Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Tussentijdse update: aanpassingen betaalmethoden & kortingsregels

Gisternacht vond er een tussentijdse update plaats waarbij de nieuwe checkouts en de kortingsregels werden aangepast. Daarnaast werden enkele bestaande functies verbeterd. In deze blogpost leest u wat er is veranderd.

Aanpassingen betaalmethoden

Wanneer uw klanten voor hun bestelling wilden betalen, moesten ze tot nu toe kiezen uit de verschillende Payment Service Providers. Dat vond u niet logisch en wij ook niet! Daarom hebben we dat nu aangepast. Nu kunnen uw klanten in de multi-step, one step en one page checkout direct een betaalmethode selecteren. Wanneer uw webwinkel 10 of meer betaalmethoden heeft en u heeft de one step checkout geselecteerd, dan worden betaalmethoden compacter weergegeven.

Multi-step checkout

Multi-step checkout

One page checkout

One page checkout

One step checkout (compacte versie)

One step checkout compacte versie

Aanpassingen kortingsregels

Vanaf nu kunnen enkele kortingsregels ook getoond worden op de overzichtspagina’s in uw webwinkel. Dit geldt voor de kortingsregels ‘Ontvang X korting op alle producten in een of meer categorieën’ en ‘Ontvang X korting op alle producten in een of meer klantgroepen’.

Functieverbeteringen

Apps deactiveren Wanneer u voorheen een app verwijderde uit uw webwinkel, leek het alsof de app nog steeds actief was. Het is nu duidelijker gemaakt dat de app niet meer actief is en dat wij u geen kosten meer in rekening brengen.
Javascript in body of head tag via de API Dit biedt de mogelijkheid om Javascripts aan de body of head tag toe te voegen door gebruik te maken van de API. Voorheen konden developers dit alleen aan de body tag toevoegen; nu dus ook aan de head tag.
Vergelijkingspagina’s uitgesloten van robots.txt Het is niet wenselijk dat uw vergelijkingspagina’s beter gevonden worden dan uw productpagina’s. Daarom zijn vergelijkingspagina’s nu uitgesloten van het robots.txt bestand.
Betalingen via Mollie annuleren Uw klanten kunnen nu een betaling via Mollie annuleren en terugkeren naar de overzichtspagina om een andere betaalmethode van Mollie, of een andere payment service provider, te kiezen.
Productvariant titels update Wanneer u producten importeert worden titels van productvarianten voor verschillen talen aangemaakt. Hiermee voorkomt u dat vertaalde producten verborgen worden op de frontend van uw webwinkel (wat uw klanten zien).

Er is meer!

 • PostNL Checkout standaardlevering is nu ook zichtbaar wanneer er geen adres is ingevoerd.
 • De voortgangsbalk neemt nu de kleuren over van de thema instellingen.
 • Diverse compatibiliteit browser fixes.
 • De standaardwaarde van geboortedatum was vandaag, nu is dat gewijzigd naar “dag – maand – jaar”
 • Bij het kiezen van een ophaalpunt werd het land niet goed overgenomen, wat voor problemen zorgde bij het printen van de pakbonnen. Dat is nu opgelost.
 • De algemene voorwaarden worden nu goed weergegeven in Duitse webwinkels.
 • De BTW werd niet altijd goed verlegd in de nieuwe checkouts. Dit is nu verholpen.
 • De loginproblemen met de verschillende checkouts zijn opgelost.
 • De knop ‘Plaats bestelling’ is nu ook gewijzigd in ‘Kopen’ in de one step checkout (conform de nieuwe wetgeving).
 • Alle foutmeldingen zijn nu vertaald in het Nederlands, voor zover dat nog niet het geval was.
 • Diverse problemen met het gebruik van Paazl, bpost en PostNL zijn opgelost.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen