Online marketing tools
voor Lightspeed webshops

Wij zijn de motor achter duizenden succesvolle webwinkels wereldwijd. Trek meer bezoekers met onze uitgebreide online marketing tools.

Maak je producten Google-licious

Maak je producten Google-licious

+200 SEO technieken
Lightspeed eCommerce heeft jarenlange ervaring in het optimaliseren van vindbaarheid. De technologie in ons platform is afgestemd op de richtlijnen van Google. Maak gebruik van rich snippits, onze blogmodule, verbeterde URL-structuur en XML-sitemap en 200+ andere technieken. Samen zijn we gericht op hoge ranking, mooie productpresentatie en optimale conversie.

Razendsnelle pagina laadtijd
Zelfs een milliseconde vertraging kan als storend worden ervaren. Dat vindt Google ook. Een snelle website scoort dus dubbel. De gemiddelde laadtijd van Lightspeed webwinkels bedraagt op dit moment 60 milliseconden.

Creëer je eigen SEO-URL’s
Zonder technische kennis kun je zelf je SEO verbeteren. Bepaal zelf hoe de link naar jouw product eruit ziet, door zelf een URL in te stellen. Met de previews kun je direct zien hoe je product er in Google uit ziet. Hierdoor worden jouw producten altijd mooi en volledig getoond.

Eigen klantenomgeving

Eigen klantenomgeving

"Mijn account"
Klanten kunnen via jouw webwinkel een eigen account aanmaken. Onder "Mijn account" kunnen ze de status van hun bestelling raadplegen (Track & Trace), retouren aanmelden, een vraag stellen aan de klantenservice of een mislukte betaling opnieuw uitvoeren. Voor B2B-webwinkels biedt Lightspeed ook de mogelijkheid om eerdere bestellingen te herhalen.

Verlanglijstje
Bied bezoekers de mogelijkheid om producten van jouw site op te slaan onder favorieten, wanneer directe aankoop nog een stap te ver is. In "mijn account" kan de klant het verlanglijstje terug vinden.

Doorzoek je producten, klanten, orders.

Doorzoek je producten, klanten, orders.

Zoekmachinefunctie
Lightspeed heeft een unieke zoekfunctie in haar software (elastic search). Hierdoor kun je een order, een product, een retour, een klant of wat je ook zoekt terugvinden. Typ boven in het invulveld wat je zoekt en zie meteen relevante zoekresultaten.

Begin een blog

Begin een blog

Je verhaal je is business
Verbeter je vindbaarheid onder andere door de tekst op jouw website zo uniek en specifiek mogelijk te maken. Stem je content af op jouw product en doelgroep. Deel jouw verhaal in een webshop-blog. Rijke content noem je dat. Dat is niet alleen belangrijk voor de zoekresultaten op Google, ook bezoekers van je website lezen liever een originele tekst.

Deel je producten via social media
Maak het gemakkelijk voor je klanten om je producten via hun social media kanalen te verspreiden. Plaats social media buttons onderaan de productpagina’s en laat je klanten je producten promoten.

E-mailmarketing

E-mailmarketing

Nieuwsbrieven & kortingscodes
“Welkom terug! Hetzelfde als vorige week?” Het speciale ingrediënt van online en offline business is: marketing, zorg voor engagement en een betere serviceverlening en verstuur een nieuwsbrief met jouw producten en maak kortingscodes aan voor klantgroepen.

Templates
Communicatie met je klanten gaat voornamelijk per mail: orderbevestigingen, facturen, retouren en nieuwsbrieven. De templates zijn kant-en-klaar.

Nieuwsbrieven
Koppel met integraties zoals MailChimp, MailCampagnes, MailPlus, Newsletter2Go en meer. Synchroniseer met je klantenbestand en orderdata.

Keurmerken en Reviews

Keurmerken en Reviews

Koppeling met keurmerken
Onbekend maakt onbemind. Reviews van jouw producten, een website keurmerk en regelmatig contact zorgt voor een vertrouwensrelatie tussen jou en de klant. Kijk bij onze integraties voor de online keurmerken van onder andere Trusted Shops en Thuiswinkel Waarborg.

Ga voor 5 sterren *****
Laat klanten je producten en je service beoordelen dankzij koppelingen met de klantenfeedback tools van bijvoorbeeld KiyOh en The Feedback Company.

Verleg je grenzen

Denk groot, open een internationale shop


In Nederland wonen 16,8 miljoen mensen. In Duitsland ruim 81 miljoen. Ontdek een nieuwe afzetmarkt en open een webshop in het buitenland. De techniek laat het toe.

Verkoop in 14 talen en alle tijdzones


Je kunt jouw webwinkel daarom in 14 talen beschikbaar stellen, waarbij alle standaard elementen automatisch vertaald worden. Lightspeed eCommerce ondersteunt verschillende tijdzones, is bekend met buitenlandse regelgeving en koppelt met buitenlandse leveranciers en betaalsystemen.

Multi-channel marketing

Multi-channel marketing

Exporteer naar Marktplaats, eBay en Amazon
Koppel met online marktplaatsen, verhoog je sales met promoties of up-sell relevante producten. Dankzij onze App Store kun je al je producten direct exporteren naar derden. Bereik duizenden potentiële (internationale) klanten met een druk op de knop.

Start je eigen Facebook-shop
Miljoenen mensen maken gebruik van Facebook. Start je eigen gratis Facebook shop en verkoop je producten direct vanaf je Fanpage.

Productfeed voor vergelijkingssites
Op vergelijkingssites wordt niet alleen vergeleken, er wordt gestreden om het beste product. Zorg dat je klaar bent voor deze battle. Verkoop je producten via derden zoals: Beslist.nl, Vergelijk.nl, Kieskeurig.nl en Google Shopping.