Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Vanaf januari gaat SEOshop verder als Lightspeed

Vanaf januari gaat SEOshop verder als Lightspeed

Afgelopen maand was de belangrijkste maand in de historie van SEOshop; we werden overgenomen door de Canadese marktleider in retailsoftware Lightspeed POS, om samen verder te gaan als een wereldwijde omnichannel software leverancier. Hoewel SEOshop altijd in ons hart gesloten zal zijn, zullen wij verder gaan als Lightspeed. Ons e-commerce product zal Lightspeed eCom gaan heten. In deze blogpost leest u wat dit precies betekent.

De overname van SEOshop door Lightspeed

Op 19 november werd de overname van SEOshop door Lightspeed bekendgemaakt. Het Canadese Lightspeed dat groot werd door het leveren van kassasystemen voor fysieke winkels haalde in september 2015 een investering op van US$61 miljoen. Om het e-commerce aanbod in zowel Noord-Amerika als Europa te vergoten zocht het bedrijf naar een kennispartij en koos voor SEOshop. Nu de overname is afgerond zal Lightspeed vanuit Amsterdam al haar producten aanbieden voor de Europese markt bedienen.

Lightspeed en Lightspeed eCom

Door de overname zal de naam SEOshop verdwijnen. Dat betekent dat alle communicatiekanalen – zoals deze website – opgaan in de nieuwe Lightspeed website. Het bedrijf SEOshop zal verder gaan als Lightspeed. Het e-commerce product dat SEOshop levert gaat verder onder de naam Lightspeed eCom. Daarmee wordt onze webwinkelsoftware één van de drie producten in het aanbod van Lightspeed.

Lightspeed productaanbod

Het nieuwe Lightspeed biedt nu drie productgroepen aan:

  • Lightspeed Retail – hét kassasysteem voor de detailhandel. Met Lightspeed Retail kunt u eenvoudig producten beheren en verkopen in uw fysieke winkel.
  • Lightspeed Restaurant – hét kassasysteem voor de horeca. Met Lightspeed Restaurant heeft u een flexibel en voordelig kassasysteem voor de horecabranche.
  • Lightspeed eCom – het vertrouwde SEOshop-platform waar we ook de komende jaren veel in zullen investeren.

Lightspeed wordt omnichannel

De overname biedt grote kansen voor SEOshop-klanten. De komende maanden wordt hard gewerkt aan een integratie van Lightspeed Retail met de webwinkelsoftware van SEOshop. Daarmee zal Lightspeed een omnichannel-product kunnen aanbieden, zodat het een kleine stap is om niet alleen online maar ook offline producten te verkopen. Uiteraard blijft het mogelijk om de producten apart af te nemen.

Nieuwe Lightspeed branding

Voor onze partners hebben we een set van nieuwe logo’s die rechtenvrij gebruikt kunnen worden. Bent u een partner? Download deze logo’s dan direct en pas het in januari aan op uw website met een link naar onze nieuwe site www.lightspeedhq.nl.

Lightspeed Platinum Sponsor op de Webwinkel Vakdagen

Net als de afgelopen jaren zullen we ook dit jaar als Platinum Sponsor aanwezig zijn op de Webwinkel Vakdagen. Dit jaar dus niet als SEOshop, maar als Lightspeed. We kunnen uw onderneming nu nog meer bieden op retailvlak. Bent u benieuwd naar ons uitgebreide productaanbod? Kom dan naar ons E-commerce Plein op stand T01. We praten u dan graag even bij!

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen