Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

The Souks: Sandra over haar online succes

The Souks: Sandra over haar online succes

Wat begon als een vakantie, werd uiteindelijk een mooi succesverhaal. Sandra van The Souks doet in dit blogartikel haar verhaal over haar webshop, waarop zij o.a. prachtige Berberse kleden, kussens en tapijten verkoopt:

“Drie jaar geleden ben ik voor het eerst op vakantie gegaan naar Marokko. Daar zag ik, tijdens een woestijn trip, super mooie kussens liggen. Helaas kon ik deze niet meenemen. Maar, ik ben ernaar op zoek gegaan, en ik heb ze gevonden. Ik dacht: als ik er tien koop en die verkoop op Marktplaats en aan vrienden, dan kijk ik even hoe dat gaat. Nou, die waren heel snel op.
Op dat moment heb ik heel rigoureus besloten dat ik er meteen een bedrijf van ging maken. Ik ben naar de Kamer van Koophandel gegaan, heb het plan voorgelegd en ben weer terug gegaan naar Marokko om items te laten maken. Ik heb toen twee tapijten meegenomen die ik vervolgens binnen een dag weer in Nederland had verkocht. Vanaf dat moment ben ik het eigenlijk heel langzaamaan uit gaan breiden naar meer items, een grotere collectie.

The Souks, Sandra in Marokko

Sandra op bezoek in Marokko 

Omdat ik nu de expertise heb, ben ik op dit moment ook aan het kijken naar samenwerkingen met andere merken of mensen. Ik weet waar ik moet zijn in Marokko, omdat ik daar al een aantal jaar werk en goede contacten heb opgebouwd. Ik weet precies waar de tapijten en dekens geweven worden. Laatst heb ik samen met Emma Peijnenburg en Kelly Nederlof een collectie gemaakt, die komt in het voorjaar uit. We zijn net terug uit Marokko voor de eerste shoot. Ik vind het heel leuk om dingen te verkopen, maar ik wil wel de uitdaging blijven houden om steeds meer nieuwe dingen te ontwikkelen en te bedenken.”

Hoe genereren jullie traffic naar jullie webshop?

“Ik ben veel bezig met het invullen van SEO. Maar ook Instagram is heel belangrijk voor ons. Heel veel klanten taggen ons hierop, en dan klikken mensen vanzelf door naar onze website. Er zijn ook best wel wat bedrijven die stukjes over ons schrijven, of over mijn huis bijvoorbeeld. Dan komen ze langs en maken ze wat foto’s, zo sta ik dan ook weer bekend als ‘Sandra van The Souks’. Dat werkt heel goed, je wordt gezien. Onze klanten maken ook veel foto’s van hun producten, zo kunnen potentiële klanten weer zien hoe deze eruit zien in andermans huis. Dat is toch zo ontzettend leuk! Mijn klanten zijn heel betrokken bij The Souks, en daar krijg ik veel energie van!”

The Souks Instagram

Welke apps helpen je bij het onderhouden van je webshop?

Picqer is de koppeling met het magazijn waarmee ik samenwerk, De PakkettenFabriek. Zij pakken al mijn orders in en slaan mijn producten op. Daar heb je dus Picqer voor nodig, want anders kan mijn webshop niet met hun magazijn worden gekoppeld. Voordat ik Picqer had, lag alles hier in mijn eigen huis. Dat was nog leuk met 20 kussens, vier tapijten en vijf dekens; maar inmiddels zijn het gewoon meters lange stellages waar mijn voorraad in ligt. Toen ik mijn verzendingen nog vanuit huis deed, maakte ik heel veel gebruik van MyParcel. Wat ik hier heel handig aan vond is dat wanneer je een order binnen kreeg, het adres hiervan automatisch in MyParcel kwam te staan – en dan kon je zo de labels uitdraaien. Ik vond dat toen al een hele stap vooruit.

Met de app JustUno heb ik ook aardig wat nieuwsbrief abonnees erbij gekregen. Door middel van een pop-up op de site schrijven mensen zich in voor mijn nieuwsbrief, met een kortingscode daarvoor in ruil.”

Welke app vind je het fijnste?

“Ik denk, dat wanneer je zelf je verzendingen doet, MyParcel het fijnste is. Het is gewoon een heel handig systeem. Momenteel is voor mij Picqer het meest noodzakelijk, want anders kan het magazijn niet werken.”

Hoe ga je op een normale dag ter werk?

“Ik heb nu een systeem waar al mijn to do’s in staan. Ik lees mijn e-mail, post wat op Instagram.. Ik doe bijna alles alleen, ik heb wel een tijdje een stagiaire gehad – en die helpt mij af en toe nog steeds. Omdat ik veel in het buitenland ben heb ik besloten de telefoon door te laten schakelen naar een bedrijf die mij laat weten wanneer iemand gebeld heeft, 1850. Zo heb ik meer tijd om bovenop de productie in Marokko te zitten.”

The Souks fotografie

Iets wat mij opviel aan The Souks: Je kunt bij jou eigen deken ontwerpen. Hoe werkt dat?

“Wanneer je daarvoor kiest, sturen wij een sheet naar je op en dan kun je zelf een deken intekenen met strepen. Vervolgens laten wij ‘m op die manier weven, en na een paar weken komt ‘ie vanuit Marokko in Nederland aan. Ik weet nu precies weet hoe ik dat kan regelen, en ik kreeg ook veel verzoeken van inkopers daarover. Ik heb bijvoorbeeld een hele leuke inkoper in België. Zij kreeg van haar klanten ook de vraag van: “Goh, kun je ook een witte deken maken met roze pompoms, of kun je ook in plaats van twee blauwe strepen; twee gele strepen doen?” Waarop ik dan zei: “Ja dat kan!” – en dan liet ik dat maken. Dat is heel erg leuk, omdat je iemand blij maakt met een eigen ontwerp. Dit is de reden dat wij dat nu voor iedereen mogelijk hebben gemaakt.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

“Ik zou heel graag willen uitbreiden naar een fysieke winkel, maar nu nog niet. Ik vind het op dit moment belangrijker om bij het proces in Marokko te zijn.

Er zijn ook veel klanten in het buitenland die de items van The Souks heel leuk vinden. Ik krijg mails vanuit Beijing, Korea en Amerika. Zij willen bij mij inkopen, dan is het voor mij veel handiger om in Marokko te zijn en daar direct orders in te pakken – of misschien in de toekomst wel een soort showroom daar te hebben.

We hebben wel regelmatig een pop-up shop met andere merken, omdat ik denk dat elkaar helpen heel belangrijk is!”

Een Lightspeed webshop openen?

Onze product experts helpen graag.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen