etq store

Amsterdam

Vanuit een passie voor minimalisme en design begon ETQ zes jaar geleden in Amsterdam als men’s footwear brand. “Wij zijn enorm dankbaar dat we elke dag mooie producten kunnen maken, en dat er mensen zijn die dat waarderen.”

Een merk ontstaat

Toen nog uit de kofferbak, werden de eerste schoenen vooral via familie en vrienden verkocht. Nu, 6 jaar later, is het team etq al 2 webwinkels rijker en hebben zij een indrukwekkende flagship store aan het Amsterdamse Singel.

De drie eigenaren werkten ruim zes jaar geleden zelf in een kledingzaak. Toen viel hen een gat in de markt op: er miste een middenweg tussen dure designer schoenen en sneakers. Daarop hebben de drie al hun geld bij elkaar gelegd en zijn zij naar Portugal vertrokken om daar hun eerste paar schoenen te laten produceren.

Brand nieuw concept

Brand nieuw concept

Wendy over etq store: ‘Het is onze eerste en enige winkel. Hiervoor werd ETQ verkocht door andere winkels, maar dan heb je nooit echt de controle om je merk visueel te maken. Dit is voor het eerst dat we onze schoenen in een winkel kunnen neerzetten zoals we dat zelf voor ogen hebben.’

Naast etq footwear is de winkel gevuld met internationale producten en merken zoals White mountaineering, 424 en Adidas. ‘Wanneer onze hoofddesigner, Patrick, bezig is met een nieuw design en er een sample binnenkomt van bijvoorbeeld de chelsea boot, dan is het eerste wat hij zegt: Zie je het al voor je? Met een zwarte skinny en een grote Acne jas. Tot op heden hebben wij dat nooit kunnen vertalen, nu met etq store wel.’

De formule van etq store betekent voor Wendy kennis van beide kanten. Naast dat ETQ zelf een merk is, koopt het team ook andere merken in. Niet iets wat heel gebruikelijk is binnen de retail industrie.

'We weten heel goed wat we mooi vinden, en waar we naartoe willen groeien maar we hebben geen volledig uitgewerkte strategie. Wij volgen echt ons hart en dat is het belangrijkste.’

Met de komst van hun webshop stond het team voor een geheel nieuwe uitdaging: “ We moesten 3 magazijnen laten samenvallen in één voorraadsysteem - Daar is Lightspeed Retail heel sterk in”, zo Dax van team etq. Verder zegt hij: “het is heel belangrijk dat wij klanten op elk punt kunnen servicen door aan te kunnen geven welke producten we op voorraad hebben. Dit kunnen we nu makkelijk opzoeken zonder het magazijn in te hoeven lopen. Dat verbreekt toch de mate van interactie met de klant. Nu hebben wij daar geen last van omdat we rond kunnen lopen met een iPad.”

Blijven innoveren, dat blijft een van de belangrijkste zaken voor de toekomst van etq. Daarnaast heeft het team nog een aantal winkels op hun verlanglijst staan waar ze graag met hun schoenen willen liggen. Genoeg doelen voor de toekomst dus.

Ook gebruikmaken van een iPad kassasyteem?

Dé kassa voor de detailhandel.