Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Thema spotlight: Red Banana One-Pager by Red Banana

Thema spotlight: Red Banana One-Pager by Red Banana

De Red Banana one-pager is één van de eerste single product thema’s bij Lightspeed. Het thema geeft je de ruimte om één product op inspirerende wijze uit te lichten. Binnen no-time creëer je met de Red Banana one-pager een professionele webshop die je helemaal kunt aanpassen naar jouw wensen. Hoe het idee ontstaan is en wat de mogelijkheden zijn met het thema lees je in dit blog!

Creëer de ultieme beleving met de Red Banana one-pager

De Red Banana one-pager is geen saaie standaard webshop, maar een inspirerende shop die zorgt voor de ultieme beleving. Dit zie je direct wanneer je erop terecht komt en vervolgens naar beneden scrolt. De vrijstaande afbeelding in de header area scrolt met je mee naar de tekst daaronder. Dit is slechts één van de coole dynamische elementen in het thema.

Red Banana one-pager voorbeeld product scroll voorbeeld koptelefoonRed Banana one-pager voorbeeld product scroll voorbeeld surfboard

Het vrijstaande beeld naast de introtekst scrolt mee naar de tekst in het volgende veld

Vervolgens worden je bezoekers meegenomen in de wereld van jouw product. Verleid ze in de fotogalerij met prachtige afbeeldingen, die jouw product op zijn mooist laten zien. Maar niet alleen in de galerij, ook op andere plekken in dit thema is veel ruimte voor het uploaden van inspirerend beeldmateriaal. Zo is er ook in de header area ruimte voor twee afbeeldingen in een mooie slider.

 

Features voorbeeld Red Banana One pager theme

Inspireer bezoekers met prachtige productafbeeldingen in de fotogalerij


De kracht van social proof

Natuurlijk ben jij overtuigd van de voordelen van jouw product – en die krijgen in de Red Banana one-pager ook alle ruimte. Maar jouw boodschap wordt nog krachtiger als anderen die bevestigen: de kracht van social proof. Daarom is er in het thema tevens ruimte voor input van anderen. Er is ruimte voor een inspirerende quote, of een quote van een tevreden (bekende) gebruiker. Ook is er ruimte om reviews te laten zien en toe te voegen. Zo kan iedere gebruiker zijn ervaring met het product op jouw website delen.

Leuk detail: de review sterren draaien 360º wanneer je eroverheen beweegt met je muis.

Red Banana one-pager voorbeeld quote           Red Banana one-pager voorbeeld reviews

Overtuig bezoekers van de kracht van jouw product met een quote en reviews van anderen


YouTube video met cool detail

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, kun je nagaan wat de kracht van een video dan wel niet is! In de Red Banana one-pager is er daarom ruimte gemaakt voor het uploaden van een YouTube video. De ultieme manier om bezoekers mee te nemen in jouw verhaal. Om dat verhaal nog krachtiger te maken, is het mogelijk om een coole visual boven de video te plaatsen. In de surfboard preset is dit opspattend water, maar je kunt hier elk passend vrijstaand beeld voor gebruiken. Nog iets waar je jouw webshop mee kunt onderscheiden van de massa!

Red Banana one-pager voorbeeld YouTube video

Neem bezoekers mee in jouw verhaal met een YouTube video met bijpassende graphic


Zet één product in de spotlight

Met de Red Banana one-pager zet je één product in de spotlight. In dit thema draait het allemaal om het verkopen van 1 product op slechts 1 pagina. Dan wil je natuurlijk wel alle voordelen van jouw product naar voren laten komen. Hier is voldoende ruimte voor. In de product area vind je alle productinformatie bij elkaar: merk, levertijd, prijs, USP’s, afbeeldingen en de gemiddelde beoordeling van het product. Uiteraard kunnen bezoekers het product hier gelijk bestellen. Daarnaast is er nog een features area waar je de belangrijkste producteigenschappen zowel in beeld, als in tekst kunt uitlichten.

Red Banana one-pager voorbeeld product          Red Banana one-pager voorbeeld features

In de product en features area kun je alle productinformatie kwijt


Volledig gericht op conversie

Op een one page single product webshop kun je maar één ding doen en dat is een product kopen. Daar wordt continu op aan gestuurd in dit thema met veel call-to-action knoppen. Wanneer je vanaf de hero area naar beneden scrolt, verschijnt er bovenin beeld een balk met de productnaam, prijs en call-to-action knop, zodat bezoekers altijd eenvoudig een bestelling kunnen plaatsen.

 

Responsive design

In een tijd van smartphones, tablets en desktops ontkom je niet meer aan een responsive design. Uiteraard is ook het design van de Red Banana one-pager responsive en wordt het ondersteund door alle standaard browsers. Zo hebben bezoekers vanaf ieder apparaat dezelfde ervaring.

Red Banana one-pager voorbeeld responsive design

De Red Banana one-pager is volledig responsive

 

Mobile first

Bij Red Banana werkt men altijd mobile first. Zo weet je zeker dat webshop bezoekers vanaf een smartphone niet onnodig hoeven te scrollen. De Red Banana one-pager is namelijk ontwikkeld vanuit de mobiele gedachte en daardoor volledig geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Op deze manier wordt winkelen in jouw webshop een feestje!

Red Banana one-pager voorbeeld mobile first

De Red Banana one-pager is ontwikkeld vanuit het mobile first principe

Inspiratie nodig? Bekijk de presets!

De Red Banana one-pager is geschikt voor één type product. Of je nu koptelefoons of surfplanken verkoopt: de Red Banana one-pager is hét thema om jouw product optimaal uit te lichten. Om dit te laten zien, zijn er twee inspirerende presets ontwikkeld. Zo kun je zien wat de mogelijkheden van het thema zijn.

Red Banana one-pager voorbeeld presets

Laat je inspireren door de presets van de Red Banana one-pager

Bezoek onze Theme Store om al onze thema’s te bekijken.

 

Hoe het idee voor een single product webshop is ontstaan

Het idee voor een single product webshop ontstond naar aanleiding van een vraag voor het bouwen van een webshop voor een reisboek. Normaal gesproken kost een webshop bouwen veel tijd. Ondernemers die slechts één product verkopen of maar één product willen uitlichten, starten daarom niet zo snel een single product webshop.

Het design & development team van Red Banana viel deze twijfel bij ondernemers op en zag een kans om ze te helpen. Na uitvoerig onderzoek bleek namelijk dat er nog geen webshop template was dat enkel ruimte bood voor het uitlichten van één product. Daarom besloten ze een single product webshop te ontwikkelen.

 

De eerste single page webshop

De eerste single page webshop die door Red Banana ontwikkeld werd, was voor een reisboek: 25bucketlistreizen.nl. In deze webshop is slechts één product te koop: een reisboek met 25 bucketlist reizen. De webshop bleek direct een enorm succes met een conversiepercentage van maar liefst 16% bij de lancering van het boek.

Maar dit was slechts het begin. Na oplevering van deze succesvolle webshop, is het team van Red Banana in samenwerking met Lightspeed begonnen een single-product Lightspeed thema te ontwikkelen. Op deze manier kan voortaan iedere ondernemer gemakkelijk een webshop opzetten voor maar één product. Het resultaat is de Red Banana one-pager!

 

Over Red Banana

Red Banana is een online marketingbureau waar webshops en websites worden gebouwd en ook content marketing een belangrijke plek inneemt. De Red Banana one-pager is het eerste Lightspeed thema dat ontwikkeld is door Red Banana. Dit thema is net als hun webshops puur gericht op conversie. Dit doen zij door het creëren van de ultieme beleving door een gebruiksvriendelijke, responsive én aantrekkelijke webshop te ontwikkelen.

Heb jij de Red Banana one-pager al geprobeerd? Zelfs als je meer dan één product verkoopt, kun je dit thema gebruiken om één van je producten in de spotlight te zetten. Probeer het eens en kijk wat er gebeurt! Je zult er zeker geen spijt van krijgen.

We zijn heel benieuwd wat je van de Red Banana one-pager vindt. Heb je opmerkingen, tips of vragen over het thema? Neem dan contact met hen op door te mailen naar [email protected].

Website: redbanana.nl

 

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen