SUE: Zoet concept voor vegan foodies

SUE: Zoet concept voor vegan foodies

SUE staat bekend om hun ‘bites’: suikervrije, glutenvrije en vegan lekkernijen. Zij worden bij 60 verkooppunten in Nederland en België verkocht. In de eigen winkel kunnen gasten ook genieten van ontbijt, lunch en borrelgerechten die allemaal glutenvrij zijn.

Het begin van een gezond concept

Kim, de oprichtster, vond het leuk om in haar vrije tijd gebakjes te maken voor zichzelf en haar vriendinnen, maar wilde dit eigenlijk op een gezonde manier doen. Zij maakte de bites met noten, kokosproducten en dadels, maar zonder de geraffineerde suikers. Kim: “Via een vriendin kwamen de bites bij het eerste verkooppunt terecht en zo is het allemaal een beetje gaan rollen”. Na Rotterdam veroverd te hebben, gingen steeds meer horecazaken in de Randstad de bites verkopen, waarna Kim uiteindelijk haar eigen zaak opende. De bites zijn zo populair dat er ook vraag is vanuit Groningen en Maastricht. Zelfs in België wilt men de bites eens proeven!

Zoet zonder suiker

“We willen ervoor zorgen dat iedereen op een gezondere manier kan snoepen”. Kim vertelt er wel lachend bij dat je natuurlijk niet onbeperkt bites moet eten, maar dat ze wel een stuk gezonder zijn dan andere gebakjes. “Wij gebruiken goede ingrediënten die echt wat voor je doen. Er zitten mineralen en enzymen in. Het bestaat dus niet alleen maar uit lege calorieën”. De zoetigheden zijn het hoofdproduct van SUE en zij vindt het dan ook leuk om bekende smaken in een gezond jasje te steken. In het assortiment kom je dus ook Snickers, Bounty, Twix en Key Lime tegen. Dit zijn allemaal zoetigheden die mensen al eerder hebben geproefd, maar dan met een gezonde twist.

SUE in doos

SUE is toegankelijk voor iedereen en creëert onder andere waarde voor mensen die gezond willen eten of mensen die een allergie hebben. “Omdat wij zo toegankelijk zijn en midden in het centrum van Rotterdam zitten, levert dit veel passanten op die bij ons op het terras komen zitten en geen idee hebben waar ze zijn beland. Wanneer ze op de kaart kijken, zien ze dat alles suikervrij, glutenvrij en vegan is. Dat levert altijd wel leuke situaties op. Een van onze klanten was bijvoorbeeld eerst helemaal verknocht aan een chocolade cheesecake bij een bakker in Rotterdam, die wel alles met suiker en gluten maakt. De man kwam bij ons terecht en heeft toen een chocolade cheesecake besteld. Sindsdien komt hij altijd terug, omdat hij die van ons eigenlijk lekkerder vindt dan die van de bakker”.

Waarom Lightspeed?

“Service is erg belangrijk en daardoor is onze keuze op Lightspeed gevallen. Het is erg fijn dat we gewoon ieder moment van de dag naar de klantenservice kunnen bellen. We worden dan meteen geholpen. Daarnaast is het een overzichtelijk kassasysteem. Er zijn heel veel functies, maar je merkt dat het personeel er snel mee overweg kan. Dat is erg prettig”, vertelt Kim. Een ander voordeel van Lightspeed is het in- en uitklokken van personeel. Kim houdt zich veel bezig achter de schermen, zoals het indelen van het personeel. Met deze functie heeft zij minder administratief werk en is alles erg overzichtelijk.

Ook een vegan concept opzetten?

Onze experts helpen graag.

Ruimte voor groei bij SUE

Door het succes van SUE ziet Kim zeker mogelijkheden om uit te breiden, maar hier zijn nog geen concrete plannen voor. “Wij kijken altijd wat er op ons pad komt en als we het leuk vinden, dan grijpen we het met beiden handen aan. We zouden het wel heel leuk vinden om meerdere eigen vestigingen te hebben en dan ook niet alleen in Rotterdam. Ook zou het fijn zijn als ons zoet zonder suiker in heel Nederland en België verkrijgbaar zou zijn”.