragen, angsten en behoeftes. De community is erop gericht om baasjes met elkaar in contact te laten komen en kennis te delen.’’

Bouwen op een flexibel platform

De website van Max&Luna groeit hard, vooral omdat het met een mobile first en internationale focus was ontwikkeld. Hun keuze om hun platform te bouwen met Lightspeed eCommerce heeft aan die groei bijgedragen. Max&Luna maakt goed gebruik van Lightspeed Apps die o.a. SEO optimisation, de boekhouding, emailmarketing van de webshop versimpelen. Juriaan: ‘’Wij werken met koppelingen als Twinfield, MyAbandonedCart, en MailChimp. Alles wordt ook zorgvuldig geüpdatet, dat is een pluspunt. Lightspeed blijft ook gewoon doorgroeien. Het wordt steeds sneller en groter.’’

Lightspeed Apps.

Kies de beste koppelingen voor marketing, verkoop en meer.

Max&Luna heeft groeiplannen. Groei jij mee?

Het afgelopen jaar zijn er bijna 50.000 vrienden-profielen aangemaakt. Het bedrijf wilt echter nóg verder groeien en heeft daarom een crowdfunding opgezet om het aantal profielen te verviervoudigen. Inmiddels heeft Max&Luna al € 115.000 opgehaald en hopen de oprichters een doelbedrag te bereiken van € 250.000. Ben jij een enthousiaste diereneigenaar en/of wil jij meegroeien met Max&Luna? Bij elke investering van € 100 geeft Max&Luna een knuffel weg. Voor je eigen hond of kat, die van iemand anders of aan een hond of kat in het dierenasiel.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen