Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

How-to: Professionele facturen opstellen zonder fouten

How-to: Professionele facturen opstellen zonder fouten

Een factuur opstellen kan op verschillende manieren. Er kan gebruik worden gemaakt van een Word of een Excel bestand, maar dat wordt ten strengste afgeraden omdat het heel foutgevoelig is. Facturen moeten voldoen aan bepaalde wettelijk verplichte aspecten zoals volledige bedrijfsgegevens, klantgegevens, datum, en veel meer. Hier kun je de volledige lijst met eisen vanuit de belastingdienst zien. Als er niet wordt voldaan aan de eisen van de belastingdienst kan er een boete opgelegd worden van maximaal € 5.278.-. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

Daarom is het opstellen van een goede factuur heel belangrijk. Door gebruik te maken van een facturatiesysteem heb je binnen een paar klikken een factuur die voldoet aan alle eisen van de belastingdienst. Snel en makkelijk!

Voordelen van een facturatiesysteem

 •   Tijdsbesparing – Snelle verwerking en geen tijd meer besteden aan scannen en kopiëren
 •   Kostenbesparing – Geen geld uitgeven aan postzegels en dergelijke. Snel en gratis via mail.
 •   Duurzaam – Geen inkt of papier nodig. Beter voor het milieu!
 •   Herkenning – Facturen worden makkelijker herkend door je boekhoudpakket

Een nadeel van het gebruiken van een Excel of Word bestand is dat je alles zelf elke keer weer handmatig moet gaan aanpassen. Denk hierbij aan btw-codes, kortingen berekenen of prijzen aanpassen. Door gebruik te maken van een facturatiesysteem hoef je daar niet meer aan te denken: alles wordt voor jou gedaan. Het geeft ook de mogelijk om je bon te sturen naar je klanten, alleen voldoet het dan niet aan de gestelde eisen van de belastingdienst.

Daarom is het verstandig om een facturatiesysteem te kiezen die een integratie mogelijkheid heeft met je kassasysteem. Als het facturatiesysteem een integratie mogelijkheid heeft wordt je bon letterlijk overgenomen vanuit Lightspeed en omgezet in een factuur. Wat je nog moet doen is alleen de klant selecteren, een laatste check doen en de mail verzenden.

Integratiemogelijkheden met je kassasysteem

Heb je een restaurant, bar of een evenementenzaal en ben je op zoek naar een professioneel facturatiesysteem om je onderneming een boost te geven? Op zoek naar een systeem dat professionele facturen opstelt volgens de eisen van de belastingdienst?

Facturatiesysteem TheNextInvoice en Lightspeed hebben sinds kort een integratie mogelijkheid. Dankzij deze integratie is het mogelijk om binnen een minuut een factuur op te stellen vanuit Lightspeed en het direct via mail te versturen naar je klanten. In de verzonden mail krijgen je klanten een betaallink meegestuurd waarmee ze de factuur kunnen bekijken én betalen. Je facturen worden tot 60% sneller betaald dankzij de betaallink: meestal al binnen 24 uur!

Nieuwsgierig naar hoe het werkt? Bekijk dan hier de video!

Binnen vijf minuten kon ik al een persoonlijke, mooie factuur sturen. Met mijn eigen logo en gegevens er op – Dimitri Gundelach, GSG Gundelach

Voordelen van TheNextInvoice

 • Snel en professioneel – Facturen versturen naar je klanten binnen een minuut en foutloos
 • Sneller betaald worden – Gemakkelijk je debiteuren beheren, herinneringen versturen en laten betalen via iDeal, Paypal, etc
 • Geld besparen – Directe koppeling met de boekhouder, minder handwerk, minder fouten
 • Koppeling met boekhoudpakket
 • Periodieke en normale factureren in 1 systeem
 • Facturen worden gelijk geboekt in je boekhoudpakket
 • Meerdere profielen
 • Factureren direct vanuit je kassasysteem (Lightspeed)

Voor maar € 14,50 per maand kun je ook gebruik maken van deze integratie. Twijfels? Bezoek onze website of neem contact met ons op via +31 85 001 2628.

Ook makkelijk facturen opstellen?

Probeer TheNextInvoice

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen