Start vandaag met online boekhouden

8 redenen om Lightspeed te koppelen aan een online boekhoudpakket.

Waarom koppelen met een online boekhoudpakket?

Vandaag de dag kun je je webwinkel en kassa eenvoudig koppelen aan je boekhouding. Op die manier verschijnen bestellingen, facturen en/of bonnen automatisch in je boekhoudsysteem. Er zijn 8 redenen voor (web)winkeliers om te koppelen met een boekhoudpakket. Lees ze hieronder.

1. Niet langer overtypen

(Web)winkeliers vinden het onzinnig om gegevens uit hun (web)winkel over te tikken in hun boekhoudsysteem. Zelfs de simpelste order kost een paar minuten tijd door de juiste prijs, BTW, artikelcode en debiteurgegevens over te typen. En al helemaal als er een combinatie is van hoog- en laag-BTW producten.

2. Bespaar tijd en fouten

Online boekhouden bespaart tijd en voorkomt fouten. Dit betekent in het weekend niet langer handmatig je administratie corrigeren. En overschrijffouten behoren tot het verleden. Maar ook bij het terugrekenen van de BTW op een bestelling met korting gaat wel eens wat mis.

3. Volledig overzicht

Direct inzicht hebben in het volume en winstgevenheid van je verkochte producten. Op sommige producten maak je meer je meer winst dan anderen. Je boekhoudpakket kan je helpen de winstgevendheid van producten inzichtelijk te maken. Zeker als je een tijdelijke promotie doet en ook nog eens je voorraad in de gaten moet houden.

Webwinkelfacturen is partner van Lightspeed

Webwinkelfacturen.nl is sinds 2014 partner van Lightspeed en levert meer dan alleen een technische koppeling. Er is ondersteuning bij de activatie, een 30-dagen gratis proefperiode, de mogelijkheid voor het migreren van oude bestellingen/facturen/bonnen en een support desk voor vragen en/of problemen. Daarnaast krijgt iedere (web)winkelier een eigen dashboard voor zijn/haar eigen koppeling.

4. Eenvoudige BTW-aangifte

De BTW-aangifte kan binnen Nederland al ingewikkeld worden bij een mix van hoog/laag (of zelfs 0%) producten en de bijbehorende verzendkosten. De BTW-aangifte van ICP en internationale bestellingen is ronduit complex. Zeker binnen de EU met drempelwaarden per land en onderscheid tussen particulieren en zakelijke verkoop.

Door de koppeling met de juiste BTW-codes en opgezette grootboekrekeningen te laten boeken en validatie & correctie van het BTW-nummer bij B2B verkoop te doen, wordt deze BTW-aangifte aanzienlijk eenvoudiger.

5. Wees professioneel

Je kunt een professionele indruk maken op de eindklant door automatisch correcte facturen te genereren en door consistente debiteurgegevens, prijzen en artikelcodes te gebruiken vanuit zowel de webwinkel als de administratie. Door de kassa en/of webwinkel te koppelen aan de boekhouding wordt het eenvoudiger deze consistente en professionele indruk te maken.

Activeer boekhoudkoppeling eCom

De activatie van de koppeling kan de (web)winkelier eenvoudig zelf doen. De eerste 30 dagen zijn gratis in gebruik. Hierna ga je een maandelijks opzegbaar abonnement aan voor € 9.50 per maand via de Lightspeed App Store.

Activeer boekhoudkoppeling Retail

Ook de POS boekhoudkoppeling is eenvoudig te activeren online. De eerste 30 dagen zijn gratis in gebruik. Ben je nog steeds tevreden dan ga je een jaarcontract aan voor € 14.95 of € 29.95 per maand met webwinkelfacturen.nl. Het dashboard en support worden rechtstreeks geleverd door webwinkelfacturen.nl.

6. Correcte afdraging BTW

Via een online boekhoudkoppeling weet je zeker dat je het correcte bedrag aan BTW afdraagt. Bij de webwinkel en kassa systemen is het goed mogelijk om voor BTW onderscheid te maken tussen landen en de bijbehorende tarieven, zelf ICP 0% voor zakelijke ondernemers. Er speelt meer op het gebied van BTW.

Niet alle (web)winkeliers realiseren zicht dat als ze een coupon korting (voucher) geven op het totale ‘inclusief bedrag’ ze het recht hebben over dat bedrag de BTW netjes uit te splitsen. Als ze dat vergeten, dragen ze aan de belastingdienst meer BTW af dan dat ze wettelijk verplicht zijn. Zonde! De koppeling berekent automatisch voor iedere bestelling de correcte BTW afdracht.

7. Eén centrale plek

Een specifieke behoefte van webwinkeliers die één of meerdere webwinkels runnen, of een combinatie van een fysieke winkel met een webwinkel managen (omni-channel) is om goed inzicht te hebben in de actuele voorraad. Daarbij moet rekening gehouden worden met de fysieke voorraad, de planned-out en de (geplande) inkoop orders om de voorraad weer aan te vullen.

De koppeling met de boekhouding, die vaak ook als voorraadsysteem dient, is dan essentieel. Ook als je alle fysieke voorraad in een apart logistiek voorraadsysteem beheert, wil je mogelijk je financiële voorraad in je boekhouding updaten naar aanleiding van de verkoop.

8. In control

Het koppelen van de (web)winkel met het boekhoudpakket en het daardoor automatisch up-to-date zijn geeft een opgeruimd gevoel. "I am in control”!

Dat gevoel wordt nog eens versterkt doordat de (web)winkelier met een koppeling tussen de (web)winkel en de boekhouding nog eenvoudiger kan samenwerken met zijn/haar boekhouder.

Probeer gratis Lightspeed eCom

14-daagse proefperiode. Ongelimiteerde toegang tot alle tools. Geen creditcard nodig.

Vul a.u.b. je volledige naam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een geldig bedrijfsnaam in. Minimaal 5 tekens.
Kies jouw soort onderneming Helaas! Momenteel ondersteunt het Lightspeed kassasysteem geen bedrijven in de Automobiel-, Powersport-, Marine- of Recreatievervoersector. Als je zoekt naar een Dealer Management oplossing voor jouw branche, bezoek dan Lightspeed ADP (niet aangesloten bij Lightspeed).

Door het indienen van dit formulier ga je akkoord met onze
algemene voorwaarden en het gebruik van uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid .