Kip It Real — Powered by Lightspeed since 2020

Kip It Real

Toen het succesvolle Box Sociaal in maart 2020 tijdelijk de deuren moest sluiten besloten de ondernemers achter het concept dat ze maaltijdbezorging wilden implementeren, maar zonder hun originele Box Sociaal-merk aan te tasten. In plaats daarvan begonnen ze een dark kitchen-concept: Kip It Real.

Bij Kip It Real (niet vies van een woordgrapje of twee) staat alles in het teken van comfort food. Het concept sloeg aan tijdens de lockdown, maar bleef ook daarna populair als pop-up – zo populair dat ze een eigen locatie konden openen.

Type onderneming

Fast Casual

Product

Lightspeed Restaurant
Lightspeed Payments

Locatie

Amsterdam

Kip it moving

Het succes van Kip It Real is het resultaat van veel verschillende factoren: de scherpe marketing en opvallende naam zijn een goed begin, maar ook het product zelf is van hoge kwaliteit. Nick: “Het is meer dan ‘gewoon’ kip. We hebben een getalenteerde chef die onze recepten ontwikkelt en ervoor zorgt dat onze kip met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Er zijn niet veel restaurants in Amsterdam die ons concept voeren, en als je er dan voor zorgt dat jouw kip het beste is én dat je het meest aanwezig bent door middel van marketing, dan helpt dat zeker.”

Het succes en de kwaliteit vertaalden zich naar interessante samenwerkingen nadat Box Sociaal hun eigen keuken weer mocht openen en ze op zoek moesten naar een andere locatie: “Locaties zoals Koninklijk Theater Carré, het Veronicaschip, Amsterdam Brew Boys in Oost en Two Chefs Brewing in West hebben ons echt geholpen bij het verspreiden van ons concept.”

Kip it organised

De voornaamste uitdaging – zeker na het heropenen van Box Sociaal – is het runnen van twee ondernemingen naast elkaar. Een belangrijke rol hierin wordt gespeeld door het personeel. Nick: “Het managen van twee ondernemingen terwijl je eigenlijk maar voor één getekend had betekent dat je moet kunnen vertrouwen op je mensen. Wij hebben een ijzersterk team dat het mogelijk maakt voor ons om onze tijd over beide zaken te verdelen.”

Daarnaast draagt technologie een steentje bij: “Voor Kip It Real wilden we iets wat vooral makkelijk was; het mocht niet teveel tijd kosten. Daarnaast integreert Lightspeed met andere platformen zoals L1nda, maar ook Deliverect; wat we dan weer gebruiken voor onze online bestellingen. Het is gewoon flexibel en efficiënt in gebruik.”

Kip it efficient

Lightspeed Payments is de laatste toevoeging aan het systeem, en ook hier draait het primair om gemak en efficiëntie. “In plaats van een bedrag in te moeten voeren op het ene systeem om het vervolgens uit te slaan in je kassasysteem, hoef je hier alleen maar op ‘betalen’ te klikken. Als je bedenkt dat onze chefs ook bestellingen aannemen, is iedere tijdswinst welkom”, aldus Nick.

Ook voor Nick zelf scheelt het in de tijd die hij aan zijn administratie moet besteden. Doordat Lightspeed Payments direct is geïntegreerd met Lightspeed Restaurant creëert het een overzichtelijk betaalrapport in de backend van het kassasysteem. Nick: “We bekijken deze rapporten iedere dag, dus het scheelt dat we het allemaal uit één systeem kunnen halen.”

“Lightspeed heeft eigenlijk altijd goed gewerkt voor ons. Het is eenvoudig, flexibel en snel aan te leren aan nieuwe gebruikers. Voor een snel concept als Kip It Real was dat precies waar we naar op zoek waren.”

Nick Amphlett, Restaurant Manager

Het kassasysteem dat met je meedenkt

Ontdek wat Lightspeed voor jou kan betekenen.