Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Update december: BTW aanpassingen en kleine bugfixes

Gisteravond heeft er weer een update plaatsgevonden die voornamelijk in het teken stond van bugfixes en wetswijzigingen. In deze blogpost bespreken wij de belangrijkste aanpassingen.

BTW aanpassingen

Vanaf 1 januari 2015 worden telecommunicatiediensten, radio- en televisieomroepdiensten, en elektronische diensten (digitale diensten) belast in het land waar de klant vandaan komt. Voorheen werden digitale diensten belast op de plaats waar uw onderneming gevestigd is.

Als webwinkeleigenaar moet u zelf aangeven welke producten in uw webwinkel vallen onder digitale diensten. Dit kunt u doen onder Catalogus > Producten > Product > Tabblad “Prijzen & Voorraad” door per variant aan te geven dat het gaat om een digitale dienst. Vervolgens zal automatisch het juiste belastingstatief gebruikt worden in het checkout proces van uw webwinkel.

Meer informatie over deze wetswijziging vindt u op de informatiepagina van de Belastingdienst.

En verder

 • U kunt nu ook iDeal aanbieden via PSP “Payone”.
 • De order datum wordt nu weer goed vertaald in de order e-mail.
 • Product variant titels zijn toegevoegd aan alle order gerelateerd pop-upvensters.
 • Universal Analytics cross-domain tracking is geoptimaliseerd.
 • De problemen met vertalingen wanneer u gebruikt maakt van kortingsregels voor meerdere categorieën, zijn nu opgelost.
 • De BTW tekst staat nu na de prijs in de “Mobile Commerce” versie van uw webwinkel.
 • Er zat een verschil in het aantal orders als u voor “csv exporteerde” of “bekijk op scherm” koos bij het maken van verkoop rapporten. Het csv-bestand hield er bij het aantal orders geen rekening mee of deze betaald waren. Hierdoor verliep de nummering niet juist. Dit is nu opgelost.
 • Het kon voorkomen, dat wanneer u zeer snel achter elkaar op de knop “add credit invoice” klikte, er per ongeluk meerdere creditnota’s aangemaakt werden. De knop wordt nu direct onzichtbaar gemaakt na het klikken.
 • Normaal factureren we altijd de abonnementskosten pas de volgende maand. De “leverdatum” onderaan de factuur werd dus de huidige maand – 1. U kunt er echter ook voor kiezen om vooruit te betalen. Hierbij hielden we geen rekening met deze leverdatum. Dit probleem is nu opgelost.
 • De Aangepaste vertaling voor ‘Payment Service Provider’ is nu ook doorgevoerd wanneer de klant zijn order bekijkt in zijn account.
 • U kunt nu via de template editor ervoor zorgen dat naast de Inhoud nu ook de de Categorie Omschrijving zichtbaar wordt in de webwinkel. Dit is niet standaard in thema’s ingebouwd.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen