Clouds of Fashion

Antwerpen -Gent

In België zijn er twee roze wolken te vinden: één in Antwerpen en de ander in Gent. De wolkjes behoren tot het mode-concept van Clouds of Fashion. Een merk wat staat voor betaalbare mode met een focus op girlpower.

Clouds of Fashion

Lightspeed heeft mij echt vooruit geholpen, met de combinatie van de verschillende winkels en dan de webshop er nog bij, goed te kunnen leiden, goed te kunnen structureren, alle gegevens eruit te kunnen onttrekken die we nodig hebben. En waar we vroeger eigenlijk een beetje stil zaten en constant op een muur liepen, kunnen we nu echt vooruit.
Een mode merk voor meisjes

Een mode merk voor meisjes

‘’Clouds of Fashion is ontstaan uit een blog,’’ zegt Laurentine Van Landeghem, trotse oprichtster van COF. ‘’Daar zette ik outfits op, maar ook do-it-yourself projecten. Kleding batikken bijvoorbeeld. Of ergens stukken stof op naaien of teksten op zetten.’’ Op Facebook promootte ze haar zelfgemaakte kleding, waarop ze veel positieve reacties kreeg. Bovendien vroegen mensen of zij fashion stukken op aanvraag kon maken. ‘’Ik vond dat wel tof en deed dat natuurlijk ook,’’ zegt ze lachend.
Zulke creativiteit vergt echter wel veel ruimte. Al gauw lag haar hele kamer vol met stoffen en stiksels. ‘’Ik dacht, als ik hier verder mee wil gaan, moet ik dat op een andere manier aanpakken.’’ Toen kwam het idee om een pop-up winkel op te zetten. De pop-up werd een groot succes. En niet lang daarna kwam haar droom uit: een echte (roze) winkel waar Laurentine haar mode-concept kon showen. Ook zette ze in een korte tijd een webshop op, om COF voor nog meer meisjes bereikbaar te maken.

"Alles is gewoon echt veel makkelijker geworden, [...] het scheelt heel veel tijd en het is professioneel."

Clouds of Fashion - In de cloud

Clouds of Fashion - In de cloud

Om ervoor te zorgen dat haar webshop en fysieke winkels naadloos op elkaar aansluiten, koos Laurentine voor Lightspeed. ‘’Alles is gewoon echt veel makkelijker geworden. Het scheelt heel veel tijd en het is professioneel. We kunnen er meer cijfers uit halen.’’ Alle kanalen smelten samen tot een harmonisch concept. En met de rapportages kan Laurentine nu precies zien hoeveel voorraad er op een bepaalde locatie aanwezig is. ‘’Je weet waar items wel of niet zitten.’’

Wanneer je een webshop hebt, is het van groot belang dat het bestelproces efficiënt verloopt. Dat geldt ook voor de backoffice. Laurentine: ‘’Vroeger moesten wij de adressen bekijken en overtypen in een ander venstertje. Nu gaat dat met de SendCloud app uit de Lightspeed app store.’’ Sindsdien hoeft COF nooit meer verzendetiketten zelf in te vullen. ‘’Dat gaat nu gewoon met een klik.’’

Ook beginnen online én offline te verkopen?