Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Online Paas-acties voor een hogere webshop omzet

Online Paas-acties voor een hogere webshop omzet

Pasen is een gezellig, maar ook lucratief event. Tijdens de Paasdagen geven Nederlanders namelijk meer dan 750 miljoen euro uit aan Paas-items. Zeker eCommerce ondernemers kunnen hier profijt uit halen, want webshops blijven altijd open. Overigens kunnen online Paas-acties voor meer winst zorgen. Wil je tijdens Pasen een hogere omzet draaien? Lees dan verder.

Inhaken met social media

Social media is misschien wel het goedkoopste en meest flexibele marketingkanaal voor eCommerce ondernemers. Daarnaast is het een handige tool om snel Paas-acties op te zetten. Door Paas-gerelateerde foto’s, filmpjes en andere content te delen via social media, komen jouw klanten direct in de Paassfeer.

Neem bijvoorbeeld YAY, die laatst een mooie visual via haar Instagram account deelde. Het kleurrijke assortiment van YAY is een goede inhaker op de Paasdagen. Partyversiering in verschillende pasteltinten. Perfect voor een Paasfeestje!
Ook belangrijk: een goede social media inhaker zal eerder gedeeld worden met anderen en een boost geven aan jouw online presence. Verder helpt een event-gerelateerde post om meer traffic naar jouw webshop te genereren.

 

Online Paas-actie van YAY

 

Ook DUDOK Patisserie zette social media in voor Pasen. Via Facebook deelde het bakkersbedrijf meerdere foto’s van het gebaksassortiment op haar pagina. Speciaal voor de Paasdagen heeft DUDOK het assortiment uitgebreid met verschillende nieuwe gebakjes, zoals de Paastulband en de Paastaart met Zwitserse room en advocaat. Het water loopt je haast in de mond!
Daarnaast zet DUDOK een CTA in: via de webshop link kunnen klanten meteen een hemels gebakje bestellen. Een goede manier om meer webshop bezoekers om te zetten in klanten.

 

Online Paas-actie van DUDOK Patisserie

 

Ava Papierwaren pakt pas echt uit! Via haar Pinterest account deelt de webshop een grote collectie van Paas- (en Lente)inspiratie foto’s. Van een vrolijke papieren Paashaas tot grasgroene servetten met schattige paaskuikentjes en een pluim. De pagina is er voor iedereen die van Paasknutselen houdt.
Ook handig: als je op één van de plaatjes klikt, wordt je automatisch doorverwezen naar de webshop. Zo kunnen klanten direct de mooiste vellen papier bestellen en snel aan hun eigen Paas kunstwerk beginnen!

 

Online Paas-acties van Ava Papierwaren

 

Webshop op z’n (paas)best

Naast social media, kun je ook jouw webshop een Paas-boost geven. Denk bijvoorbeeld aan een aangepast thema voor jouw webshop. Niet alleen voor pasen maar wellicht voor de hele lente. Met een groen/gele layout, Paas-gerelateerde plaatjes en passende teksten kom je al heel erg ver. Overweeg ook om een inspiratiepagina te maken. Zet hier jouw Paas-items in de spotlight en highlight dé musthaves die niet mogen ontbreken tijdens het Paasontbijt!

Meer verkopen

Wil je meer verkopen? Waarom stel je dan geen Paasmandje samen? Bied klanten de mogelijkheid om Paasartikelen als bundel te bestellen. Bestelt een klant bijvoorbeeld plastic paasbordjes, biedt hem of haar dan ook bijpassende servetten, bekers en bestek. Maak het Paasmandje compleet door een gratis inpakservice te bieden bij productbundels.

Productbundels creëer je in de Lightspeed eCommerce Backoffice. Ga in het linkermenu van de Backoffice naar SHOP > Producten > Productbundels. Klik op Productbundel toevoegen.

Ook kun je online kortingsacties lanceren. Dit verbetert de klantervaring. Beloon jouw bestaande klanten door een speciale kortingscode via de nieuwsbrief te sturen, natuurlijk in een vrolijk Paas-thema. Of bied gratis verzending aan klanten die boven een bepaald bedrag bestellen. Jouw klanten zullen je dankbaar zijn!

Meer weten?

Onze experts helpen graag.

Online paaseieren zoeken

Wat is een typische Paasactiviteit? De meesten zullen denken aan de Paaszoektocht. Een leuke bezigheid voor jong en oud. Waarom breng je deze activiteit niet naar jouw webshop? Een mooie kans om meer online klanten te trekken!

Een online Paaszoektocht zorgt voor een ervaring die klanten niet snel zullen vergeten. Door virtuele Paaseieren op verschillende plekken in jouw webshop te verstoppen, stimuleer je klanten om meer van het assortiment te bekijken. Verstop de eieren bijvoorbeeld in productpagina’s en afbeeldingen. Of breid de zoektocht uit door Paaseieren in nieuwsbrieven, e-mails en social media posts te verstoppen.

Een uitdagende Paaszoektocht vraagt om een mooie beloning. Bied klanten korting op Paas-items wanneer ze alle eitjes hebben gevonden. Of creëer een kortingscode speciaal voor de winnaars. Ook kun je een loting doen onder de klanten die hebben meegedaan aan de zoektocht, waarbij de winnaar een bijzonder Paaspakketje krijgt. Je kunt het zo gek maken als je maar wilt.

Vrolijk Pasen!

 

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen