Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Update: nog meer betaalvrijheid voor uw klanten en beheergemak voor u

We hebben zojuist een kleine update doorgevoerd met een zeer grote impact, want vanaf nu kunnen uw klanten ook in de laatste stap van het bestelproces hun betaalmethode wijzigen. Dit is zeer handig wanneer een betaalmethode tijdelijk niet werkt of wanneer uw klanten willen kiezen voor een voordeligere betaalmethode.

Hoe het werkt

Uw klant plaatst een product in de winkelmand in uw webshop en gaat het bestelproces in. Nu worden er verschillende betaalmethoden gepresenteerd met elk hun eigen prijs.

Betaalmethode kiezen

De klant selecteert een betaalmethode (bijvoorbeeld iDEAL) en wordt doorgestuurd naar de betaalprovider die dit aanbiedt. In onderstaand voorbeeld is die betaalprovider ingenico.

Stel nu dat uw klant de kosten voor het gebruik van iDEAL te hoog vindt en wil kiezen voor een andere betaalmethode die ingenico aanbiedt. Dan kan hij vanaf nu zelfs nadat hij is doorgestuurd naar de betaalpagina van ingenico, de betaling annuleren en een andere betaalmethode kiezen.

Betaalbevestiging

Uw klant wordt nu teruggestuurd naar uw webshop, waar hij een nieuwe betaalmethode kan kiezen.

Nieuwe betaalmethode

De kosten voor de betaalmethode worden vervolgens gecrediteerd. Dit ziet u ook in uw backoffice.

Orderoverzicht

Zodra uw klant de bestelling heeft afgerond, ziet u in uw backoffice dat de bestelling is betaald.

Facturen overzicht

Let op: als u onder Instellingen in uw backoffice heeft ingesteld dat facturen pas worden aangemaakt nadat een order is betaald, ziet u deze creditfacturen uiteraard niet in uw backoffice.

Conclusie

Dankzij deze update geeft u uw klanten nog meer vrijheid in uw webshop. Als een betaalmethode voordeliger is dan de geselecteerde betaalmethode, kunnen uw klanten eenvoudig tussen deze betaalmethodes switchen. Dat is niet alleen handig bij prijsverschillen tussen de betaalmethoden, maar ook wanneer een betaalmethode tijdelijk niet werkt. Klanten zullen uw webshop dan niet verlaten, maar kunnen alsnog hun bestelling afronden met een andere betaalmethode.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen