Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

4 nieuwe features voor Lightspeed eCom - volledig in HD

4 nieuwe features voor Lightspeed eCom - volledig in HD

Het is belangrijk om goed voor de dag te komen. Met onze laatste Lightspeed eCom release zorgen we ervoor dat je webshop altijd de beste indruk achterlaat.

Verbeter je merkuitstraling en optimaliseer je conversie met behulp van onze nieuwste update: verbeterde beeldkwaliteit. Naast deze upgrade hebben we nog veel meer nieuwe features in petto. Je vindt ze hieronder!

What’s new?

Verbeterde compressie

Te veel grote afbeeldingen kunnen je website langzamer maken, wat kan leiden tot een hogere bounce rate. Dit is natuurlijk niet de bedoeling: de kwaliteit van je afbeeldingen is een belangrijke factor voor bezoekers om tot een aankoop over te gaan, plus: kwalitatief slechte afbeeldingen zorgen óók voor een hogere bounce rate, wat dan weer door Google bestraft wordt met een lagere SEO ranking.

Om deze problemen te verhelpen, hebben we bij onze laatste updates een aantal verbeteringen doorgevoerd in hoe afbeeldingen geüpload kunnen worden in de backend van Lightspeed.

Hieronder kun je het verschil meteen zien: de rechter foto is veel helderder van kleur, en van betere kwaliteit.

ecom update HD

Deze update is bedoeld om jouw producten optimaal tot hun recht te laten komen. Het is misschien een klein visueel verschil, maar het kan een grote positieve impact hebben op je conversie.

Wilt je de nieuwe compressiemethode live in actie zien? De afbeelding onderaan deze blog is afkomstig van de webwinkel van Bruut: een luxe sneakerboetiek die gespecialiseerd is in de nieuwste limited edition schoenen. Bruut’s webwinkel maakt al even gebruik van de nieuwe HD-beeldmogelijkheden van Lightspeed eCom

Upload GIFs

Wie houdt er nou niet van GIF’jes?

De keuze in leuke, grappige GIFs is reuze. En mocht je niet kunnen vinden wat je zoekt, dan kun je ze altijd nog zelf maken. Het gebruik van opvallende GIFs kan je webshop net die extra touch geven: je kunt een GIF maken van iemand die beweegt in de kleding die je verkoopt, of je kunt de aandacht vestigen op een bepaalde promo of sale.

PNG-bestanden nu ondersteund

Vóór deze update moest je je afbeeldingen uploaden als JPG bestand. Ná deze update wordt ook PNG ondersteund. Dit betekent dat je vanaf nu de mogelijkheid hebt om afbeeldingen te uploaden met een transparante achtergrond. Zeg maar dag tegen die witte kaders om je afbeeldingen heen; vanaf nu loopt alles vloeiend in elkaar over.

Breng je producten tot leven

Waar je pixel frame voor de update 1024×1024 was, is het nu 5128×5128 pixels. Dit betekent dat je nu vijf keer zo grote foto’s kunt uploaden als voorheen.

Gebruik deze extra ruimte om je producten van hun beste kant te laten zien, en maak je webshop zo aantrekkelijk mogelijk. Afhankelijk van je thema en waar je de afbeeldingen wilt plaatsen kan de maximale grootte nog variëren.

Als je nu denkt ‘maar grotere foto’s zorgen toch ook voor langzamere laadtijden’ dan heb je zeker geen ongelijk. Gebruik deze mogelijkheid dan ook alleen daar waar het écht tot z’n recht komt, zoals bijvoorbeeld op je homepage.

Zorg ervoor dat je thema recent is geupdate zodat het zulke grote afbeeldingen toestaat. Alle andere features zijn wel al direct beschikbaar. In het geval van custom thema’s kun je vragen of je thema-developer ‘5k imaging’ voor je kan activeren.

Zit je al langer met het idee om je webshop een upgrade te geven? Nu is het moment!

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen