Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Platform update: domeinregistratie, kosten voor varianten, merken in offertes

Omdat we ons platform graag zo up-to-date mogelijk houden – waardoor u beter kunt blijven concurreren – zult u de komende tijd vaker updates van ons kunnen verwachten. Dit kunnen zowel grote als kleine updates zijn. Benieuwd wat er in deze update is veranderd? Lees dan snel verder!

Domeinregistratie via SEOshop

 

Dit is een update die met name voor de beginnende SEOshop-klanten interessant is, want vanaf nu kunt u uw domeinnaam ook via SEOshop registreren! Dat maakt zowel de registratie als het koppelen van een domeinnaam een stuk eenvoudiger. U kunt dit direct zelf vanuit uw backoffice regelen. Voor nu is deze nieuwe functie in beta en alleen beschikbaar voor demo webshops.

Onder ALGEMEEN > E-mails & domeinen > kunt u nu – als u een demo webshop heeft – een domeinnaam voor uw webshop aanvragen. Klik hiervoor op de groene plusknop.

domain-name3

Als u hier uw gewenste domeinnaam invult, ziet u of deze nog beschikbaar is. Ook ziet u andere domeinnamen die nog beschikbaar zijn.

domain-name2

U kunt de domeinnaam vervolgens direct afrekenen en deze wordt direct aan uw webshop gekoppeld.

Let op! Deze functie is momenteel alleen in beta beschikbaar voor demo webshops.

Kosten berekenen voor varianten

 

In sommige landen, zoals Duitsland, is het belangrijk dat u de kosten voor statiegeld zichtbaar kunt maken en deze kunt doorberekenen aan uw klant. Daarom hebben we dit nu ook mogelijk gemaakt voor uw SEOshop webshop. De nieuwe functie is zo gebouwd, dat u hem ook in Nederland kunt inzetten voor bijvoorbeeld een elektronicaheffing en/of een verwijderingsbijdrage.

Dit werkt als volgt. Ga in uw backoffice naar INSTELLINGEN > Checkout & Betaalmethoden en klik op het icoon Additional costs.

product-variants1

U kunt vervolgens de extra kosten instellen.

product-variants2

product-variants3

Nadat dit is ingesteld, moet dit nog toegevoegd worden aan het product.

product-variants4

Het veld ‘Merk’ nu ook zichtbaar in offertes

 

Op facturen staat automatisch het merk in de titel van een product. Bij offertes was dit nog niet het geval. Dit hebben we nu aangepast zodat deze velden voor zowel offertes als facturen gelijk zijn. Het veld wordt automatisch getoond in de productregel.

Houd ons blog in de gaten voor alle platform updates!

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen