Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Company

Pride: herinner het verleden, creëer de toekomst

Pride: herinner het verleden, creëer de toekomst

Pride is altijd belangrijk geweest voor Lightspeed.

We leven onze missie na door alle gemeenschappen te steunen, waaronder de LGBTQ2+-gemeenschap. Wederom vieren we diversiteit en inclusiviteit door met trots deel te nemen aan Pride Amsterdam en Fierté Montreal.

Pride 2019 is een jubileumjaar voor de LGBTQ2+-gemeenschap: 50 jaar geleden vonden de Stonewall rellen plaats – een kantelpunt in de moderne strijd voor gelijke rechten voor de LGBTQ2+-gemeenschap wereldwijd.

Tijdens de Pride parades eert Lightspeed de mensen die op Stonewell vochten voor hun rechten en de vasthoudendheid van de LGBTQ2+-gemeenschap die tot op de dag van vandaag nog altijd strijdt voor legale en sociale bescherming.

Herinner het verleden

Wat zijn de Stonewall rellen en waarom zijn ze belangrijk?

The Stonewall Inn in Greenwich village was het centrum voor de homogemeenschap in New York in de jaren 60. Het werd beschouwd als een veilige plek voor de gemeenschap in een tijd waarin de aanwezigheid van homoseksuelen als ongepast werd beschouwd. Als een gevolg werden er vaak invallen gedaan door de politie waarbij gasten werden gearresteerd, enkel omdat ze zichzelf waren.

In de vroege ochtend van 28 juni 1969, werden opnieuw een aantal gasten zonder geldige reden gearresteerd. Dit keer besloten de gasten van de Stonewall Inn (bestaande uit dakloze LGBTQ2+ tieners, gekleurde transvrouwen, lesbiennes, drag queens, homoseksuele mannen en aanhangers) in opstand te komen. Dit leidde tot rellen in de straten van New York die 6 dagen duurden. Als een gevolg van deze rellen kwam er meer aandacht voor de LGBTQ2+-gemeenschap. Er ontstond een groter bewustzijn van de discriminatie en uitdagingen waar de LGBTQ2+-gemeenschap elke dag mee te maken kreeg.

Waarom zijn deze rellen zo belangrijk?

Het culturele bewustzijn dat ontstond door de Stonewall rellen, leidde tot een verandering in de strijd voor LGBTQ2+-rechten. In de 50 jaar sinds de rellen, zijn de volgende hoogtepunten bereikt:

De vooruitgang en acceptatie van de LGBTQ2+-gemeenschap, die in gang is gezet door de Stonewall rellen, zijn de reden dat Dax Dasilva – CEO van Lightspeed – wordt gerespecteerd als een openlijk homoseksuele leider van een beursgenoteerd tech bedrijf.

Creëer de toekomst

Pride is een moment om de vooruitgang die geboekt is op het gebied van LGBTQ2+-rechten te vieren. Tegelijkertijd is er nog veel werk te verrichten voor LGBTQ2+ rechten. Hoe kunnen we dit kracht bij zetten en wereldwijd inclusiviteit bevorderen?

Dat is waarom we meedoen met de Pride – om ervoor te zorgen dat iedere gemeenschap dezelfde aandacht, respect en kansen krijgt

We doen mee voor onze klanten die geconfronteerd worden met het dilemma of ze bij het werven van fondsen transparant moeten zijn over hun identiteit, of het risico moeten nemen om afgewezen te worden – omdat ze zichzelf zijn. We verdedigen hun recht om een bedrijf te openen in elke buurt.

We doen mee voor onze werknemers zodat ze zich dagelijks geaccepteerd voelen, of ze nu een Pokemon-jurk dragen, roze haar hebben of door de gangen lopen als een twee meter lange drag queen.

We doen mee voor het bedrijfsleven en het bevorderen van gelijkheid in sectoren die dat voorheen genegeerd hebben. We doen mee voor Dax Dasilva, omdat hij als openlijk homoseksuele CEO geen speciaal geval is, maar een voorbeeld dat iedereen succesvol kan zijn, ongeacht zijn identiteit.

We doen mee voor alle verschillende gemeenschappen wereldwijd die blijven vechten voor hun rechten. We eisen dat hun stem wordt gehoord en dat ze gelijke kansen krijgen.

Om een betere toekomst voor iedereen te creëren moeten we het verleden blijven herinneren. De LGBTQ2+-gemeenschap en hun aanhangers strijden samen voor sociale rechtvaardigheid, voor gelijke kansen en voor de vrijheid om te zijn wie je bent, waar je ook bent.

Ben trots om er deel van uit te maken.

Pride

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen