Van Open Source naar SaaS

Wat kun je verwachten bij een overstap van Open Source naar SaaS? Twee dingen: je zult veel tijd besparen en kosten verlagen. Ook is SaaS enorm schaalbaar en groeit het met jouw onderneming mee. En maak je geen zorgen over updates - die worden automatisch doorgevoerd, zonder bijkomende kosten.

Corné van Willigen

Het verhaal van...

Hificorner.nl

Twee elektronicazaken in Groningen en Amersfoort, en diverse webshops naast Hificorner.nl: Corné van Willigen is een echte ondernemer én bovendien technisch begaafd. Sinds 2007 staat hij aan het roer van Hificorner. Destijds zorgde hij voor een digitale transitie, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na omzwervingen bij OScommerce en Magento kwam hij uiteindelijk uit bij de SaaS-oplossing van Lightspeed. Daarmee kwam een einde aan zijn zorgen.

Ik liep al gauw tegen problemen aan met Magento. Ik moest veel resources aanboren om alles draaiend te houden. Doordat ik nu gebruik maak van Lightspeed eCom kan ik met een gerust hart een maandje op vakantie.
Corné van Willigen, eigenaar Hificorner.nl

5 redenen om over te stappen

Tijdens Magento

Met Lightspeed

Corné wilde een grote Europese webshop opzetten, dat duurde minstens anderhalf jaar. Voor een kleinere webshop was hij 6 à 7 maanden bezig. Na de overstap naar Lightspeed realiseerde hij 7 webshops in 3 maanden. Een basic webshop was zelfs binnen een week opgezet!
Veel moeite doen voor een conversie van 2 procent. De conversie verdubbelde naar 4 procent. Zijn discount webshop haalde zelfs een conversie van 6 tot 7 procent!
Een webshop opzetten kon oplopen tot wel 150.000 euro. Corné betaalt een fractie van de developers kosten en alleen een klein vast bedrag per maand.
Corné maakte zich steeds zorgen over veiligheid, want een patch is makkelijk vergeten. Hij maakt zich niet meer druk over kleine security issues, want hij weet dat zijn data veilig in de cloud staat.
Developers waren 60-70 procent van de tijd bezig aan de achterkant van de website. Corné is veel meer aan de voorkant bezig. Zo kan hij zich weer helemaal richten op de klant. Een verademing.
electronica winkel POS

Zet stappen naar succes

Veiliger, sneller en goedkoper

De Open Source software van Magento gaat binnenkort over op Magento 2. "Toen ik hoorde dat er bij de overgang naar Magento 2 van alles opnieuw gedaan moest worden, wist ik: dit gaat hem niet worden. De overgang van Open Source naar Software-as-a-Service is slechts heel even wennen."

Met Lightspeed kun je je webshop eenvoudig een eigen identiteit geven. En in de basis is alles goed verzorgd. Het is echt een bewezen platform dat enorm schaalbaar is.
Corné van Willigen, eigenaar Hificorner.nl

Kortom:

Binnen een week

Een basic webshop gerealiseerd

4% conversie

Een verdubbeling t.o.v. Magento

icon_resto

Goedkoper uit

Een fractie van de kosten

Vul a.u.b. je volledige naam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een geldig bedrijfsnaam in. Minimaal 5 tekens.
Kies jouw soort onderneming Helaas! Momenteel ondersteunt het Lightspeed kassasysteem geen bedrijven in de Automobiel-, Powersport-, Marine- of Recreatievervoersector. Als je zoekt naar een Dealer Management oplossing voor jouw branche, bezoek dan Lightspeed ADP (niet aangesloten bij Lightspeed).

Door op 'Start nu' te klikken, ga je akkoord met onze
algemene voorwaarden en privacybeleid .