Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Wat is jouw webshop waard?

Wat is jouw webshop waard?

Denk jij er wel eens over na wat je zou doen als je jouw webwinkel kon verkopen voor een miljoen? Voor de meeste retailers is het een leuke gedachte, maar zal het nooit meer worden dan dat. Toch kan het belangrijk zijn om te weten wat de waarde van je webshop is. Via een nieuwe app van WebshopOvername.nl kun je dat nu zelf berekenen.

Met de gratis app van WebshopOvername.nl kun je uitrekenen wat jouw webshop waard is. Natuurlijk kun je de waarde van een shop op meerdere manieren berekenen, en dus moeten we er direct bij zeggen dat dit niet meer is dan een indicatie, maar deze indicatie is wel gespecialiseerd op kennis van de e-commerce-markt en op basis van honderden overnames in dit segment.

webshop verkopen

Om werkelijk je webshop te kunnen verkopen zal je eerst een koper moeten vinden die ook bereid is om dit bedrag op tafel te leggen. Omdat de waarde van de webshop afhankelijk is van diverse factoren, en afhankelijk van de gebruikte methode ook nog eens verschillende uitkomsten kan hebben, is het bedrag dat de app aangeeft slechts een voorstel. Maar het kan wel dienen als serieuze indicatie van wat je webshop zou kunnen opbrengen.

Om je webshop daadwerkelijk te kunnen verkopen, zal je dus een koper moeten vinden. Daar gaat een heel traject aan vooraf, maar de heren van WebshopOvername.nl kunnen je wel vooraf een inschatting geven van de kans van slagen. De uitslag van de app is daarvoor een eerste stap. Dat bedrag kan zeker als eye-opener dienen. Zowel als de prijs je mee- of juist bijzonder tegenvalt.

Is je webshop veel waard? Dan biedt dat groeikansen!

Is het bedrag hoger dan je zelf had ingeschat? En zie je nog veel potentie voor groei? Dan kan deze indicatie voor jou misschien een reden zijn om toch eens te overwegen of je niet eens met een investeerder of andere financier in gesprek moet gaan om zo je groei nog wat te versnellen. Als je webshop veel meer waard is dan je dacht, dan zou het verkopen van tien of twintig procent van je aandelen misschien al een serieuze boost voor je werkkapitaal kunnen betekenen.

Is je webshop weinig waard? Ook dat biedt groeikansen!

Is het bedrag juist veel lager dan je zelf in gedachten had? Dan kun je de uitkomsten van de app gebruiken om de waarde van de webshop te verhogen. Direct na de berekening krijg je een aantal concrete aanwijzingen waarmee je de bedrijfswaarde een boost kunt geven. Daarnaast voorziet de app je maandelijks van praktische tips.

Wanneer de uitkomst lager is dan verwacht, kun je ook concluderen dat de webshop voor jou waardevol is. Jij ziet er toekomst in, en doet de shop niet zo makkelijk weg. Maar andere mensen denken daar misschien heel anders over en dat kan betekenen dat er in jou misschien wel een potentiële koper schuilt.

Als je momenteel groeit doordat je continu je webshop aan het optimaliseren bent, dan is het overnemen van een concullega misschien wel veel makkelijker? Want die webshop biedt mogelijk nog laaghangend fruit, daar kun je alle kennis van afgelopen jaren weer snel inzetten, en dus in korte tijd grote stappen maken. Misschien is het wel tijd om juist een webshop te kopen! Natuurlijk vraagt een overname een investering, maar als je dat door wat optimalisatierondes al in twee jaar zou terugverdienen, kan het zeker een grote kans voor je zijn!

Ook voor het kopen van een webshop biedt de app een goede indicatie. Het is zeker niet gezegd dat je voor dit bedrag bij WebshopOvername.nl een vergelijkbare speler kunt overnemen, maar de score is wel gebaseerd op vele overnames die al hebben plaatsgevonden. Als jij in de toekomst zelf wil groeien door overnames kan het berekenen van de waarde van je huidige webshop je alvast een eerste beeld geven.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen