Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Update September o.a. PostNL brievenbuspost en Paazl nog gebruiksvriendelijker

Ook deze maand hebben we weer hard aan ons platform gewerkt. Met name op het gebied van logistiek zijn er enkele interessante ontwikkelingen, want zowel de PostNL- als de Paazl-integratie zijn verbeterd. Lees hier alles over de update van deze maand.

PostNL: nu ook met brievenbuspakket

PostNL hanteert verschillende tarieven voor pakketjes van verschillende grootte. Zo zijn brievenbuspakketten die door de brievenbus passen een stuk goedkoper. Als u gebruikmaakt van de PostNL-integratie, kunt u vanaf nu de optie ‘Brievenbuspakje’ aanvinken onder de verschillende verzendmethoden.

Verzendmethoden PostNL

Uw klanten kunnen dit vervolgens selecteren in het checkout proces.

Shipping methods PostNL

Paazl: nu nog gebruiksvriendelijker

De integratie met Paazl is nu nog gebruiksvriendelijker geworden.

Vanaf nu kunt u verzendetiketten ook in bulk printen vanuit uw backoffice onder het kopje ‘Verzendingen’. Selecteer de gewenste verzendingen en kies ‘Print Paazl labels’.

Printed Labels Paazl

Naast verzendlabels kunnen er ook retourlabels in bulk geprint worden.

One-click-shipping

SEOshop ondersteunt vanaf vandaag ook de one-click-shipping scan en print module van Paazl. De standaardwaarde van de barcode op uw pakbon is het verzendnummer (in dit voorbeeld SHIP01544). Voor de one-click-shipping module moet dit echter het ordernummer zijn (bijvoorbeeld ORD00123). U kunt dit nu onder INSTELLINGEN > Workflow aanpassen onder het kopje ‘Pakbonnen’ door ‘Gebruik het ordernummer als barcode’ aan te vinken.

packinglist

Admarkt Topadvertenties: geavanceerde filters

Wanneer u een advertentie op Marktplaats plaatst, kunt u opgeven in welke categorie de advertentie geplaatst moet worden (in het voorbeeld hieronder ‘Overhemden’). Sinds enkele maanden kon u hierbij al attributen zoals kleur toevoegen, zodat uw advertentie alleen getoond wordt wanneer een bezoeker op een specifieke kleur filtert. De update van deze maand maakt het nu ook mogelijk om meerdere waarden bij deze attributen te kiezen, zodat uw advertentie bijvoorbeeld voor zowel de filters ‘rood’ als ‘blauw’ getoond wordt.

Oude situatie

Admarkt old

Nieuwe situatie

Admarkt nieuw

Korting op betaalmethoden

Sinds begin deze maand kunt u korting geven op het gebruik van een betaalmethode. Zo kunt u bijvoorbeeld vooruitbetaling stimuleren.

Ga hiervoor naar INSTELLINGEN > Betaalmethoden en klik op de payment service provider waarvoor u de korting wilt instellen. Klik nu op de knop ‘Prijzen per betaalmethode instellen’.

Korting per betaalmethode

U kunt nu een korting instellen door een minteken voor de kostprijs te plaatsen (zie hieronder).

Korting per betaalmethode

Klantgroepen in importbestand

U kunt nu ook uw klantgroepen via het importbestand importeren. Ga hiervoor naar TOOLS > Exporteer > Klanten om een exportbestand te maken. Geef vervolgens per klant aan wat de bijbehorende klantgroep is en importeer het vervolgens onder Importeren > Klanten.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen