Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Je webshop internationaal groeien met onze nieuwe betaalmethoden

Je webshop internationaal groeien met onze nieuwe betaalmethoden

Lightspeed eCommerce stond altijd al in het teken van een internationale aanpak. Het platform is meertalig en gelokaliseerd voor diverse Europese markten. Met de recente update binnen Lightspeed Payments kunnen klanten in de bestaande markten nu nog beter verkopen.

Lightspeed klanten groeien jaarlijks met gemiddeld 20-40% in omzet. Internationale expansie is vaak de voornaamste reden voor deze groei. Wie buiten de lokale grenzen verkoopt, vergroot zijn afzetmarkt en de potentie voor groei enorm. Vooral de expansie naar buurlanden wordt door veel online retailers inmiddels professioneel aangepakt en levert veel winst op. Verzendaanbieders en transportwegen zijn anno 2018 geen obstakels meer en de klant in België of Duitsland kan binnen no-time de bestelde producten in huis krijgen.

Nieuwe payment mogelijkheden

Onze nieuwste update met betrekking tot betaalmethoden heeft als doel om internationaal verkopen nog makkelijker te maken voor Lightspeed klanten. Wij hebben daarom 6 nieuwe betaalmethodes toegevoegd aan Lightspeed Payments. Deze betaalmethodes zijn aangesloten met oog op de lokale Europese markten met een groot bereik.

Europa – de eCommerce groeimarkt

Neem als voorbeeld de eCommerce markt in België. Het totale eCommerce volume van België bedraagt 9 miljard euro. Met een bereik van 2,5 miljoen inwoners heeft ING Home’Pay een dominante penetratie in de Belgische markt.

In Duitsland hebben 40+ miljoen inwoners toegang tot GiroPay, een real-time betaalmethode die 100% garantie biedt op transacties. Dat is meer dan de helft van de Duitse bevolking.
In Oostenrijk winkelt 78,4% van de populatie regelmatig online en gemiddeld spendeert de Oostenrijker € 760 per jaar in online winkels. Dit zal naar verwachting groeien tot € 1000 in 2021. Een groei van 32% in de komende 3 jaar. Deze groei zal de dominante positie van EPS alleen maar versterken.
Frankrijk is goed voor 11 miljard eCommerce transacties met een totale omzet van € 570 miljard per jaar. Cartes Bancaire is een van de meeste populaire betaalmethoden in het land en heeft een bereik van 95% binnen de Franse markt.

Daarnaast is een langgekoesterde wens van veel online ondernemers om meer soorten cadeaukaarten te kunnen aanbieden en accepteren. Via Lightspeed Payments bieden we momenteel de volgende cadeaukaarten aan: Nationale Bioscoopbon, Nationale Entertainment Card, Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart, Podium Cadeaukaart, VVV bon, Webshop Giftcard en YourGift. Nadat je een overeenkomst hebt gesloten met de uitgever van de betreffende cadeaukaart, kun je de kaart met één druk op de knop activeren in de Lightspeed backoffice.

Naast Lightspeed Payments hebben wij ook de volgende nieuwe betaalmethodes toegevoegd aan MultiSafePay:

 • KBC
 • Belfius
 • EPS
 • ING Home’Pay

En ook aan Sisow hebben we een aantal nieuwe betaalmethodes toegevoegd:

 • eBill
 • Credit Card
 • Maestro
 • VPay
 • Belfius
 • GiroPay
 • EPS

Dankzij de vele integratiemogelijkheden bij Lightspeed eCom, kunnen klanten de verkoop naar het buitenland vereenvoudigen en versnellen. Hier hoort natuurlijk ook een vertaalde webshop bij. Ook dit kan met behulp van onze partners gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan de integratie met vertaalpartners, zoals Simply Translate.

Mocht je nog vragen hebben over welke betaalmethodes het meest geschikt zijn voor jouw online business, neem dan gerust contact op met een van onze expert.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen