Creative Cosmetics
Webshop & workshops

Creative Cosmetics ontstond 3½ jaar geleden toen Elma op zoek was naar natuurlijke producten maar deze nergens kon vinden. Hoewel Elma werkte als fotograaf en visagiste, kon ze zelf helaas nooit make-up opdoen. Ze had een te gevoelige huid, wat vaak gepaard ging met heftige reacties. Een probleem waarmee veel vrouwen kampen. Met haar kennis en ervaring richtte Elma vervolgens Creative Cosmetics op: niet alleen een merk, maar ook een baken van advies en steun voor iedereen met een gevoelige huid.

Magazijn Creative Cosmetics webshop

Van éénmanszaak naar een team

De website van Elma heeft in korte tijd een flinke groei meegemaakt. In januari 2016 waren ze nog met zijn drieën en nu (nog geen jaar verder) is het personeel gegroeid tot een team van tien tot dertien man. "Ik ging van hooguit vijf bestellingen per week, ineens naar vijftig per week."

"Je kunt wel alles zelf blijven doen, maar het is een kwestie van mindset. Nu ik veel uit handen heb gegeven, draaien we meer omzet. Het is natuurlijk tof dat we groeien, maar voor mij is het grootste succes als ik een bericht ontvang van een klant die mij bedankt omdat haar huid nu niet meer zo zeer doet. Dat geeft zo’n onwijze kick."

“We werkten niet altijd met Lightspeed; we zijn overgestapt toen we gingen groeien. Het is voor ons belangrijk dat de website goed werkt.”

- Elma, oprichtster van Creative Cosmetics

Creative cosmetics mineralen

Op zoek naar de juiste leverancier

In het kantoor van Creative Cosmetics staan meer dan tweehonderd potjes oogschaduw, concealers, foundation en meer. Doorlopend komen er nieuwe producten bij. Elma is kritisch wanneer het aankomt op haar producten. Ze moeten niet alleen meegaan met de trends, maar het gaat vooral om de samenstelling van de ingrediënten. Het streven is 100% natuurlijk.

Elma: “Ik ben veel vakbeurzen afgegaan, heb fabrieken bezocht en heb nu een mix van leveranciers die samen zorgen voor de juiste producten in mijn lijn. Idealiter heb ik natuurlijk een vaste leverancier en daar lijkt het nu ook naartoe te gaan, maar ik vind de kwaliteit belangrijker dan de logistiek.”

“Ik geloof niet in concurrentie. Ik verkoop vanuit het gevoel. Ik weet zelf hoe het voelt, hoe onzeker je kunt zijn wanneer je huid geen make-up verdraagt.”

- Elma, oprichtster van Creative Cosmetics

Lightspeed klant creative cosmetics Elma

Shapen en vloggen,
maar geen Kardashians

Elma werkt veel met videoblogs en in 2017 komt er ook een schrijfster bij die gaat helpen bloggen. Op Facebook worden winacties bedacht, advies gegeven en make-overs geplaatst. De pagina wordt gevolgd door meer dan 77.000 mensen en er staan veel positieve reviews op. Ook beantwoordt Creative Cosmetics live vragen.

Elma: "Natuurlijk lees ik over trends, zoals shaping, en dan duik ik de vakbladen in. Maar mijn doelgroep is niet per se de nieuwe stroming jonge meiden die de Kardashians aanhangen. Ik leer het meest van de mensen zelf. Door te luisteren en met een product te komen dat zij nodig hebben voor hun huid."

“Het is belangrijk dat je kunt blijven genieten van wat je doet. Je krijgt daardoor meer energie. Ik word blij van verhalen van klanten.”

- Elma, oprichtster van Creative Cosmetics

omnichannel creatieve cosmetics

Online en in de winkel

Niet alleen online trekt Creative Cosmetics bezoekers. Ook de winkel, die in eerste instantie bedoeld was voor workshops, begint serieuze vormen aan te nemen. “Ik maak daarom binnenkort gebruik van het Lightspeed Retail-kassasysteem en ik ben met smart aan het wachten op de volgende stap Lightspeed Omnichannel, zodat alles straks aan elkaar is gekoppeld. Workshop en webshop in één systeem, dat lijkt mij super.”

Start je eigen webshop

Probeer het 14 dagen op proef