The Drone Factory

Belfast, Ierland

Als je in het noorden van Ierland drones ziet vliegen, dan zijn ze waarschijnlijk afkomstig van Michael, Chris en Kevin van The Drone Factory. "We zijn begonnen in de drone business vanwege ons filmproductiebedrijf", legt eigenaar Michael uit, "daar deden we kennis en waardering op voor de snelle evolutie die gaande was op gebied van fotografie, camerawerk en de drone industrie."

The Drone Factory

Ontdek hoe Lightspeed ondernemers helpt bij het creëren van een omnichannel ervaring.
Belfast, Ierland

"With Lightspeed, the sky's the limit.”

- Michael, eigenaar van The Drone Factory


In de overtuiging dat drone-technologie binnenkort niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken is, zochten ze naar een showroom en educatieve ruimte voor drone liefhebbers, voor zowel professionals of voor mensen die gewoon meer willen weten over deze opkomende nieuwe technologie.
Van een zeer kundig team aan specialisten, waaronder drone-piloten met een Civil Aviation Authority (CAA) certificering, tot het aanbieden van drone reparaties (een dienst die meestal door anderen niet wordt aangeboden), The Drone Factory onderscheidt zich direct van de concurrentie met wat ze consumenten kunnen bieden. Michael: "We willen dat iemand binnen kan lopen, kan vragen om hulp en dat wij onze kennis kunnen delen.”

Drones zijn een groeimarkt

Drones zijn een groeimarkt

Gemotiveerd door de toekomstmogelijkheden van drone-technologie, willen de eigenaren op het juiste moment inspringen; wanneer het gebruik van drones toeneemt onder particulieren.

“We gaan al snel een punt bereiken dat drones ons leven gaan veranderen. Dat drones het werk van mensen kunnen overnemen. Drones die ramen wassen, drones die akkers bespuiten, drones die pakketten bezorgen en andere werkzaamheden. Zij zullen een fundamentele verandering teweegbrengen binnen onze maatschappij, daarom zijn ze zo belangrijk. Dat is waarom we geloven dat deze technologie voor een verkoop zal zorgen van circa 5,5 miljard voor het einde van 2016.”

Om aan de groeiende populariteit van drones te voldoen, wil The Drone Factory een geïntegreerde omnichannel oplossing. Het bedrijf wil via verschillende kanalen verkopen en alle data en statistieken kunnen inzien. Zo kunnen zij verkoop- en klant gerelateerde activiteiten analyseren. Uiteraard was het belangrijk voor hun dat de software makkelijk te gebruiken is en een overzichtelijke interface heeft.

Dat is precies wat ze nu in handen hebben met Lightspeed’s omnichannel software.

Omnichannel verkopen

Omnichannel verkopen

Met behulp van Lightspeed Omnichannel, is The Drone Factory in staat om hun webshop te optimaliseren en daarmee hun bezoekersaantal te verhogen en hun winkel meer onder de aandacht te brengen. Zij trekken klanten aan vanuit het hele land. “We hebben zelfs mensen over de vloer die van Zuid-Ierland, bijvoorbeeld Dublin, naar ons afreizen om de winkel te bezoeken. Onze bekendheid reikt verder dan alleen het noorden van Ierland.”

Koppel je winkel aan je webshop
met Lightspeed Omnichannel