Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Succes met shopping apps: Boozyshop case study

Succes met shopping apps: Boozyshop case study

Hoe werkt succesvolle shopping app marketing in de praktijk? Aan de hand van een case study rond Boozyshop ontdek je hoe een shopping app je kan helpen door middel van praktijkgerichte tips en tricks.

Een app als onmisbaar verkoopkanaal

Dat het hele internet zich richting smartphone begeeft ziet iedere webshop eigenaar inmiddels wel in de eigen statistieken. Dat ook al de helft van alle mobiele verkopen in Nederland via shopping apps plaatsvinden, is minder bekend. Eigenlijk logisch, op een telefoon staan internetbrowser en toetsenbord niet meer centraal, zoals op een computer. Apps bieden een veel betere gebruikerservaring voor mobiele gebruikers.

Boozyshop begreep dit al enkele jaren geleden, en heeft sindsdien een goedlopende app waarmee ze een fanbase hebben opgebouwd die geregeld bestellingen plaatsen via de app.

Klinkende resultaten

Apptonize heeft de app voor Boozyshop België gebouwd, welke in augustus 2018 live is gegaan. De totale in-app omzet die uit België afkomstig is, is sindsdien verdrievoudigd. 1 op de 5 mensen die de app opent, gaat over op een bestelling. Dat mensen de app waarderen blijkt ook uit het hoge percentage mensen dat de app op hun telefoon laat staan. Dat zijn er 3 keer meer dan bij de oude app. Zo wordt de  actieve gebruikersgroep in hoog tempo nóg groter. De app heeft zich in slechts enkele maanden opgewerkt tot een onmisbaar kanaal. Recentelijk heeft Apptonize eveneens de app van Boozyshop Nederland gelanceerd.

Een app in je portfolio

Een app is een integraal onderdeel van je marketing. Een gebruiksvriendelijk en mooi design is essentieel. Je app is minstens zo belangrijk als je website, dus als je goed wilt converteren, dan moet je app ook even goed zijn als je website.  Net zoals je door de jaren heen leert wat wel en niet werkt op je website, leerde Boozyshop exact wat ze wel niet wilden in hun nieuwe app.

Laat de app voor je werken: 3 tips hoe Boozyshop het aanpakt

1. Beloon je klanten

Iedereen is gek op cadeautjes, toch? Boozyshop beloont klanten met een cadeau bij elke bestelling boven de 30 Euro. Hoe meer je besteedt, hoe meer keuze je hebt qua cadeautjes. Een win-win situatie. Een andere mogelijkheid om app gebruikers te belonen is met een kortingscode die alleen in de app werkt.

2. Direct contact met je klanten

Als je in een winkel rondloopt, heb je weleens een vraag over een product. Online is dat niet anders. Chat modules zijn hiervoor ideaal. Mensen sturen makkelijker een berichtje, dan dat ze gaan bellen. Ze verwachten natuurlijk wel meteen antwoord. Om deze reden heeft Boozyshop de chatapplicatie van  Zendesk ook in de app geïntegreerd. Het is eveneens dé manier om

 te weten wat je klanten beweegt. Je staat zo laagdrempelig mogelijk voor ze klaar.

3. Creëer een visuele koopbeleving

Om de shopervaring nog verder te versterken maakt Boozyshop productvideo’s. Deze worden in de app getoond dankzij geïntegreerde Youtube video’s. Zo kan elke (potentiële) klant het product ‘live’ in actie zien, in de shopping app.

Vergroot je fanbase met Actiemarketing en pushberichten

De app doet deels zijn werk vanzelf: mensen openen de app wanneer ze iets nodig hebben en plaatsen een bestelling. Het rendement van de app wordt echter nog groter als je mensen activeert door pushberichten te versturen. Daarbij is het van belang wat je verstuurt, en wanneer. Geef mensen een reden om de app te openen. Zoals de introductie van een nieuwe productlijn, de start van de uitverkoop, of een leuke marketingactie.

Bij de lancering van de app, bedacht Boozyshop een winactie die door middel van een pushbericht de aandacht van klanten trok: ‘Vul je verlanglijst en maak kans op al jouw favourites twv €250,-!’.

Gerichte app advertising levert op

Net zoals je kan adverteren voor je website, kun je advertenties plaatsen voor je shopping app. Dit heeft het voordeel dat je klanten werft die vaker bij je terugkomen, doordat ze de app hebben geïnstalleerd op hun telefoon. App advertising kan op verschillende manieren zoals via het Google netwerk, in de Appstore, op Facebook of via Criteo. App advertising is voor Boozyshop een goede tool om meer app downloads te stimuleren.

Wat betekent dit voor jouw shop

Wat zijn de belangrijkste inzichten voor jouw shop?

  1. Online shoppen verandert razendsnel. Niet alleen is  internet nu mobiel, mensen shoppen op veel meer manieren dan alleen via een browser. Waaronder via mobiele apps.
  2. Succes begint bij je bestaande klanten. Zodat ze bij jou blijven en niet overstappen naar grote partijen als Bol.com en Coolblue. Met een shopping app ben je maar 1 duimklik van je klanten verwijderd, en kun je de dialoog met hen aangaan.
  3. Bouw aan je community. Begin bij je vaste fans en bouw deze groep stap voor stap uit. Beloon mensen die vaak bij je shoppen. Bijvoorbeeld door een korting te bieden die alleen in de app werkt.
  4. Start, leer en verbeter. Hoewel lessen van andere shops zeer waardevol zijn, heeft elke shop en business zijn eigen kenmerken. De enige manier om te leren wat voor jouw shop werkt, is een start te durven maken.

Dankzij het Software-as-a-Service model van Apptonize zijn excellente shopping apps toegankelijk voor elke Lightspeed shop. 

Ook aan de slag met shopping apps?

Ontdek de apps van Apptonize

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen