Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Update oktober: nieuwe domeinnamen, internationale orders, API update

In de afgelopen maand hebben we veel bestaande functies verbeterd, met dank aan jullie input via het ticketsysteem en de feature request tool. In deze blogpost leest u de belangrijkste verbeteringen.

Nieuwe domeinnamen

We hebben enkele domeinnamen toegevoegd, zodat u nu ook een com.br, co.za of een .ru domein aan uw webshop kunt koppelen.

Duitstalige orders of orders uit Duitsland..

De vlaggen die bij orders getoond worden, worden nu getoond op basis van het verzendadres in plaats van de taal van uw klant. Op deze manier wordt voorkomen dat – bijvoorbeeld – Oostenrijkse en Zwitserse klanten ook gemarkeerd worden met een Duitse vlag.

Update oktober

Blogafbeeldingen worden beter getoond

Enkele klanten lieten ons weten dat afbeeldingen op hun blog te groot werden getoond, waardoor ze niet meer binnen de kaders van het blog getoond werden. Het formaat van de afbeelding wordt nu automatisch aangepast – als dat nodig blijkt – waarmee het probleem is opgelost.

Aangepaste vertalingen voor facturen

In de template editor voor facturen kunt u nu weer aangepaste vertalingen toevoegen. Op die manier kunt u specifieke teksten op de factuur naar wens aanpassen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer u een automatische vertaling naar het Duits niet goed vind klinken voor uw Duitstalige klanten.

Grote bestanden exporteren

Wanneer u een groot klantenbestand heeft, kan een export van uw bestand enige tijd in beslag nemen. We hebben er nu voor gezorgd dat dit sneller gaat.

Voor developers / partners: API update

We hebben onze API met enkele resources (endpoints) verbeterd. Het updaten van onze API is zeer belangrijk, omdat het onze webwinkeliers en partners meer mogelijkheden geeft om de webwinkel(s) met externe software te kunnen koppelen. Dit betekent meer automatisering (oftewel, tijdsbesparing), nieuwe functies (oftewel, uitbreiding van het product) en dus meer mogelijkheden om de omzet te verhogen. De API’s die recentelijk zijn gelanceerd zijn:

 • ProductAttributes: nu in staat om de specificaties van een product te beheren, wat handig is voor een verbinding met een POS-/ERP-systeem.
 • Discount: nu in staat om kortingscodes (coupons) te creëeren en beheren en aan een nieuwe API order toe te voegen. Handig voor loyaltyprogramma’s, incentive-mogelijkheden en POS/ERP systemen.
 • Metafields: nu in staat om metavelden te beheren, wat handig is voor koppelingen met POS-/ERP-systemen.
 • ShopTracking: nu in staat om automatisch een smart pixel aan de bedankpagina toe te voegen, wat belangrijk is voor retargeting en affiliate software, zodat u uw verkopen kunt meten en campagnes kunt optimaliseren.
 • Taxes: nu in staat om belastingtarieven via de API te maken en beheren. Dit is belangrijk voor internationale webshops die werken met verschillende belastingtarieven.
 • Returns/credit invoice: nu in staat om retourzendingen te beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld een retourzending aan een voorgaande order toevoegen, inclusief de credit factuur. Dit is noodzakelijk voor betere koppelingen met retour- en verzendsoftware.

Het is ook mogelijk om de voorraad van varianten in bulk te beheren. Dit zorgt voor een behoorlijke reductie van calls, wat goed is voor de koppeling met fulfillment en ordermanagement software.

Een aantal andere API’s zijn nog in ‘development’ of zitten nog in een testfase. Er zullen dus spoedig nog meer API’s worden toegevoegd.

En verder…

 • In verband met het Poodle lek hebben we een patch op het platform en de API uitgevoerd.
 • BillSafe-integratie verbeterd.
 • Notificaties bestellingen – klanten die notificaties van nieuwe bestellingen hadden gedeactiveerd kregen soms toch nog onterecht een e-mail. Dit is nu opgelost.
 • MultiSafepay – de connectieproblemen met MultiSafepay Betaal Na Ontvangst zijn opgelost.
 • BTW-verlegging – BTW wordt niet meer getoond bij BTW-verlegging.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen