ETQ. Amsterdam - powered by Lightspeed since 2017

ETQ. Amsterdam

Vanuit een passie voor minimalisme en design begon ETQ Amsterdam in 2010 als men’s footwear brand. Ondertussen zijn daar ook schoenen voor vrouwen bijgekomen, en verkopen ze naast schoenen verschillende andere kledingmerken vanuit hun winkel aan de Singel én online.

ETQ. Amsterdam

Type onderneming

Kleding

Producten

Lightspeed Retail
Lightspeed eCom

Locatie

Amsterdam, Nederland

Het ontstaan van een merk

Gedurende de tijd dat ze zelf in de winkel stonden viel het de drie eigenaren van ETQ op dat er geen middenweg was tussen dure designer schoenen en sneakers. Hun eerste schoenen werden vooral via familie en vrienden verkocht, rechtstreeks uit de kofferbak. Nu pronkt er een indrukwekkende flagship store aan het Amsterdamse Singel, en bereiken ze een nog veel grotere doelgroep door middel van hun webshop.

Brand new concept

De opening van de flagship store was een belangrijk moment: daarvoor werd ETQ verkocht door andere winkels, maar er was nooit echt de controle om het merk te visualiseren zoals de oprichters het zelf voor ogen hadden. De formule van de winkel is dan ook tweedelig: het verkoopt ETQ als merk, maar het team koopt ook andere merken in. Een niet-alledaagse aanpak binnen de retail industrie.

Van 3 naar 1

De komst van de webshop bracht weer een nieuwe uitdaging: er moesten 3 magazijnen samenvallen samenvallen in één voorraadsysteem. Het systeem van Lightspeed Retail bleek hier precies de juiste fit voor. Niet alleen zijn alle voorraden gestroomlijnd, ook kunnen ze alle klanten direct helpen door op een iPad op te zoeken welke producten er op voorraad zijn. Blijven innoveren is een belangrijk streven voor ETQ, en Lightspeed support ze daarin!

Zelf de voordelen van Lightspeed ontdekken?