Brasserie Riva

Liège - België

Strak, minimalistisch, maar toch vriendelijk. Zo beschrijf je het artistieke interieur van Riva Brasserie. Hier worden typische brasserie gerechten met een vis-thema geserveerd. Een pareltje in Liège waar alles draait om kwaliteit.

Brasserie aan de Maas

Riva Brasserie is gevestigd in het zuidelijke Wallonië, waar de Belgische inwoners Frans spreken. Het restaurant ligt aan de Maas en serveert voornamelijk visgerechten. Max Guldentops, één van de bedenkers van Brasserie Riva, hecht veel waarde aan kwaliteit. Alle ingrediënten worden met zorg geselecteerd. Ook het interieur staat hoog in het vaandel. Max: ‘’Hier in het visrestaurant wilden wij een maritieme sfeer creëren, dus kozen wij voor het decor dat lijkt op een boot.’’ Dit is duidelijk terug te zien in het restaurant: teakhouten vloeren, verchroomde accenten en schippers kleuren: blauw en wit. Tijdens de warmere dagen kun je plaatsnemen op het terras, waar je een prachtige uitkijk hebt op de rivier.

Voordat Brasserie Riva in beeld kwam, had Max al het steak-restaurant Jacob’s opgericht. Binnen twee jaar na de opening kreeg hij echter een mooie kans aangeboden: de mogelijkheid om in Liège een restaurant langs de Maas op te zetten. ‘’De vorige eigenaar van de locatie besloot het land te verlaten. Hij wilde het restaurant overdragen aan een ondernemer die zijn passie voor horeca met hem deelde.’’ Dat aanbod kon Max niet afslaan! In Liège bestonden al meerdere steak concepten zoals Jacob’s. Max besloot zich dus te richten op het maken van visgerechten. ‘’Omdat we vlakbij de rivier zitten,’’ zegt Max. Met de locatie op zak, richtte Max in een korte tijd Brasserie Riva op.

‘’Het personeel kan snel en eenvoudig via de Restaurant app de ingrediënten van een gerecht inzien. Ook kunnen bepaalde ingrediënten makkelijk toegevoegd of juist verwijderd worden. Met het cloud-systeem kan ik op elk moment mijn werknemers te hulp schieten."

Een verfijnde uitstraling

Een verfijnde uitstraling

Hoe kwam Brasserie Riva in contact met Lightspeed? ‘’Bij toeval!’’ zei Max. Hij vertelt dat hij altijd al een grote fan van Apple producten was. ‘’Tijdens een beurs liep ik toevallig langs een POSIOS stand. Ik zag de Apple gadgets en was meteen geïnteresseerd. Het was pure toeval toen ik erachter kwam dat het POS systeem erg bruikbaar voor mij was.’’ Al snel leerde Max de ins en outs van het systeem kennen. Max: ‘’Het systeem is praktisch en in lijn met mijn verwachtingen.’’

Max vindt het gebruik van een iPad wel bij Brasserie Riva passen. ‘’Een iPad is relatief klein en heeft een verfijnde uitstraling. Ook kun je hem overal in het restaurant meenemen. Hiermee bespaar je tijd en heb je minder serveerders nodig.’’ Hij is erg tevreden over het cloud-systeem. Max legt uit dat hij nu een goed overzicht heeft van zijn restaurants. Binnen twee minuten stelt hij het gerecht van de dag in. Dit doet hij voor zowel Brasserie Riva als Jacob’s. ‘’Dat is erg handig,’’ zegt Max, ‘’want wij serveren iedere dag een nieuw gerecht. ‘’Het personeel kan snel en eenvoudig via de Restaurant app de ingrediënten van een gerecht inzien. Ook kunnen bepaalde ingrediënten makkelijk toegevoegd of juist verwijderd worden. Max: ‘’Met het cloud-systeem kan ik op elk moment mijn werknemers te hulp schieten.’’

Focus op kwaliteit

Focus op kwaliteit

Volgens Max zouden meer mensen een restaurant moeten zien als een ‘savoir faire’, oftewel een soort vakkundigheid. Alle aspecten van een restaurant moeten kloppen en naadloos op elkaar aansluiten. Restauranteigenaren moeten de focus leggen op service, image, maar vooral ook op kwaliteit. Max wilt dat mensen de Riva ervaring beleven. Dat doet hij ‘’door kwalitatief eten en nieuwe (verse) recepten aan te bieden.’’ In de toekomst wilt Max een derde restaurant openen waar kwaliteit ook centraal staat. Max: ‘’Op dit moment heb ik al een steak- en visconcept.’’ Welk concept zal hij voor zijn volgende restaurant gebruiken? Hij glimlacht. ‘’Dat mag je zelf raden!’’

Ook gebruikmaken van een iPad kassasyteem?

Dé kassa voor succesvolle horeca ondernemingen.