Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Nieuw in Lightspeed eCom: variantafbeeldingen, Changelog en zoekfilters

Nieuw in Lightspeed eCom: variantafbeeldingen, Changelog en zoekfilters

In deze blogpost vertelt onze Senior Product Manager meer over drie nieuwe e-commerce features die deze week zijn gelanceerd:

  • Productafbeeldingen per variant. Je kunt nu per productvariant een afbeelding toewijzen. Stel je verkoopt een shirt in verschillende kleuren. Jouw webshopbezoeker ziet dan een afbeelding afgestemd op hun keuze, bijvoorbeeld ‘T-shirt – blauw’, dan wordt het t-shirt in blauw getoond.
  • Real-live op de hoogte van updates. In het kader van heldere communicatie is voortaan het Changelog openbaar. Hierin kun je eenvoudig zien welke updates wij doen van dag tot dag.
  • Nieuwe zoekfilters. Het is nu nog makkelijker zoeken naar producten met de nieuwe filters. Zoek bijvoorbeeld op gewicht, leverancier, prijs of een van de andere tien filters.


Variant afbeeldingen

Uit de verkregen feedback is gebleken dat er veel vraag is naar productvariant specifieke afbeeldingen. Deze functionaliteit verbetert de gebruikerservaring voor de consument en verhoogt de conversie. Je kan eenvoudig bij elk product een afbeelding aan een variant koppelen onder het kopje: Voorraad en Varianten. Verkoop je een T-shirt in 3 verschillende kleuren? Dan kun je nu automatisch in jouw webwinkel de bijhorende kleur laten zien.

variant-images_blog

Feature: Variantafbeeldingen


Changelog

We werken continue aan verbetering van het platform. Zo voeren we dagelijkse grote en kleine wijzigingen door om het platform nog beter te laten functioneren. Veel van deze wijzigingen zijn direct merkbaar en zichtbaar voor onze klanten. Middels de changelog willen we graag inzicht geven in alles wat er gewijzigd is binnen ons systeem.
Er is een widget toegevoegd aan het dashboard waar de laatste wijzigingen zichtbaar zijn. Daarnaast kan je de volledige lijst met wijzigingen vinden via de knop in de widget.

 

Lightspeed launch changelog

Feature: Changelog


Zoekfunctionaliteit voor producten

Dagelijks worden er tienduizenden producten aan het platform toegevoegd. Veel klanten hebben grote hoeveelheden SKU’s. Om een goed overzicht te behouden, hebben we voor producten de filter- en zoekmogelijkheden in de nieuwe backoffice sterk verbeterd.

Zo kan je nu eenvoudig zoeken naar alle producten waarvan de prijs lager is dan €5,- en in de uitverkoop categorie zitten. Of kun je eenvoudig alle producten binnen een bepaalde product set vinden.

Om je producten te doorzoeken hebben we ook eenvoudige snelkoppelingen. Kies daarvoor op je toetsenbord de letter g en de slash [G] + [/] of voor een lijst van volledige snelkoppelingen gebruik het vraagteken [?].

screen-shot-2016-09-26-at-12-03-09

Feature: Product zoekfilters

 

Je vindt alle nieuwe functies terug in de backoffice van je webshop. Je hoeft hiervoor niks te installeren. Heb je nog vragen? Neem contact op met het support team of kijk voor meer informatie op ons Online Help Center.

 

P.S. Binnenkort komt ook onze nieuwe functie productbundels uit. Lees de blog van Stefan over deze manier van up- en cross-selling.

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen