Meet The Chef

Meet The Chef is een zesdelige miniserie die het verhaal vertelt van zes gerenommeerde Nederlandse chefs. Bekijk alle afleveringen hieronder en download het receptenboek.

From bait to plate

Menno Post heeft met zijn nieuwe restaurant Olivijn de volgende stap gewaagd na zijn twee-sterren success bij De Bokkedoorns. Topgastronomie in het oude deel van Haarlem, met de meest verse ingredienten uit de Noordzee.

THE INGREDIENT

Menno Post

Olivijn - Haarlem

"Het niveau waar we op werken is gewoon elke dag Champions League Finale voetballen, je moet elke dag presteren en dat elke dag weer opnieuw"

Food from the heart

Thijs Meliefste staat met zijn kookkunst voor puurheid en reflectie van de natuur. Zijn nieuwe restaurant aan het Veerse Meer in Wolphaartsdijk ligt midden in de prachtige natuur van Zeeland.

THE PASSIONATE

Thijs Meliefste

Meliefste - Wolphaartsdijk

"Als je verder wilt komen in dit vak, dan betekent dat dat je alles ervoor op moet geven. In ieder geval toch veel. Dat is de sleutel tot succes."

Shrouded in mystery

Na zijn jarenlange success en het behalen van een ster in het Schultenhues in Zutphen maakt Peter Gast de volgende stap met het eerste speakeasy restaurant van Nederland: Graphite. Een mysterieus restaurant in het hart van Amsterdam.

THE MYSTERY

Peter Gast

Graphite - Amsterdam

"Het begint bij het reserveren, het vinden van de locatie en om binnen te komen door middel van een QR code. Ik vindt dat als je de zaak neer zet als een speakeasy dan moet dat het ook wezen. Verder het kleine, intieme en persoonlijke voelt heel lekker en de boel swingt. "

Simplicity is the ultimate sophistication

Een restaurant zonder tafels. Iedereen zit op hoge stoelen om de keuken heen en gasten kunnen live meekijken hoe hun eten wordt bereidt. Richard van Oostenbrugge is na Bord d'eau een nieuw avontuur gestart en creëert een unieke ervaring op absoluut topniveau.

THE SIGNATURE DISH

Richard van Oostenbrugge

212 - Amsterdam

"212 is een stuk minder statisch. Amsterdam is al een hele gezellig stad, ik vind dit concept passen bij Amsterdam. Je zit met elkaar, mensen kletsen, je drinkt wijn met 3 stoelen verderop. Zo is het makkelijk een leuke avond."

The future is green

Het restaurant Persijn in het QO hotel staat onder de leiding van ster-chef Luc Kusters. Toveren met groente van Nederlandse bodem en oogsten uit eigen kas op het dak van het QO hotel.

THE INNOVATOR

Luc Kusters

Persijn - Amsterdam

"Je hoort heel veel mensen over duurzaamheid. dat we beter moeten eten, gezonder, vitaminerijk. Dat klopt en dat is helemaal waar. Maar als wij koks dat niet verschrikkelijk lekker en verrukkelijk op het bord leggen dan gaat niemand zich aanpassen. Als we dat wel doen dan verheugen mensen zich erop, dan missen ze niets - dan hebben ze gewoon zin in groenten. En dat is de oplossing."

Striving for improvement

Lars Scharp en Floor Wiggers hebben elkaar ontmoet bij twee-sterren Restaurant Aan de Poel. Samen hebben ze Lars Amsterdam geopend, een vernieuwende combinatie van fine-dining en robuuste gerechten. Het is topsport, en dat laat Lars zien.

THE PERFECTIONIST

Lars Scharp

Lars Amsterdam - Amsterdam

"Ik ben een perfectionist maar als het op creativiteit gaat laat ik alles los. Je moet vrij kunnen denken als het gaat om het creëren van nieuwe gerechten. Als de smaken en producten bij elkaar zijn gezocht dan begint het perfectionisme pas."

Recepten boek

Aanvullend op de serie hebben alle chefs hun favoriete recept gedeeld. Het resultaat is een verzameling van zes unieke Dutch Cuisine recepten, door zes iconische chefs.