Horeca financiering

Flexibele financiering voor jouw horecazaak

Ben je van plan om jouw zaak uit te breiden, of heb je meer cashflow of financiering nodig? Meld je aan voor Lightspeed Capital, ons flexibele financieringsprogramma voor horecaondernemers.*

vrouw met rood schort

Hoe werkt Lightspeed Capital?

Het snelle en pijnloze aanvraagproces van Lightspeed Capital neemt de obstakels weg waar veel horecaondernemers tegenaan lopen in hun zoektocht naar bedrijfsfinanciering. Ons team beoordeelt je aanvraag en doet een aanbod voor een voorschot dat afgestemd is op jouw horecaonderneming.

Onze experts gaan na of je in aanmerking komt voor Lightspeed Capital.

Je ontvangt een bevestiging in je Lightspeed backoffice of per e-mail.

Doe je aanvraag via je Lightspeed Backoffice of contacteer één van onze experts.

Je voorschot wordt binnen de twee dagen overgemaakt op je bankrekening.

Je voorschot wordt automatisch terugbetaald via een vast percentage op je dagomzet.

Een nieuwe manier om je horecazaak te financieren.

Waarom kiezen voor Lightspeed Capital? Bij Lightspeed vinden we dat ondernemers betere toegang tot bedrijfsfinanciering moeten hebben. Daarom is ons aanvraagproces eenvoudig.

 • Voorschotten zonder kredietcontroles of invloed op de kredietscore van je onderneming
 • Betaal je voorschot terug tegen een vast percentage op je omzet: geen variabele rentetarieven of verborgen kosten
 • Begin snel met investeren: het voorschot staat binnen twee werkdagen op je bankrekening
 • Gebruik je voorschot van Lightspeed Capital voor elk project binnen je onderneming

Terugbetalen zonder stress.

Gebruik jouw voorschot voor wat jij wilt, en betaal het terug op je eigen tempo: je dagelijkse omzet bepaalt automatisch hoeveel je terugbetaalt.

 • Geen onderpand, kredietcontroles of samengestelde rentetarieven
 • Geen geplande maandelijkse termijnbetalingen: betaal terug op je eigen tempo
 • Het volledige voorschot, inclusief vaste kosten, wordt terugbetaald in de vorm van een percentage op je dagelijkse verkopen
 • Zodra je je voorschot hebt terugbetaald, kun je een nieuwe aanvraag voor Capital indienen

Het lokale bedrijfsleven is onmisbaar in onze samenleving, en met Lightspeed wordt het runnen van een succesvolle zelfstandige onderneming eenvoudiger dan ooit. Snelle toegang tot financiering is voor veel ondernemers een grote uitdaging. Met de uitbreiding van Lightspeed Capital kunnen onze klanten op een simpele en snelle manier investeren in hun bedrijf. Ons doel is om hun werkzaamheden te stroomlijnen met één, geïntegreerde oplossing voor alles wat ze nodig hebben.

Dax Dasilva, CEO van Lightspeed

Groeiplannen?
We zijn er voor je.

Lightspeed Capital werkt anders dan traditionele bedrijfsfinanciering, zodat jij je bedrijf sneller kan uitbreiden met toegankelijke voorschotten die je meerdere keren kunt aanvragen. Gebruik Lightspeed Capital om:

 • Meer voorraad te bestellen voor drukkere seizoenen
 • Je menukaart uit te breiden of te verbeteren
 • Meer personeel aan te nemen en op te leiden
 • Je bekendheid te vergroten met marketing en advertentiecampagnes

Op zoek naar meer stabiliteit? We helpen je graag.

In economisch onzekere tijden kun je op Lightspeed Capital vertrouwen voor een steuntje in de rug en een stabiele cashflow. Met een voorschot van Lightspeed Capital kun je:

 • Zonder zorgen je cashflow verbeteren
 • Onverwachte facturen en kosten betalen
 • Profiteren van financiering zonder stressvolle controles van je kredietwaardigheid
 • Het voorschot terugbetalen wanneer je omzet maakt

Hoe kan ik me aanmelden?

Als je al klant bent bij Lightspeed, evalueert ons team je aanvraag aan de hand van een aantal criteria.

 • Stuur een e-mail naar [email protected] om te controleren of je in aanmerking komt
 • Je bedrijfsprestaties, de periode die je klant bent bij Lightspeed en je verkoopgeschiedenis worden geëvalueerd door ons team
 • Gebruikers van Lightspeed Payments worden maandelijks automatisch geëvalueerd of ze in aanmerking komen
 • Als je aanvraag is goedgekeurd, dan blijft deze maximaal 30 dagen beschikbaar. Na deze termijn vervalt de aanbieding en zul je opnieuw een aanvraag moeten indienen

Veelgestelde vragen

Is Lightspeed Capital een lening?

Neen, Lightspeed Capital is een voorschot, oftewel een vooruitbetaling op je toekomstige verkoopomzet, dat je terugbetaalt als een percentage van de inkomsten van je toekomstige verkopen, totdat het voorschotbedrag volledig is afgelost.

Een traditionele lening is geld dat volgens een vastgesteld schema wordt terugbetaald, vóór een bepaalde deadline, tegen een vastgesteld rentepercentage. Traditionele financiële instellingen kunnen een onderpand vragen (zoals debiteuren of fysieke goederen) om hun risico op de zakelijke lening te verminderen. Dit geldt niet voor voorschotten.

Is er een betalingsschema?

Er is geen vast betalingsschema of uiterste betaaldatum omdat het gaat om een voorschot, geen lening. Terugbetalen is flexibel: als je veel verkoopt, verloopt het terugbetalingsproces sneller. Verkoop je een periode wat minder, dan betaal je minder. Je kunt het voorschot dus terug op elk moment terugbetalen, in tegenstelling tot een lening.

Wat is het rentepercentage?

Aangezien dit geen lening is, is er geen rentepercentage. In plaats daarvan hanteert Lightspeed Capital vaste kosten ('flat fee'). De vaste kosten zijn een percentage van je voorschot dat wordt toegevoegd aan het totale bedrag dat moet worden overgemaakt.

Wat zijn de kosten?

Op basis van de grootte van het aangevraagde voorschot zijn er bijhorende vaste kosten ('flat fee'). De vaste kosten verschillen van het betalingspercentage. Dit is het percentage van je dagelijkse credit- en debetkaartverkopen dat wordt gebruikt om het voorschot terug te betalen.

De vaste kosten hoeven niet direct als contante betaling te worden voldaan. In plaats daarvan betaal je ze terug als onderdeel van de dagelijkse terugbetalingen die hieronder worden beschreven.

Hoe en wanneer wordt het voorschot terugbetaald aan Lightspeed?

Nadat je een voorschot hebt ontvangen via Lightspeed Capital, wordt er rechtstreeks 11% van de dagelijkse credit- en debetcardverkopen afgeschreven van je zakelijke bankrekening via automatische incasso. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende geld op je rekening staat om de automatische incasso te dekken.

Zolang je niets verkoopt, betaal je niets.

Hoe bepaalt Lightspeed of ik in aanmerking kom voor Capital?

Lightspeed klanten die gebruik maken van Lightspeed Payments worden automatisch maandelijks geëvalueerd, en je kunt per e-mail gecontacteerd worden als jouw onderneming in aanmerking komt voor een voorschot.

Als dat het geval is, ontvang je een e-mail of een notificatie. Vervolgens dien je de aanvraag in (dit duurt slechts enkele minuten), en beoordeelt het Lightspeed Capital-team je aanvraag om te bevestigen of je in aanmerking komt voor het voorschot.

De criteria om in aanmerking te komen zijn gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de prestaties van je bedrijf, transactievolume en je transactiegeschiedenis.

Een aanbod voor een voorschot is maximaal 30 dagen geldig, waarna het vervalt en je opnieuw wordt beoordeeld of je in aanmerking komt