Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

Ambacht en technologie: een gouden combinatie voor juweliers

Ambacht en technologie: een gouden combinatie voor juweliers

Het juweliersvak zit vol kennis en vakmanschap. Edelsmeden en sieradenhandelaars blinken daarom uit in gedetailleerd maatwerk. Goede technologie kan een juwelier ondersteunen bij het administratieve deel van de reparaties. Zo blijft meer tijd over voor wat er toe doet: verfijnde service leveren.

Met het cloud gebaseerde kassasysteem van Lightspeed kun je je klantenservice naar een hoger niveau tillen door eenvoudig je werk- en reparatiebestellingen bij te houden. De functie ‘Werkorders’ biedt uitgebreide mogelijkheden om net zo flexibel te zijn als het werk van de juwelier zelf.

Werkorder

Een werkorder, in het geval van een sieradenwinkel, juwelier of bijouterie, is een reparatie of maatwerk aan bijvoorbeeld een horloge of een ketting. Omdat elk verzoek van de klant natuurlijk anders is, is het belangrijk alle statussen in het reparatie- of maakproces goed te kunnen volgen.

Een werkorder toevoegen bestaat uit het toevoegen van een klant, het invullen van de werkzaamheden, details over het product en het toekennen van de status. Daarnaast kun je in Lightspeed zelf statussen toevoegen (bijvoorbeeld een veelvoorkomende reparatie) en notities maken. Geef elke status zijn eigen kleur en in één oogopslag zie je wat nog gedaan moet worden of welke details en toevoegingen er nodig zijn bij reparaties.

Kosten

Net zo flexibel als de reparaties of het maatwerk zelf, zijn de kosten daarvan. Werk eenvoudig met vooringestelde vermaakkosten en servicetarieven of pas deze ter plekke aan. Ook kun je met meerdere werknemers aan een werkorder werken door verschillende taken aan verschillende mensen toe te kennen. Je kan ook eventueel kortingen toepassen. Handig als je met een vaste klant te maken hebt – of als het werk slechts een fractie van een bepaalde service betreft!

Werkorder

Afronding

Klaar? Er is niet één manier om een werkorder af te ronden. Dit kan namelijk vanaf meerdere fases in een verkoop, simpel vanuit de backoffice. Normaal rond je een werkorder af vanuit de Werkorder tab. Maar ook tijdens een sale is dit eenvoudig te doen. Stel, een klant komt in je sieradenwinkel en koopt een nieuwe ring, terwijl hij/zij een gerepareerde ketting komt ophalen. Dan kan je een actieve werkorder aan de sale toevoegen en tegelijkertijd afronden. Het is op dit punt zelfs mogelijk verschillende items of werkzaamheden toe te voegen, te verwijderen of aan te passen. Zo ben je verzekerd van een flexibele gang van zaken. En dat rechtstreeks vanuit je kassasysteem!

Goud in handen

Met een kassasysteem dat voor sieradenwinkels werkt.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen